پنجشنبه ۳ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۹
اُمیدآفرینی در جامعه، ثمره اهتمام جدی نسبت به جهاد تبیین است

حوزه/ عضو هیئت علمی پژوهشگاه امام صادق(ع) تصریح کرد: بی شک اُمیدآفرینی در جامعه، ثمره اهتمام جدّی نسبت به جهاد تبیین است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، رهبر معظم انقلاب در سخنرانی روز اول فروردین ماه امسال و در جمع پرشور زائران حرم مطهر رضوی در توصیه‌ای مهم، همه افراد دارای توانایی سخن گفتن با مردم و صاحبان رسانه چه در فضای مجازی و مطبوعات و چه در صداوسیما را به امیدآفرینی فراخوانده و تصریح کردند:"سعی دشمن ناامید کردن جوانان است و ما در مقابل باید با مسائل پرشمار امیدزا در کشور امیدآفرینی کنیم. همه این وظیفه را جدی بگیرند. "

ایشان البته امیدآفرینی را به معنای پنهان کردن ضعف‌ها و خودفریبی ندانسته و افزودند: "ضعف‌ها هم باید بیان شود اما در کنار آنها، باید نقاط امیدبخش و آینده و افق روشن نیز نشان داده شود و در مقابل چشم همگان قرار بگیرد. "

اهمیت این موضوع که البته برای چندین بار در طول سال های اخیر به شکل های مختلف در بیانات مقام معظم رهبری مورد توجه قرار می گیرد، ما را بر آن داشت که با دکتر مهدی اسلامی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه امام صادق(ع) به گفت و گو بپردازیم؛

امید؛پیشران کلیدی پیشرفت

اسلامی با بیان این که یکی از مهم ترین مؤلفه های پیشرفت، امید به آینده و توجه به حرکت های امیدبخش است، می گوید: اگر به بیانات رهبر معظم انقلاب در سال های اخیر نگاهی بیندازیم متوجه می شویم که هدف نهایی ملت ما و اساساً هدف اصلی انقلاب اسلامی، دستیابی به پیشرفت است آن هم با تعریفی که اسلام برای پیشرفت تعیین می کند و لذا برای تحقق این مهم یکی از اصلی ترین بایسته ها، داشتن امید به آینده در بین آحاد مردم به خصوص نسل جوان است.

وی همچنین با تأکید بر این که داشتن امید و عزم راسخ در این خصوص، شرط لازمِ طیِ مسیر موفقیت و دست یابی به پیشرفت همه جانبه است، می افزاید: اهمیت بحث امید تا آن جاست که حضرت آقا در یکی از فرمایشات خویش به صراحت بیان می دارند:"ملتی که ناامید باشد، ملتی که از آینده خود مأیوس باشد، ملتی که خود را تحقیر کند، پیشرفت نخواهد کرد".از سوی دیگر نیز بر این موضوع تأکید می کنند که :"امید، بزرگترین قوّه محرّکه انسان است. امید به پیروزی، امید به پیشرفت و امید به موفقیّت، هر انسانی را به حرکت وادار میکند. اگر شما بخواهید هر انسان فعّال و سرزنده و شادابی از حرکت بیفتد، کافی است او را ناامید کنید. اگر ناامید کردید، دستهای فعّال سست خواهد شد؛ زانوان فعّال و استوار به لرزه خواهد افتاد. میخواهند ملت ایران را ناامید کنند. چرا؟ چون میبینند که ملت ایران امروز به سوی یک آینده خوب و روشن که در آن، هم دنیای مادّی او تأمین است و هم عزّت و سربلندی و ایمان و نفوذ او در سطح دنیای اسلام تأمین میشود، حرکت می کند. "

این مدرس دانشگاه خاطرنشان می کند: ما اگر به اهداف و برنامه های دشمن در جنگ نرم رسانه ای سال های اخیر نیز نگاه بیندازیم در می یابیم که دشمن چرا این قدر به دنبال ناامید کردن مردم و جوانان ماست چرا که می داند ناامیدی ضد رشد و پیشرفت است و برعکس قضیه، اگر امید در جامعه ای وجود داشته باشد و همتی برای رسیدن به اهداف در میان باشد، آن جامعه به رشد و پیشرفت مدنظر دست خواهد یافت.

