دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ |۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 4, 2024
کد خبر: 1084697
۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۱
تصاویر/ دیدار معلمان و فرهنگیان سراسر کشور به‌ مناسبت روز معلم با رهبر انقلاب

حوزه/ رهبر انقلاب در سال ۱۳۹۵ در دیداری به مناسبت روز معلم چنین می فرمایند: «اما اوّل‌چیزی که لازم است برای دانش‌آموز خودمان در نظر بگیریم، این است که در او هویّت مستقلّ ملّی و دینی به وجود بیاوریم؛ این اوّلین چیز؛ هویّت مستقل و با عزّت. جوانمان را جوری بار بیاوریم که دنبال سیاست مستقل باشد، دنبال اقتصاد مستقل باشد، دنبال فرهنگ مستقل باشد؛ وابستگی، رُکون به دیگران، اعتماد به دیگران و تکیه‌ی به دیگران در وجود او به‌عنوان یک روحیه رشد نکند».

خبرگزاری حوزه | یکی از دیدارهای سالانه رهبر انقلاب دیدار با فرهنگیان و معلمان می باشد، که این مسئله نشان از اهمیت و بالابودن جایگاه آموزش و پرورش در کشور دارد.

در سالهای اخیر یکی از مطالباتی که رهبر انقلاب مکررا از آموزش و پروش درخواست داشته اند، نهادینه کردن «هویت ایرانی-اسلامی» در جان و روح دانش آموزان بوده است.

باید توجه داشت «هویت ایرانی-اسلامی» یکی از عوامل اصلی پیشرفت کشور به حساب می آید؛ چراکه جوان فاقد هویت، داشته های خود را هیچ می پندارد و دائما نسبت به دیگران احساس نیاز و وابستگی می کند. چنین جوانی دیگر به دنبال استقلال فرهنگی و اقتصادی و سیاسی نیست زیرا خود را دارای مزیت و برتری نمی داند لذا همواره وابسته و پیرو قدرت های دیگر خواهد بود.

لذا رهبر انقلاب در سال ۱۳۹۵ در دیداری به مناسبت روز معلم چنین می فرمایند: «اما اوّل‌چیزی که لازم است برای دانش‌آموز خودمان در نظر بگیریم، این است که در او هویّت مستقلّ ملّی و دینی به وجود بیاوریم؛ این اوّلین چیز؛ هویّت مستقل و با عزّت. جوانمان را جوری بار بیاوریم که دنبال سیاست مستقل باشد، دنبال اقتصاد مستقل باشد، دنبال فرهنگ مستقل باشد؛ وابستگی، رُکون به دیگران، اعتماد به دیگران و تکیه‌ی به دیگران در وجود او به‌عنوان یک روحیه رشد نکند».

از همین رو از«هویت زدایی» به عنوان یکی از مهمترین راهبرد های دشمن برای سلطه برای کشور های دیگر می توان نام برد.

نمونه ای از بروز این مسئله را می توان در فتنه اخیر یافت، آنجا که جوانی پرچم کشور خودش را آتش می زند و یا سرود ملی کشور خود را نمی خواند، نشان می دهد که نسبت به آن احساس هویت نمی کند و خود را وابسته به آن نمی یابد.

خود کم بینی نمونه ای دیگر از بروز مسئله ی «هویت زدایی» در کشور است، چراکه در اثر «هویت زدایی»، جوان ما دچار خود کم بینی شده و دائما کشور خود را بی چیز و کم بهره و بدونه افتخارات می داند و کشور های دیگر را بهشت زمینی و مدینه فاضله می داند لذا دچار خود کم بینی شده و همین مسئله باعث مهاجرت یک نیروی کار به خارج از کشور می شود.

از همین رو رهبر انقلاب می فرماید«هویّت‌شناسی ملّی و شخصی را در دانش‌آموز زنده کنید؛ [دانش‌آموز] باید به ایرانی بودنِ خودش افتخار کند.» (۱۲/۰۲/۱۴۰۲)

پس می توان چنین نتیجه گرفت یکی از راه های برون رفت از برخی مشکلات کشور «هویت بخشی» به جوانان و نوجوان کشور توسط معلمین دلسوز و مجموعه ی آموزش و پرورش می باشد و از همین روست که آیت الله خامنه ای در مورد اهمیت این مسئله چنین می فرمایند: «این مسئله‌ی هویّتی که بنده مکرّر روی آن تکیه میکنم، ناظر به این مسئله است. دانش‌آموز ما بایستی با احساس هویّت ملّی رشد کند و تربیت پیدا کند و بزرگ بشود و پیش برود. وقتی یک جوان احساس هویّت کرد، از انحراف، از خیانت، از سستی و تنبلی پرهیز خواهد کرد. عمده‌ی این اشکالاتی که گاهی پیش می‌آید به‌خاطر این است که آن احساس هویّت حقیقی، احساس هویّت ملّی در یک انسان وجود ندارد»(۱۹/۰۲/۱۳۹۷)

سینا ناصری

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha