پنجشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۵
فطریه، زکات سلامتی و طول عمر است

حوزه/ آیت‌الله علم‌الهدی گفت: زکات فطریه به‌عنوان یکی از واجبات شرعی، زکات بدن و سلامتی ما در یک سال از عمری است که خداوند متعال به ما روزی داده و بر این اساس، کسانی که قوت غالب و رزق اصلی آن‌ها نان است، باید حداقل هر نفر ۶۰ هزار تومان برای زکات فطریه بپردازند و آن‌هایی که قوت غالبشان برنج است، معادل با ارزش سه کیلوگرم برنج مصرفی‌شان اعم از ایرانی یا خارجی را به‌عنوان فطریه پرداخت کنند.

به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، آیت‌الله سید احمد علم‌ الهدی، در جمع خبرنگاران، ضمن تبریک فرارسیدن عید سعید فطر پیش رو اظهار کرد: فرارسیدن عید سعید فطر در پایان این ماه عبادت که مقارن با عید بندگی ذات اقدس پروردگار است، بر همه شما زائران و مجاوران امام هشتم مبارک باشد. از خدا می‌خواهم که طاعات و عبادات ارزشمند همه برادران و خواهران مشهدی مقبول باشد؛ به‌خصوص آن‌هایی که با نیایش فوق‌العاده خود به‌خصوص در شب‌های قدر از فرصت مهم این ماه بهره‌مند شدند و خداوند عالم را شاکریم که این شب‌ها را از هزار ماه که معادل با پهنه عمر یک انسان کامل است، بافضیلت تر قرار داده و امیدواریم که به برکت عنایات امام زمان(عج)، دعای همه ما مستجاب باشد.

وی در پاسخ به سؤالی درباره مبلغ فطریه و کفاره امسال افزود: زکات فطریه به‌عنوان یکی از واجبات شرعی، زکات بدن و سلامتی ما در یک سال از عمری است که خداوند متعال به ما روزی داده و در ماه مبارک رمضان به توفیق صیام و روزه‌داری منجر شده است. بر این اساس، کسانی که قوت غالب و رزق اصلی آن‌ها نان است، باید حداقل هر نفر ۶۰ هزار تومان برای زکات فطریه بپردازند و آن‌هایی که قوت غالبشان برنج است، معادل با ارزش سه کیلوگرم برنج مصرفی‌شان اعم از ایرانی یا خارجی را به‌عنوان فطریه پرداخت کنند.

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: همه عزیزانی که عذر شرعی داشتند و نتوانستند که در این ماه عزیز روزه بگیرند، باید به ازای هر روز، ۱۰ سیر نان به فقیر بدهند که معادل با ۱۲ هزار تومان در شرایط کنونی است. البته نکته این کفاره در آن است که فقرا فقط قادر به تهیه نان با این مبالغ هستند. با این وجود، برای آن‌هایی که تمکن مالی دارند، بهتر است برای کفاره یک ماه روزه نگرفتن معادل با ۲۲ کیلوگرم برنج را در قالب تعارف یا هدیه به دست خانواده مستحق برسانند.

وی ادامه داد: برآمدن از عهده دیون شرعی توفیقی است که ذات اقدس پروردگار به بندگان خاص خود عنایت می‌کند و بر این اساس باید شکر این نعمت را برآورده کنیم که توفیق ادای فطریه در امسال نیز نصیب و روزی ما شد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha