جمعه ۱۹ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۸
لزوم تربیت نیروی انسانی با انگیزه / ما در کشور کمبود منابع انسانی داریم

حوزه/ رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به نیاز کشور به نیروی انسانی کارآمد و انقلابی گفت: ما در کشور کمبود منابع انسانی داریم؛ البته نمی‌گویم نیست ولی بین آنچه هست و آنچه باید باشد فاصله زیاد است. اگر نیروهایی با انگیزه در آموزش و پرورش تربیت شوند، این افراد بعد از ورود به دانشگاه دچار خود باختگی نخواهند شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری در دیدار رئیس دانشگاه معارف اسلامی و معاونین وی با اشاره به نیاز کشور به نیروی انسانی کارآمد و انقلابی گفت: ما در کشور کمبود منابع انسانی داریم؛ البته نمی‎گویم نیست ولی بین آنچه هست و آنچه باید باشد فاصله زیاد است.

وی دانشگاه معارف را مجموعه‌ای با برکت در تربیت کادر و نیروی انسانی مناسب توصیف کرد و ابراز داشت: کار آموزش سختی‌های خود را دارد. اساساً تربیت کادر و نیروی مناسب آن هم در جایگاه استاد، کار ساده‌ای نیست.

امام جمعه قم ادامه داد: از مرحله گزینش گرفته تا فارغ التحصیلی و حتی زمانی که شخص در یک محیط دانشگاهی یا مراکز دیگر مشغول به خدمت می‌شود، شما همیشه این دغدغه را دارید که این نیرو آیا آنگونه که از آن انتظار می‌رفته، عمل کرده است یا خیر؟

نباید نسبت به مسائل جامعه بی‌تفاوت بود

وی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان تعدادی از ویژگی‌های شخصیتی پیامبر گرامی اسلام – صلی الله علیه و آله – پرداخت و خاطر نشان کرد: در حالات پیامبر گفته‌اند که «دائِمَ الفِکرَهِ ، لَیسَت لَهُ راحَه.» یعنی پیغمبر همیشه مشغول فکر و اندیشه بوده‌اند و بی‌تفاوت از کنار مسائل عبور نمی‌کردند.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: در جای دیگری راجع به ویژگی‌های پیامبر اکرم – صلی الله علیه و آله – آمده است «یُحَسِّنُ الْحَسَنَ وَ یُقَوِّیهِ وَ یُقَبِّحُ الْقَبِیحَ وَ یُوهِنُه.» یعنی پیغمبر اگر کار خوبی را می‌دید که در جامعه انجام شده است، آن را تحسین می‌کرد و علاوه بر تحسین، آن را تقویت می‌نمود. و کار زشت و ناپسند را تقبیح می‌کرد؛ ولی به تقبیح بسنده نمی‌کرد و پایه‌های آن کار زشت را سُست می‌نمود.

نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: اگر ما بتوانیم فارغ التحصیلانی را با این شیوه و سیره نبی گرامی اسلام – صلی الله علیه وآله- تربیت کنیم، خیلی از مشکلات جامعه ما حل خواهد شد. اگر نیروهایی با انگیزه در آموزش و پرورش تربیت شوند، این افراد بعد از ورود به دانشگاه دچار خود باختگی نخواهند شد.

وی با اشاره به فعالیت‌های دانشگاه معارف خاطر نشان کرد: من خیلی به مجموعه شما علاقه مند هستم و امیدوارم روز به روز بتوانید امکانات بیشتری جذب کنید و گزینش‌های بیشتر و بهتری داشته باشید و بتوانید در مسائل اخلاقی، تربیتی و علمی نسبت به دیگر مجموعه‌های آموزشی کشور سرآمد باشید.

شهید مطهری؛ الگوی مناسب در مسئله آموزش و تربیت

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه در پایان سخنان خود، شهید مطهری را به عنوان یک الگوی مناسب در مسئله آموزش و تربیت مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: ما باید افرادی را مثل شهید مطهری تربیت کنیم که زمانی که امتحان معقول و منقول شرکت کرده بود گفتند اگر نمره بالاتر از بیست داشتیم به شما میدادیم حیف که نمره بالاتر از بیست نداریم.

شایان ذکر است در ابتدای این جلسه، حجت الاسلام و المسلمین روح الله شاکری، گزارشی از برنامه‌ها، وضعیت و چالش‌های پیش روی دانشگاه معارف اسلامی ارائه نمود و تمرکز بر کاربردی سازی رشته‌ها را به عنوان یکی از برنامه‌های خود در این دانشگاه عنوان کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • منتشرشده: ۲
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۰
  • رسول ملکیان اصفهانی IR ۰۷:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۰
    با عرض سلام واحترام خدا را شکر ما درکشور در همه بخش ها بخصوص در حوزه های علمیه با تخصص های گوناگون کمبود منابع انسانی نداریم بلکه دارای نیروهای رشید هستیم. لکن آقایان نمی خواهند ببینند. شما فقط ثبت نام خبرگان راببینید چه تعداد ثبت نام کردند. آقایان کمی با چندین سمت وعنوان کنار بروند وفضا را بدست یربازان رشید اسلام وسربازان بحق حضرت وی عصر(عج) بسپارند. الان خدا می داند بیش از صد استاد درجه دررشته های تفسیر عمومی وتخصصی وفوق تخصصی داریم صدا وسیما چقدر اینها میدان دارند. وقس علی ذلک
  • رسول ملکیان اصفهانی IR ۰۷:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۰
    با عرض سلام واحترام خدا را شکر ما درکشور در همه بخش ها بخصوص در حوزه های علمیه با تخصص های گوناگون کمبود منابع انسانی نداریم ؛ بلکه دارای نیروهای رشید هستیم. لکن آقایان نمی خواهند ببینند. شما فقط ثبت نام خبرگان راببینید چه تعداد ثبت نام کردند. آقایان کمی با چندین سمت وعنوان کنار بروند و فضا را بدست سربازان رشید اسلام وسربازان بحق حضرت ولی عصر(عج) بسپارند. الان والله خدا می داند بیش از صد استاد درجه اول دررشته های تفسیر عمومی قرآن وتخصصی وفوق تخصصی در حوزه علمیه وجود دارد ؛ صدا وسیما چقدربه اینها میدان می دهد. وقس علی ذلک