به گزارش خبرگزرای حوزه، به نقل از دفتر نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی محامی در خطبههای نمازجمعه این هفته زاهدان گفت: یکی از راههای تحصیل تقوای الهی خوش رفتاری با دوستان با معرفت و پیروان اهل بیت(ع) و ادای حقوق آنهاست.
امام جمعه زاهدان به قرائت و شرح دعای۲۶ صحیفه سجادیه در رابطه با همسایگان و دوستان پرداخت و افزود: "اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ تَوَلَّنِی فِی جِبِرَانِی وَ مَوَالِیَّ الْعَارِفِینَ بِحَقِّنَا ، وَ الْمُنَابِذِینَ لِأَعْدَائِنَا بِاَفْضَلِ وَلَایَتِکَ" امام سجاد(ع) بعد از تقاضای درود بر پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت(ع) عنوان میکند که خداوندا به بهترین وجه سرپرستی مرا عهده بگیر تا بتوانم به درستی حق دوستانم را ادا کنم دوستانی که آشنای به حق ما هستند و جایگاه ما را می شناسند و بر سر دوستی پایدار هستند به گونهای که با دشمنان ما سر ستیز دارند.
حجت الاسلام والمسلمین محامی به نکاتی برگرفته از این فراز پرداخت و بیان داشت: امام سجاد(ع) برای دوستان دعا کرده و قیدی برای آنها ذکر میکند، دوستانی که با من دوستی میکنند عارف به حق و جایگاه ما هستند و بر این اساس با دشمنان ما دشمنی میکنند.
وی ادامه داد: در روایات دیگر عارف به حق را معنی کرده مثلا در خصوص زیارت امام رضا(ع) آمده است اگر کسی حضرت را در حالی که آشنا به حق و جایگاه او هست زیارت کند بهشت بر او واجب میشود و در روایت از امام سوال میکنند آشنای به حق یعنی چه که حضرت پاسخ می دهند یعنی کسی که جایگاه امام را به درستی بشناسد.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: وقتی ما این دعا را قرائت کنیم معنی آن این گونه است که خداوندا ما نسبت به دوستانی که با ما برای خدا و پیغمبرش دوستی و با دشمنان دشمنی میکنند وظیفه داریم و به ما توفیق عنایت کن تا به درستی به این دوستان رسیدگی کنیم.
دوستی بر محور خدا، پیامبر اکرم(ص) و اهلبیت(ع ) یک دوستی ماندگار تا قیامت است
حجت الاسلام والمسلمین محامی گفت: نکته دیگر این است که محبت و دوستی اگر برای خدا و بر محور او باشد یک محبت و دوستی ماندگار است و اگر در این عالم بر محوریت خداوند متعال، پیامبر اکرم(ص)، اهل بیت(ع) و اولیای الهی دوستی میکنیم یک دوستی ماندگار تا فردای قیامت است و این دوستان فردای قیامت گرد هم جمع خواهند شد و این یکی از نعمتهای خداوند متعال در بهشت است.
وی ادامه داد: در مقابل اگر معیار دوستی غیر خدایی و منافع مادی باشد مانند کسانی که برای مقام ریاست و اموال با کسی دوستی میکنند که چنین دوستی نه تنها به قیامت نرسیده بلکه در همین دنیا هم ماندگار نخواهد بود.
امام جمعه زاهدان اظهار داشت: دوستیهایی که اهداف مادی را دنبال میکنند اگر انسان را به سوی گناه و کفر به خدا بکشاند نه تنها در قیامت باقی نمیماند بلکه تبدیل به دشمنی میشود و باید معیارهای انتخاب دوست دقت داشته باشیم.
وی اذعان داشت: اگر دوستی بر محور خداوند متعال باشد طبیعتا هر مقداری که بندگان به خدا نزدیکتر باشد پس دوستی ما با آنها بیشتر خواهد بود و بالعکس به هر مقدار که بنده از خداوند دور باشد دوستی ما هم نسبت به او کمتر خواهد بود.
حجت الاسلام والمسلمین محامی گفت: پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) در قله عبودیت هستند و طبیعتا محبت ما باید به این عزیزان بیشتر باشد و به همین نسبت در درجهای پایینتر بزرگان، اولیا دین و عموم پیروان اهل بیت قرار میگیرند که نسبتی نزدیک به خداوند دارند و کسانی که در مسیر خداوند ثابت قدم هستند باید محبت ما نسبت به آنها بیشتر باشد.
