دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
صفایی بوشهری

حوزه / نماینده ولی فقیه در استان بوشهر گفت: : تعیین جغرافیای مقاومت زنان لرده با قشون انگلیس صورت گیرد و آنجا به عنوان منطقه مقاومت شناخته و طراحی شود، حتی می‌توان اِلمان‌هایی در این رابطه تولید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از بوشهر، حجت الاسلام والمسلمین غلامعلی صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه در استان بوشهر ظهر امروز در نشست هماهنگی برگزاری بزرگداشت حماسه زنان لرده، اظهار داشت: دشتستان از جهت قدمت تاریخی یکی از کهن‌ترین مناطق جنوب ایران و مرکز تمدن ایلامی و کانون توجه پادشاهان کهن ایران در استقرار در فصول خاص سال بوده و در یک مقطع زمانی محل پناه و حضور ایرانیان در منطقه بین النهرین بوده که به سه گروه تقسیم شدند.

وی افزود: گروهی به‌سمت اروپا حرکت کردند، گروهی به سمت منطقه کرمانشاهان و گروهی به سمت جنوب ایران و دشتستان آمدند، لذا این شهرستان دارای قدمت همه جانبه انسانی در طول تاریخ ایران است و یکی از ویژگی‌های این منطقه خط قرمز مقاومت در عرصه تجاوز بیگانگان بوده.

حجت الاسلام والمسلمین صفایی بوشهری ابراز کرد: در تاریخ نداریم که بیگانه‌ای از دشتستان به سمت مرکز ایران عبور کرده باشد و این یک افتخار است، علت آن وجود علما بزرگ، سرداران و مردمی است که در آن مناطق بودند.

وی با تأکید بر اینکه منطقه دشتستان به عنوان دشت مقاومت و پیروزی برای خط دفاع از ایران و اسلام است، اظهار کرد: هرچند کتاب‌هایی که در این رابطه نوشته شده کتاب‌های خوبی است اما کافی نیست و باید کارهای تحقیقاتی و پژوهشی بیشتری کرد.

امام جمعه بوشهر ابراز کرد: یکی از فرازهای مهم تاریخ ایران حماسه زنان لرده است که از یاد رفته بود، در سطح جهان یک مورد مشابه مقاومت زنان همچون زنان لرده نداریم، با اینکه به فراموشی سپرده شده بود اما اکنون احیا شده است.

وی با بیان اینکه حماسه زنان لرده نیاز به کار جامع‌تری دارد، گفت: اولین آن پژوهش است که بررسی سیاسی نظامی و اجتماعی و جغرافیای واقعه و دستاوردهای آن مشخص شود و همچنین یک مجموعه خوب نرم افزاری تدوین شود، مسئولین فرهنگی هم دست به دست هم دهند و پیرامون تدوین این کتاب زنان لرده همکاری کنند چرا که این حماسه سرمایه دشتستان است.

حجت الاسلام والمسلمین صفایی بوشهری با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته برای ثبت حماسه ملی زنان مقاومت ایران با نام و نشان دشتستان در تقویم، اظهار کرد: این موضوع را از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقاضا کردم که در تقویم روز ملی مبارزه زنان ایران با استعمار با نشان شهرستان دشتستان ثبت شود، لذا باید برای آن سرمایه گذاری شود.

وی تصریح کرد: هرچند کتاب‌هایی نوشته شده اما مستند نیست و گزارشی هست که شخص تلقی کرده است.

وی بیان کرد: تعیین جغرافیای مقاومت زنان لرده با قشون انگلیس صورت گیرد و آنجا به عنوان منطقه مقاومت شناخته و طراحی شود، حتی می‌توان المان‌هایی در این رابطه تولید کرد.

امام جمعه بوشهر خواستار ایجاد موزه مقاومت زنان لرده شد و یادآور شد: یک سری آثار در این واقعه به جا مانده از جمله یک هواپیما و نیز المان‌ها و یادگارها و آثار این حماسه آفرینان در دست خانواده‌های آنها وجود دارد که می‌توان آنها را جمع آوری کرد و به‌عنوان موزه مقاومت ضد استعماری زنان ایران نگهداری کرد.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با اشاره به برگزاری همایش زنان لرده، خاطرنشان کرد: این همایش در دو سطح استانی و شهرستانی با حضور چهره‌های ملی برگزار می‌شود و از سال آینده نیز کنگره علمی پژوهشی مقاومت زنان ایران و مقاومت دشتستان آغاز می‌شود که یک حرکت ملی و سپس بین المللی اتفاق بیفتد.

وی با بیان اینکه برگزاری این همایش جهت احیای واقعه برای عبرت و درس گرفتن است، یادآور شد: روی آموزه‌های کنگره باید به خوبی کار شود، این کنگره بایستی شورای سیاستگذاری و شورای اجرایی داشته باشد تا طراحی برنامه و برنامه ریزی کنند.

امام جمعه بوشهر با بیان اینکه این تاریخ ریشه‌های ما می‌باشد، عنوان کرد: سرمایه گذاری در این حوزه می‌تواند در آینده باعث حضور گردشگران مقاومت باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha