به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت الله علیرضا اعرافی در مراسمی که به مناسبت روز تکریم روز خبرنگار در خبرگزاری حوزه برگزار شد با تسلیت ایام شهادت امام سجاد (ع) و اسارت آل الله و با گرامیداشت روز خبرنگار و با تقدیر از تلاش خانواده بزرگ رسانه، خبرنگاران، اصحاب رسانه و فعالان در فضای مجازی و همه نهادها و سازمان هایی که در منظومه حوزوی فعالیت دارند و رسانه های ملی و فرا ملی در راستای آرمان های انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران فعال هستند اظهار کرد: به همان اندازه که ما جریان اطلاع رسانی که مقهور استکبار جهانی و در چنبره شیطانی حرکت می کند و جریان خبر و اطلاع رسانی و اختاپوسی که اطلاعات سالم در عالم را تهدید می کند را نمی پسندیم و نکوهش می کنیم، به همان اندازه از کاروان عظیم خبر رسانی، خبرنگاری درست که در خدمت آرمان های انسانی، الهی، آزادگان، مسلمانان و معارف الهی هستند تقدیر و تشکر می کنیم.
مدیر حوزه های علمیه با بیان این که کار خبرنگاری باید به عنوان یک کار سخت، دشوار و ارزشمند به شمار بیاوریم افزود: روز خبرنگار همزمان شده با جریان خبرنگاری عاشورا که در این ایام شاهد روایتگری صحیح و درست خاندان اهل بیت(ع) از جریان عاشورا هستیم. یکی از علتهای ماندگاری واقعه عاشورا همین روایتگری است و این جریان و داستان در سه مرحله پیش از عاشورا، عاشورا و پس از عاشورا به گونه ای تمهید، تدبیر و مهندسی شده است که ماندگار شود و روایات های صحیح آن انعکاس پیدا کند و در برابر تحریف و دسیسه های پیش رو از خود صیانت نماید.
وی با بیان اینکه هر داستان، واقعه و اتفاقی اگر بخواهد اثرگذار باشد و منعکس شود، باید در درون آن روایتگری انعکاس و انتشار تعبیه شود و این از قواعد مهم اطلاع رسانی است اظهار کرد: اگر به این موضوع توجه نداشته باشیم، قطعا در امور دچار مشکلاتی خواهیم شد.
آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه تمهیدات لازم باید برای روایتگری درست اندیشیده شود، خاطرنشان کرد: این موضوع یک سیاست و اصل مهم در برنامهریزیها است.اگر برنامهها با این سیاست باشد طبیعتا راه برای اطلاعرسانی و نشر بازتر خواهد بود.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه یزیدیان میخواستند خبر و حماسه عاشورا در گوشه ای محصور و در همان صحرای کربلا مدفون شود تصریح کرد: در عاشورا تمام ابزارها دست دشمن بوده است و دست خاندان رسالت از همه چیز تهی بود و در تاریخ کارزار نابرابری مانند عاشورا کم داریم.
وی با اشاره به اینکه تمام تدابیر برای یک پیروزی نابرابر اندیشیده شده بود، یادآور شد: مهندسی خداوند در این واقعه با استفاده از روایتگری درست و مناسب از واقعه عاشورا موجب شد این واقعه نورافشان در دل تاریخ بماند. خبرنگاران در درجه نخست باید از تمهیدات جریان حق در واقعه عاشورا درس بگیرند، عاشورا یک مکتب و منظومه است که در آن رازها و درسهای بسیاری نهفته است.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه هزار مانع برای تحریف و واژگونی عاشورا وجود داشت، بیان کرد: باتمام این موانع عاشورا به گونهای تنظیم شد که نتوان آن را دفن کرد بلکه بماند و نور افشان پیش رود. سه رسالت اصلی امام زین العابدین(ع) در پسا عاشورا، جمع آوری، نظم دادن و سامان بخشیدن به جامعه مشتت اهل بیت و پیروان این خاندان و اسلام راستین؛ تبیین درست و جامع از معارف اسلام با نگاه اهل بیت(ع) و برنامه برای ماندگاری و عدم تحریف عاشورا بود.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه امام سجاد(ع) در هیچکدام از خونخواهیهای پس از عاشورا حضور محوری نداشتند، اظهار داشت: اگرچه عاشورا همواره نقش محوری داشته است، ولی ایشان اجازه ندادند عاشورا اسیر جریانات این چنینی شود.
مسیر خبر رسانی و اطلاعرسانی باید در مسیر عاشورای حسینی قرار بگیرد
آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه مسیر خبررسانی و اطلاعرسانی باید در مسیر آرمان های الهی و عاشورای حسینی قرار بگیرد، و ما خبرگزاری حوزه را جام حوزه نما، یعنی حوزهِ به معنای وسیع و گسترده می دانیم مطرح کرد: اصل اساسی خبرگزاری حوزه نمایش دستاوردها و انعکاس واقعیتهای حوزه است.خبرگزاری حوزه باید زبان گویا، آیینه زلال همه بخش و نهاد های حوزه ای به معنای وسیع تر آن باشد که بر این موضوع پایبند بوده و در ادامه هم باید چنین باشد.
وی با بیان این که خبرگزاری حوزه باید قلب و بطن حوزه را هم ببیند بیان کرد: امروز در حوزه گروه ها و شخصیت هایی هستند که در عرصه های تبلیغی، فکری و فرهنگی و اجتماعی بسیاری وجود دارند که شاخصهای مدنظر حوزه را در خود جای دادهاند، خبرگزاری حوزه همچنین باید آئینهای برای نمایش تمام این گروهها نیز باشد.
مدیر حوزههای علمیه با اشاره به اینکه از رسانه حوزوی توقعات ویژهای میرود، خاطرنشان کرد: انتظار از رسانه حوزه، محتوای راقی و مضامین بلند و دامنه وسیع از علوم و معارف از اندیشه های اسلامی است. رسانه حوزه باید مبتنی بر علوم و معارف باشد و پایه عمیق معرفت دینی باید دستمایه اصلی فعالیت در خبرگزاری حوزه قرار گیرد و باید این هنر را داشته باشید که تحولات و تطورات معرفتی و توسعه مرزهای علوم اسلامی در حوزه را بازتاب دهید.
وی درختواره حوزه را مدنظر قرارداد و با بیان این که در این درختواره در عمل بیش از دویست رشته محل در حال عملیاتی شدن است افزود: یکی از محورهای این درختوار توسعه مرزهای علوم اسلامی است و این حوزه های دانشی، معرفتی، نوآوری و افکار نو و مرزهای گسترده علوم اسلامی با کمک رسانه محقق خواهد شد. خبررسانی و اطلاعرسانی حوزه یک علم و دانش است، خبررسانی حوزه باید از اعتماد بالا نیز برخوردار باشد.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه با اشاره به رویکرد فراحوزوی، یادآور شد: از رسانه حوزه انتظار میرود سه لایه را حفاظت کند، لایه نخست جمعیت حوزوی ایران و جهان هستند، لایه دوم در دانشگاهها و صاحبان فکر و اندیشه هستند و لایه سوم نیز لایه جهانی و بین المللی است.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه مخاطب حوزه تنها جمعیت شیعه و مسلمانان نیستند، ابراز کرد: مخاطب حوزه تمام جمعیت دنیا و آیندگان هستند و رسانه حوزه نیز به عنوان بلندگوی این مرکز باید چنین مخاطبی را برای خود ببیند، باید این رویکرد را همواره داشته باشیم، این رویکرد توان را افزایش خواهد داد و در برنامهریزیها اثرگذار است.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه باید به آیندههای پیش رو بیاندیشیم، اظهار داشت: ایدهپردازی، آیندهنگری و پیش بینی آینده به ویژه در حوزه فناوریها و هوش مصنوعی باید در خبرگزاری حوزه رقم بخورد.
وی با اشاره به اینکه شبکهسازی رسانهها و ماهوارههایی که از حوزه برآمده است اهمیت بسیاری دارند، عنوان کرد: باید این شبکهسازی در حوزه شکل بگیرد. گفتمان انقلاب اسلامی، پایه و محور فعالیت است، متاسفانه این گفتمان مورد بیمهریهایی قرار میگیرد که باید این رویه اصلاح شود.
مدیر حوزه های علمیه با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری با موضوع تبلیغ، اظهار کرد: این موضوع همواره در جلسات متعدد ازجمله شورای معاونین نیز مطرح شده است و باید به آن توجه شود.
آیتالله اعرافی در این مراسم به صورت تفصیلی به هشت اصل و رسالت مهم رسانه حوزه پرداختند که این هشت اصل عبارتند از: رسانه حوزه، زبان گویا وآینه زلال همه نهاد و جریانها و گروههای حوزوی؛ تولید محتوی رسانهای مبتنی بر علوم، معارف و اندیشههای الهی؛ رعایت اصل اتقان و ضوابط اخلاقی و الگوساز؛ رویکرد فراحوزوی؛ ابزارها و فناوریها؛ شبکهسازی رسانهها و ماهوارههای حوزوی؛ اطلاعرسانی از منظومه طرحها و برنامههای مصوب حوزه؛ گفتمان انقلاب اسلامی بهعنوان پایه و محور حرکت.
نظر شما