به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در همدان، حجت الاسلام والمسلمین حبیب الله شعبانی ظهر امروز در هم اندیشی اساتید و دانشجویان دانشگاه بوعلی با موضوع «روش مواجهه دینی با اعتراضات» با بیان اینکه در طول تاریخ کمتر حکومت مذهبی و دینی به صورت کامل شکل گرفته است، اظهار داشت: در طول تاریخ شاید حکومتهای مختلفی شکل گرفته باشد، اما حکومتی که لایههای زیرین آن نیز تماما دینی باشد، شکل نگرفته و امیدواریم با ظهور حضرت حجت(عج) این مهم تحقق پیدا کند.
وی با بیان اینکه در حکومتهای دینی تلاش بر این بوده و هست که واقعیتهای آن در عرصه سیاست به مسائل دینی نزدیک باشد، یادآور شد: متاسفانه این موضوع در مسیر اجرا با مشکلات و اشتباهاتی نیز از طرف برخی روبرو بوده است.
امام جمعه همدان با تأکید بر اینکه عملکرد یک مسئول یا مدیر ربطی به اسلام ندارد، گفت: انسان دارای حق انتخاب و اختیار است و لذا انتخاب خوب یا بد برعهده خود فرد است.
وی با بیان اینکه در عرصه حقوق انسانی باید توجه کنیم که با حقوق مختلفی روبرو هستیم، یادآور شد: همه انسانها حق حیات، ازدواج و زندگی دارند و این حقوق تنها مربوط به دین اسلام نیست، اما تفاوت در آن جاست که در نگاه و منظر اسلام، حق باید به شریعت برگرد، در حالی که در غرب با نگاه انسان محورانه این حق شکل گرفته و لذا شاهد هستیم که در تمدن غربی ازدواج همجنسگراها نیز به عنوان یک حق مطرح میشود.
نماینده ولی فقیه در استان همدان با تأکید بر اینکه اسلام ارتباط انسانی را مبنای کمالات بیان میکند، خاطرنشان کرد: آنچه در دین اسلام تأکید شده، این است که عدالت، اساس و بنیان حکومت، جامعه و شرع است و با عدل است که آسمانها استوار هستند.
وی با بیان اینکه اگر عدالت در جامعهای نباشد، آن جامعه سست میشود و دیگر سرپا نخواهد بود، خاطرنشان کرد: اساس قوام جامعه، بر مبنای عدالت و اقتصاد است.
حجت الاسلام والمسلمین شعبانی افزود: نگاه اسلام به اقتصاد و ثروت هیچگاه منفی نبوده و نیست، بلکه حتی اقتصاد را از عوامل قوام جامعه معرفی میکند.
وی با بیان اینکه هر گاه در جامعه، ظلم باشد، احکام اسلام تضعیف میشود، گفت: اگر جامعهای از نظر اسلام مشروع نباشد حتی اگر خدماتی هم انجام داده باشد میتوان و حتی واجب است که علیه آن قیام کرد.
نماینده ولی فقیه در استان همدان با تأکید بر اینکه البته در قیام باید شرایط نیز فراهم شود، یادآور شد: نظریه ولایت مطلقه فقیهی که حضرت امام(ره) مطرح کردند نیز توسط مرحوم نراقی بیان شده بود، اما آن زمان شرایط برای قیام وجود نداشت.
وی با اشاره به اینکه اگر در جامعهای فساد وجود داشته باشد، واجب است که نسبت به آن انتقاد کنیم، اظهار کرد: کدام عقل سلیمی میگوید که نباید نسبت به تبعیضها، حقوقهای نجومی، اختلاسها و به طور کلی فسادها انتقاد کرد؟ حتی در حکومت امیرالمومنین(ع)، حضرت مردم را از باب نصیحت و امر به معروف و نهی از منکر تشویق به انتقاد میکردند.
امام جمعه همدان در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان در رابطه با بحث حجاب، بیان کرد: احکام فقهی برای همه مسلمانان است و حجاب نیز حکم شرعی و از دستورات اسلام است.
حجت الاسلام والمسلمین شعبانی با بیان اینکه اگر کسی به احکام شرعی عمل نکند، لزوما از مرز اسلام خارج نمیشود، یادآور شد: اسلام حجاب را واجب کرد تا روابط زن و مرد مبتنی بر نگاه دو انسان با هم باشد، نه نگاه جنسیتی و این مهم تأکیدی بر حفظ کرامت بانوان است و لذا اسلام، حجاب را برای زنان ادیان دیگر و کنیزها واجب نکرده است.
وی در ادامه با تأکید بر لزوم سازماندهی برای بیان انتقاد و مشکلات در جامعه، خاطرنشان کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که انتقادها به اصلاح جامعه و حاکمیت منجر شود نه اغتشاش.
امام جمعه همدان با اشاره به برگزاری نشست مطالبهگری توسط حوزه علمیه در رابطه با مشکلات تأمین آب همدان، یادآور شد: حوزه علمیه همدان با استفاده از ظرفیت گروههای مردمی مطالبهگری و با دعوت از مسئولان استانی، نشست خوبی را در راستای مطالبهگری در عرصه آب همدان برگزار کرد که این مهم میتواند الگویی برای مطالبهگری در سطح جامعه باشد.
وی خاطرنشان کرد: به عنوان پیشنهاد، دانشگاه و دانشجویان میتوانند در عرصه مسکن از مسئولان مطالبهگری کنند و با برگزاری چنین جلسهای و دعوت از گروههای مطالبهگر و مسئولان، مشکلات و چالشهای در رابطه با مسکن بررسی شود.
نماینده ولی فقیه در استان همدان با بیان اینکه این بار دانشگاه برای رفع مشکلات مردم میتواند وارد میدان شود، گفت: نشست مطالبهگری در حوزه علمیه در عرصه آب با اتفاقات خوبی همراه بود و از آنجایی که مشکل مسکن یک مطالبه به حق است، انجام این حرکت عقلانی نیز میتواند در رفع مشکلات مردم موثر باشد.
انتهای پیام
نظر شما