به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر محمدیان مسئول دبیرخانه شورای سیاستگذاری کانونهای مساجد کشور امروز در اولین دوره آموزشی توانمندسازی مدیران کانونهای تخصصی خواهران استان قم با بیان این که در گفتمان فکری اسلام، زن جایگاه خاص و ویژهای دارد، اظهار داشت: زن ایجادکننده تکوین در مدرسه سیر تربیتی است؛ با نگاه متفاوتتر چه در منظومه روایات و کلام قرآن این جایگاه بهصورت ویژه در مقابل الگوی غربی و شرقی تبیین شده است.
وی با بیان این که نوع نگاه تمدن غربی تلاش میکند تا زن را در حد شی واره معرفی و مسئولیت زن را خارج از رسالت خلقتش دنبال کند، تصریح کرد: نگاه قرآن نسبت به وجود زن کاملاً مشخص است و فحوای آیات الهی مملو از تعبیرات ارزشمندی نسبت به جایگاه خاص و ویژه و نقش مادرانه بانوان است.
مسئول دبیرخانه شورای سیاستگذاری کانونهای مساجد کشور به نگاه والای پیامبر اعظم صلیالله علیه و آله نسبت به زن اشاره نمود و خاطرنشان کرد: وقتی راجع به زن طراز اسلامی صحبت میشود، نوع نگاه رسولالله صلیالله علیه و آله نسبت به این عنصر پایه آفرینش کاملاً متفاوت بوده، زن را شاهکار خدا و بنده خاص ذات اقدس الهی در مقام عبودیت معرفی میکنند؛ این منظومه نگاه والا نسبت به عنصر مهم پایه خلقت دربردارنده ریشههای عمیق معرفتی و دینی است.
وی توجه به ریشههای معرفتی و دینی را از ضرورتهای پرداختن به بحث بانوان دانست و اذعان داشت: باید به ویژگیهای ممتاز و ساختار وجودی بانوان و وجه تمایز زنان با مردان توجه داشته باشیم.
وی هوش عاطفی، هوش زبانی و هوش دینی و معرفتی زنان را موردتوجه قرار داد و اذعان داشت: نظام شریعت در بحث از سن تکلیف این عنصر خلقت، تصریح میکند که زن زودتر از بدیل خود مخاطب ذات اقدس الهی قرار گرفته، بنده خدا میشود. این مهم نشاندهنده گستره هوش عاطفی و معنوی بانوان است.
محمدیان به نقشها و ریشههای انسانشناختی زن از جمله نقش مادری، فرزندی، خواهری و همسری بانوان اشاره و این نقشها را نشاندهنده نقش اتصالات ریشهای بانوان در مستحکمسازی بنیان خانه و خانواده و سیر نقشآفرینیهای اجتماعی بانوان دانست و خاطرنشان کرد: این که امام خمینی(ره) میفرمایند؛ از دامن زن، مرد به معراج میرود؛ نشاندهنده سکوی پرتاب و نقش اوجگیری زن است؛ بانوان عصاره همه زمینهسازیها برای به معراج رفتن انسان هستند.
وی با بیان این که در رویدادهای تکاملی اجتماع، بانوان منشأ اثرهای بسیار بزرگی بودند و در عرصههای مختلف علمی، دفاع مقدس و... نقشآفرینی نمودند، یادآور شد: علی رغم همه ناملایمات و کشوقوسهای خاص و ویژه دنیایی، بانوان مهمترین پایه ایجاد آرامش روانی در خانه، خانواده و اجتماع هستند.
سخنران این نشست تصریح کرد: علی رغم تمام نقدهایی که نسبت به ناملایمات در اجتماع وارد است، برآیند نگاه جامعه ایرانی نسبت به زن، نگاه مقدس و متعالی است؛ حتی در میان انسان های فاسد نیز زن از جایگاه قدسی مادرانه برخوردار است.