وی می افزاید: به همین خاطر این موضوع در سخنان حکیمانه رهبر معظم انقلاب جایگاه بسیار مهمی دارد تا آن جا که ایشان به صراحت بیان می دارند: "یکی از بزرگترین نعم الهی، امید و اعتمادبه‌نفسی است که در مردم هست. روح امیدواری، خیلی نعمت بزرگی است. مردمِ مأیوس، ناامید و بدون افق دید، بی صبری می کنند؛ نه اینکه کار نمی کنند، مانع کار هم می شوند؛ ولی مردمِ امیدوار خودشان جلو جلو می دوند و مسئولان را به دنبال خودشان می کشانند. "

تأکید بر امید به معنای نفی مشکلات نیست

اسلامی همچنین با اشاره به این که کار دشمن و رسانه های آن، القای شکست و بن بست نمایی در جلوی دیدگان ملت است تا آن ها را دچار خطای محاسباتی کند، ابراز می دارد: تأکید بر امید به آینده به معنای نادیده گرفتن ضعف ها و مشکلات نیست چه آن که ضعف ها و مشکلات باید در جای خود مورد توجه و بررسی قرار گرفته و ما باید نسبت به آن ها به دنبال مطالبه گری از مسئولان باشیم اما این که همه چیز را سیاه ببینیم و به بهانه وجود مشکلات، جو بدبینی و ناامیدی را در جامعه گسترش بدهیم، این کار دشمن است و لذا هر کسی که در این مسیر کار کند، در راستای اهداف شوم دشمن گام برداشته است.

وی با بیان این که اساساً یکی از شاخصه های مهم جامعه ایمانی، داشتن امید به آینده و توکل بر خدای متعال برای حل مشکلات و نواقص و ضعف هاست، می افزاید: قرآن مجید، امیدواری را موهبت الهی به مؤمنان می‌داند و یکی از نشانه های نصرت الهی برای جبهه مستضعفین برای غلبه بر جبهه مستکبرین عالم، داشتن همین امید به آینده و امید به آمدن منجی عالم بشریت است که از سوی خدای متعال مأموریت دارد قسط و عدل را در این کره ی خاکی برقرار نماید.

اهمیت امید به آینده در سبک زندگی توحیدی

وی همچنین با اشاره به اهمیت و جایگاه ممتاز امید در نگاه و سبک زندگی توحیدی می گوید: امید به خدا، موجب رویش امیدها است که خود نتایج بسیار مبارکی چه در بُعد زندگی فردی و چه بُعد زندگی اجتماعی به همراه دارد. مقام معظم رهبری در یکی از سخنرانی های خویش بر این نکته تأکید می کنند که امید، عامل انجام کارهای بزرگ است و اگر امید وجود نداشته باشد، پیشرفتی نیز عملاً محقق نمی شود.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه امام صادق(ع) همچنین بیان می دارد: از آن سو با نگاه به آموزه های دینی متوجه می شویم که ناامیدی ریشه در وسوسه‌های شیطانی دارد؛ یعنی وسوسه‌هایی که در دل رسوخ می‌کند و انسان را از تلاش باز می‌دارد، ضمن آن که باید توجه داشت که ناامیدی از رحمت خدا از گناهان کبیره است و به تعبیر حضرت امام خمینی (ره) در صدر این گناهان قرار دارد.

آدمی به امید زنده است

وی با بیان این که امیدواری به آینده به‌عنوان یکی‌ از مهم‌ترین بایسته‌های جامعه اسلامی به شمار می رود، می گوید: در مقابل تلاش دشمن برای پمپاژ یأس و ناامیدی در جامعه ما به ویژه در بین نسل جدید ما باید بیش از پیش با بیان موفقیت ها و پیشرفت های کشور، امید به آینده را در بین توده های مردم تقویت کنیم و در این خصوص بیش از پیش به جهاد تبیین در عرصه رسانه و فضای مجازی بپردازیم.

اسلامی می افزاید: از قدیم گفته اند که آدمی به امید زندگی است و لذا ما باید این مهم را در جامعه جا بیندازیم که امید و امیدواری لازمه حیات انسان و جامعه بشری است و بدون آن، بنیان حیات مادی و معنوی بشر فرو می‌ریزد، به این خاطر که اگر امید از زندگی انسان‌ها رخت بربندد، انگیزه فعالیت‌های فردی و اجتماعی از بین می‌رود و یک جامعه منفعل و دارای رخوت و بی انگیزه به موفقیت هم نخواهد رسید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha