به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار جمعی از مسلمانان بوسنی، اظهار داشت: سفرهای این چنینی موجب شناخت بیشتر از کشور ایران و تقویت روابط فرهنگی دو کشور میشود.
وی با اشاره به اینکه مسلمانان بوسنی مقاومت خوبی در حفظ هویت دینی خود داشتهاند، مطرح کرد: این موضوع نشان از روحیه قوی حفظ هویت دینی در این منطقه دارد.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه مسلمانان ایران همواره در کنار شما خواهند بود، عنوان کرد: شما در حلقه میانی تمدن اسلامی و غرب قرار گرفتهاید که میتوانید از این فرصت برای انعکاس اندیشه اسلامی در جهان غرب و اروپا استفاده کنید.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه با اشاره به اینکه شما میتوانید به الگوهایی در غرب تبدیل شوید، خاطرنشان کرد: این الگو بودن باید در فراگیری علوم و معارف باشد.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه انقلاب اسلامی فصل جدیدی در زندگی مردم ایران آغاز کرد، تصریح کرد: تئوری و ایده اصلی انقلاب اسلامی از شهر مقدس قم برخواست.
وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی اندیشههای اسلامی را به دنیا معرفی میکند، یادآور شد: ۶۰ سال پیش امام خمینی(ره) به عنوان یک شخصیت علمی در این شهر برابر ظلم قیام کرد.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه آغاز جنبشهای انقلاب اسلامی با سخنرانیهای امام خمینی(ره) در مدرسه فیضیه بود، ابراز کرد: از اسلام سه تفسیر و قرائت ارائه شده است که شامل اسلام لیبرالیسمی، اسلام متهجرانه و داعشی و انقلاب اسلامی است.
وی با اشاره به اینکه در تفسیر غربی و لیبرالیسمی بسیاری از اندیشههای جهادی اسلام نادیده میشود، بیان کرد: در اسلام داعشی نیز بخش بسیاری از اسلام نادیده گرفته شده و ارزشهای اخلاقی، صلح و تعامل بین المللی وجود ندارد.
آیت الله اعرافی ادامه داد: انقلاب اسلامی قرائت و تفسیر کامل از اسلام است که برپایه اصولی ازجمله نگاه فلسفی و عقلی به تفسیر عالم، تمدنساز بودن دین، تاکید بر صلح و تعامل قوی با ادیان و مذاهب و دفاع در برابر ظالمان قرار دارد.
وی با بیان اینکه بر اساس این اندیشه انقلاب اسلامی، ما عقلانی و صلحجو هستیم، اظهار کرد: از طرف دیگر نیز انقلابی و اهل مبارزه در برابر ظلم و ستم می باشیم.
مدیر حوزههای علمیه با اشاره به اینکه از بزرگان دینی خود آموختیم که در کنار مظلومان و مستضعفان عالم باشیم، مطرح کرد: در کنار این رویکرد تمدنی، انقلاب اسلامی توانسته است گامهای بزرگی در عرصههای مختلف علمی نیز بردارد.
وی اضافه کرد: این ملتی که با تحریم بیش از ۴۰ ساله و مشکلات متعدد توانسته است استوار بایستد و به استقلال برسد برای دنیا الگو خواهد بود.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه حوزه علمیه بیش از هزارسال در شهر قم سابقه دارد، عنوان کرد: طی یک صد سال اخیر حوزه جدید و پیشرفتهتری در شهر قم تاسیس شد که دارای ویژگیهای خاص خود است.
وی با اشاره به اینکه حدود یک صد هزارنفر در حوزه قم درحال تحصیل علوم اسلامی هستند، خاطرنشان کرد: این افراد از حدود یک صد ملیت مختلف هستند.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ رشته در حوزه علوم اسلامی در این شهر تدریس میشود، تصریح کرد: همچنین بیش از صد هزار نفر نیز از مدارس علمیه این شهر فارغ التحصیل شده و در کشورها و شهرهای مختلف درحال فعالیت هستند.
وی با اشاره به اینکه روزانه هزاران کلاس درس در این شهر برگزار میشود، یادآور شد: همچنین هزاران محقق و پژوهشگر در علوم مختلف به تولید علم و نشر کتاب و آثار مشغول هستند.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه امروز حوزه علمیه قم یکی از مهمترین کانونهای علوم اسلامی در جهان اسلام است، ابراز کرد: به دلیل این رویکرد بین المللی، آثار بسیاری از علوم اسلامی به زبانهای مختلف تولید شده است.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه در پایان با اشاره به اینکه در حوزه علمیه قم به نیازهای روز جوانان مسلمان دنیا توجه میشود، بیان کرد: خوشبختانه روابط حوزه با کشورهای مختلف و جوامع اسلامی مطلوب است و امیدواریم این ارتباطات علمی و معنوی روز به روز گسترش یابد.
انتهای پیام
نظر شما