به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، بختیاری در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: پایداری و تأمین آب در ایام عید نوروز از جمله اولویتهای مهمی شرکت آبفای استان قم بوده که برنامه ریزی های لازم در این زمینه صورت گرفته است.
مدیر عامل شرکت آبفای قم بیان داشت: رصد شبکه آبرسانی به صورت برخط و شبانه روزی پایش میشود و تیمهای کنترل کیفیت و سلامت آب و آزمایشگاهها مرتبط در این ایام فعال هستند و روزانه نمونه برداریهای بسیاری از نقاط مختلف شبکه آبرسانی استان قم در این آزمایشگاهها مورد پایش قرار میگیرند.
وی عنوان داشت: در بخش روستایی قم نیز آب با کیفیت توزیع میشود و در این زمینه مشکل خاصی وجود ندارد.
مدیر عامل شرکت آبفای قم با بیان اینکه بخش قابل توجهی از فاضلاب شهری قم دچار فرسودگی است افزود: این امر نگرانی مستمری برای ما به همراه دارد و به همین دلیل تیمهای عملیاتی در حالت آماده باش قرار دادند تا در صورت بروز حادثه احتمالی نسبت به رفع آن اقدام کنند.
بختیاری با بیان اینکه وضعیت آب استان قم همانند برخی از استانهای کشور در وضعیت بحرانی به سر میرود افزود: قم دارای اقلیم گرم و خشک و استانی کویری به شمار میرود که در دهههای گذشته تاکنون تأمین آب در این استان با مشکلاتی مواجه بوده است.
وی ابراز داشت: در دهههای گذشته مشکلاتی همانند تغییر اقلیم، کاهش نزولات آسمانی، ارتقا سطح رفاه و بهداشت، توسعه صنعت و کشاورزی و همچنین گسترش شهرنشینی در قم مشکلاتی را برای تأمین آب پایدار در این استان به وجود آورده است.
بختیاری ادامه داد: برای تأمین آب استان در دهه اخیر اقداماتی همانند احداث سد، ایجاد خطوط انتقال، ساخت تأسیسات و مخازن تصفیه خانه از جمله راهکارها بوده است.
وی با بیان اینکه انتقال آب از حدود ۳۰۰ کیلومتر آن طرف تر از قم با هزینههای سنگینی صورت گرفته است افزود: هم اکنون بیش از ۶۰ درصد نیاز آبی استان قم از خارج تأمین میشود و با افزایش مصرف، میزان آب ورودی نیاز آبی استان را برطرف نمیکند.
مدیر عامل شرکت آبفای قم مهمترین راهکار در عرصه کاهش مشکلات آبی را مدیریت مصرف و صرفه جویی حداکثری برشمرد و گفت: در بخش صنعت کشاورزی و فضای سبز باید از پساب استفاده کرد و بازچرخانی آب خاکستری نیز میبایست در مصارفی استفاده شود.
۳۱۳/۱۷
نظر شما