به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اراک، به همت مدرسه علمیه حضرت زینب (س) آستانه به مناسبت هفته دفاع مقدس جلسه مشترک فرهنگی و پژوهشی با همکاری اداره کتابخانه های عمومی شهرستان شازند و سخنرانی محمد شایان فر جانباز دفاع مقدس، پیش از ظهر امروز در کتابخانه شهید سیاوش امیری شازند با عنوان "جهاد تبیین و مسائل روز" برگزار گردید.
شایان در ابتدا چند خاطره از حضور در مناطق جنگی و عملیات های مختلف بیان کرد و گفت: جهاد عرصههای گوناگونی دارد و جهاد تبیین مهمترین عرصۀ آن است، جهاد تبیین نوعی مقابله با جریان تحریف محسوب میشود و ازاینرو نیازمند کنشگری اجتماعی همۀ اقشار جامعه است.
جانباز دفاع مقدس خاطرنشان کرد: طلاب و روحانیون، جایگاه مهمتری در این عرصه دارند، زیرا جهاد تبیین از یک سو نوعی روشنگری است و با فعالیت مبلغان سنخیت بسیاری دارد و از سوی دیگر، روحانیون ارتباط گستردهتری با عموم مردم دارند و از اقتدار اجتماعی بیشتری برخوردارند.
وی ادامه داد: جهاد در عرصۀ تبیین مانند هر عرصهای با موانع و آسیبهای اخلاقی روبهرو است؛ از جمله غلبۀ هوای نفس و ترس از آبرو، مصلحتاندیشی، نبود درک صحیح از تفاوت میان انتقاد و بیاخلاقی، فتنهانگیزی دشمنان، بدبینی و ناامیدی مردم.
شایان فر افزود: در فرهنگ اسلامی و دینی، هر عملی که در مواجهه با دشمن و با تحمّل سختی و مشقّت و با تلاش و کوشش انجام گیرد، جهاد نام دارد و اجر فراوانی برای آن ذکر شده است؛ جهاد میتواند جنگ نظامی، اقتصادی یا فرهنگی و... باشد و رهبر معظم انقلاب با بهرهگیری از این مفهوم دینی، تعبیر «جهاد تبیین» را به کار بردهاند.
وی افزود: همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند سختتر از تحریم، تحریف واقعیتهاست که دشمن اکنون بر موضوع دوم تمرکز بیشتری کرده است و به همین دلیل روشنگری و تبیین حقایق نیاز به حرکت جهادی دارد.
شایان فر ادامه داد: بر این اساس برای نصرت دین خدا، مبارزه با دشمن و تبیین آرمانهای جمهوری اسلامی که ارزش دینی بر آن حاکم است باید در میدان از مبارزه رسانهای، قلمی، تبلیغی و موارد دیگر استفاده شود.
وی خاطرنشان کرد: یکی از انواع مبارزه، مبارزه و نبرد سخت است؛ جامعه ما و تمامی جوامع روبهتعالی و تکامل، با این نوع دشمنی مواجهاند، انقلاب اسلامی و حرکت بزرگ ملت ایران برای رسیدن به آن آرمانهای بلند انقلاب هم مصون از این اتفاقات نبوده است؛ اتفاقات بزرگی مثل ترورها، جنگ تحمیلی و انواع تحریمهای ظالمانه که در تاریخ انقلاب رخداده است.
شایان فر در پایان تاکید کرد: شکل دیگری در مواجهه با حرکتهای اصیل وجود دارد و آن تغییر واقعیات و حقایق است، یک بخش آن پنهانکردن اتفاقات خوب و موفقیتهاست و بخش دیگر، وارونهنمایی و بزرگنمایی ضعفها یا القاء دروغها و فریبهایی است که نسبت به افکار عمومی صورت میگیرد؛ انقلاب و همه حرکتهای اصیل انقلاب اسلامی و تمامی حرکتهای اصیل مبتنی بر اراده، همراهی و آگاهی عمومی برای حرکت، اگر عاملی متوجه آسیبزدن به این مسئله باشد، اهمیت پیدا میکند.