به گزارش خبرگزاری حوزه در مازندران، خانم سیده خدیجه ساداتی دانش آموخته مدرسه علمیه الزهرا (سلام الله علیها) ساری، روز گذشته در آیین رونمایی از کتاب تالیفی خود با نام " آموزش نموداری از مبادی العربیه ۴"، در جمع طلاب و مبلغین گفت: نخستین گام های رسیدن به علم اعراب، آشنایی با علم صرف و نحو است که در این مورد ادبا، کتابهای جامع و پرمحتوایی را نوشته اند، کتاب مبادی العربیه رشید شرتونی، یکی از این آثار فاخر است که به عنوان محتوای درسی در حوزه های علمیه و دانشگاه ها تدریس می شود.
وی ادامه داد: به علت عربی بودن متن اصلی این کتاب، اکثر طلاب و دانشجویان در فهم مطالب آن دچار مشکل هستند زیرا این کتاب هم نیاز به ترجمه روان و هم فهم قواعد ادبی دارد که به دلیل محدودیت وقت و زمان کافی استفاده بهینه از این اثر گرانقدر امکانپذیر نیست.
ساداتی با اشاره به حجم بالای این کتاب و ساعت محدود تدریس گفت: با توجه به محدودیت زمانی برای ارائه مفاهیم این کتاب، اساتید نیز دچار مشکل هستند، لذا خلاء کتاب آموزشی که هم حاوی ترجمه دقیق از مبادی باشد و هم سبک و سیاق جدیدی با دسته بندی به حالت نمودار صورت بگیرد کاملا حس میشود.
وی در ادامه تصریح کرد: هدف اصلی از یادگیری علم نحو، ابتدا فهم قواعد ادبی آن است، طلبه یا دانشجو، ابتدا باید قواعد نحوی را به سبکی روان و ساده و به زبان فارسی بیاموزد، سپس آن را با متن عربی تطبیق بدهد.
بانوی پژوهشگر در ادامه به ویژگیهای کتاب تألیفی خود اشاره کرد و افزود: ترجمه روان، چینش و دسته بندی مطالب، استفاده از نمودار و جدول برای بخش های مهم و اصلی، رنگی کردن نکات مهم، ترکیب کردن اکثر جملات عربی، ترجمه عبارات، خلاصه نویسی در انتهای برخی از مباحث با کمک جدول، از مهمترین ویژگیهای این کتاب است.
انتهای پیام ۳۱۳/۴۸
نظر شما