محمدیان به اقتضائات دوره معاصر و میدان داری جبهه باطل برای وارد کردن زنان و بانوان به میدان تقابل با نظام اسلامی اشاره کرد و اذعان داشت: ظرفیت بانوان در فرایندهای اجتماعی سالیان سال مورد توجه و تمرکز مراکز پژوهشی و نهادهای امنیتی دشمنان قرار داشته است؛ چرا که در گفتمان اسلامی زن نقطه کلیدی و کانون تحول اجتماعی است.
وی در ادامه ضمن اشاره به فتنه های اخیر شکل گرفته در کشور و هدف گذاری زن در این میان، تصریح کرد: کمبود عاطفه یکی از آسیب های جدی در میان جوانان و نوجوانان به ویژه دختران سرزمینمان است؛ به جرات می توان گفت، متاسفانه در درون نظام خانواده با وضعیت نابهنجار فروپاشی عاطفی مواجه هستیم.
کارشناس حوزه خانواده با بیان این که نظام آموزشی و فرهنگی کشور ناظر به فعالیت های حکمرانانه در بازتولید مفهوم عاطفه در میان دانش آموزان با ضعف های جدی روبروست، اذعان داشت: متاسفانه بخشی از مدیران مدارس و دبیرستان ها و معلمان ما مبتنی بر منطق های غیر دینی با آسیب های فرهنگ دینی مواجهه می کنند.
وی خلاء اعتقادی را از دیگر آسیب های حوزه زن و خانواده دانست و با بیان این که نظام تعلیم و تربیت ما برای تربیت نسل دیندار برنامه و اراده جدی ندارد، یادآور شد: آنچه از کتاب های دینی نظام آموزشی ما بیرون می آید، صرفا در راستای توجه به مظاهر زندگی دینی است و هیچ عقبه مستحکمی برای گفتمان سازی فرهنگ دینی وجود ندارد تا در حوزه رفتار و کنش ها خود را نشان دهند.
محمدیان با بیان این که تربیت های گلخانه ای زندگی های دوگانه ای را برای نسل جوان و نوجوان امروزی ایجاد نموده است، اذعان داشت: راجع به اهمیت کار در حوزه بانوان باید به ریشه های معرفتی، دینی و انسان شناختی و تاریخی توجه داشته، با ترفندهای ویژه شیطان و جبهه شیطان که اراده کرده در حوزه زن و خانواده حرف خود را به کرسی بنشاند، آشنا شویم.
وی با تأکید بر این که در این جنگ همه جانبه و ناظر به ابعاد شناختی، سبک زندگی و... نظام مناسبات درون خانواده ما باید مبتنی بر فرهنگ دینی ارائه شود، تصریح کرد: گفتمان انقلاب اسلامی ناظر به منظومه فکر دینی نظامات مختلفی از جمله نظام خانواده را ترسیم نموده و لایه های مختلف تربیتی را هدف گذاری نموده است.
سخنران این نشست فعالیت کانون های فرهنگی و هنری مساجد را حرکتی رو به جلو ارزیابی نمود و خاطرنشان کرد: جایگاه زن در منظومه فکر دینی، جایگاه بسیار رفیعی است و مبتنی بر ریشه ای تاریخی و انسان شناختی و ناظر به ویژگی ها و دایره تاثیرگذاری زن باز تعریف می شود.
وی بر اهمیت بازشناسی ترفند های امروزین دشمن تصریح نمود و با بیان این که باید نگاه متفاوتی ناظر به ترفندهای مختلف دشمن در حوزه خانواده داشته باشیم، تصریح کرد: دشمن خوب می داند کجا را بزند، برای بهبود این نگاه باید مبتنی بر گفتمان اسلام و انقلاب الگوی تعالی و سرآمدی را ناظر به اقتضائات بانوانی طراحی نماییم.
محمدیان در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر این که مسجد مهمترین مامن ایمن برای تربیت و نگهداشت زن تراز انقلاب اسلامی است، بر اهمیت اصلاح نگاه ها به عبادت و تجلی معاشقه با ذات اقدس الهی تصریح نمود و خاطرنشان کرد: مسجد در منظومه فکر دینی جایگاه سترگی دارد و نوع نگاه های ما نسبت به موضوعات تابع شرایطی است که در افعال ما نمود می یابد.
نظر شما