وی افزود: در رتبه بعد مسلمانانی قرار میگیرند که به خداوند متعال و پیامبری حضرت محمد(ص) معتقد هستند و محبت اهل بیت(ع) را دارند اما اعتقادی به امامت ندارند و به هر نسبتی که به خدا، پیامبر و اهل بیت(ع) نزدیک باشند به همان میزان نیز از دوستی ما بهرهمند هستند و این سنت و سیره پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت(ع) و دستور خداوند است و البته اگر کسی با پیامبر و اهل بیت(ع) دشمن باشد کافر است چرا که مودت اهل بیت(ع) در قرآن آماده و شیعه و اهل سنت بر آن معتقد هستند.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان گفت: اگر محبت برای خداوند و در مسیر اوست این محبت نمیتواند شامل دشمنان خداوند باشد و اگر بر محور خدا زندگی میکنیم دشمنی ما هم باید بر همین محور باشد و خداوند متعال باید محور دوستی و دشمنی ما باشد.
وی ادامه داد: برای همین است که در معارف اسلامی تولی و تبری در با هم ذکر میشود یعنی پذیرفتن ولایت ائمه(ع) و دوست داشتن ایشان و تبری و اعلام بیزاری از دشمنان آنها و دشمن خدا هر کسی که باشد ما با او دشمن هستیم ولو اینکه فرد از نزدیکان ما باشد.
امام جمعه زاهدان گفت: وقتی پیامبر اکرم(ص) به رسالت مبعوث شد بعد از چند سال آیه شریفه "وَأَنذِرْ عَشِیرَتَکَ الْأَقْرَبِین" نازل شد که ای پیامبر خویشاوندان خود را به اسلام دعوت کن و پیامبر خویشاوندان خود را در جلسهای دعوت کرد که برخی پذیرفته و برخی دیگر مانند ابولهب عموی پیغمبر نه تنها دعوت را نپذیرفت و سر ناسازگاری برداشت و مورد نفرین خداوند قرار میگیرد و آیه و سورهای در خصوص او و همسرش نازل میشود.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان در خطبه دوم نمازجمعه این هفته زاهدان یکی از راههای تحصیل تقوا و حفظ فرد و جامعه در برابر آسیبها را تلاش برای حاکمیت فرهنگ اسلامی و کار برای پیشرفت کشور اسلامی عنوان کرد و گفت: یکشنبه ۱۹ آذرماه سالروز تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی به دستور امام خمینی(ره) در سال ۱۳۶۳ می باشد که این شورا متشکل از سران سه قوه و مسئولان فرهنگی کشور و بالاترین مقام تصمیمگیری برای مسائل کشور است.
شرایط شبیخون فرهنگی دشمن شورای عالی انقلاب فرهنگی نقش شورای عالی دفاع مقدس در دوران جنگ را ایفا میکند
امام جمعه زاهدان افزود: در شرایط کنونی و به تعبیر مقام معظم رهبری ما مورد تهاجم فرهنگی و شبیخون فرهنگی دشمن قرار گرفتهایم و با جنگ ترکیبی که دشمن علیه ما راه اندازی کرده بُعد فرهنگی مهم و مورد توجه است و عمده آن جنگ شناختی است و طبعا در چنین موقعیتی شورای عالی انقلاب فرهنگی نقش شورای عالی دفاع را در دوران دفاع مقدس ایفا میکند و طبعأ برای اینکه بتواند به درستی در جایگاه شورای عالی دفاع از از فرهنگ ایرانی و اسلامی ما نقش آفرینی کند.
مسئولان شورای عالی انقلاب فرهنگی وضعیت جنگی را باور کنند
وی ادامه داد: در زمان جنگ انسان باید در برابر دشمن آرایش جنگی بگیرد و به تناسب حملات دشمن آرایش جنگی خود را حفظ کند و برای این کار قدم اول این است که مسئولان شورای عالی انقلاب فرهنگی وضعیت جنگ را باور کنند.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: همانگونه که در دوران جنگ فرماندهان به دنبال کسب اطلاعات و راههای نفوذ دشمن بودند در جنگ فرهنگی هم باید توطئه دشمن شناخته شود
وی افزود: دشمن به دنبال ایجاد انحراف در اعتقادات دینی و انقلابی ما بوده و میخواهد اهداف دینی و انقلابی ما را جابجا و ارزشهای دینی و انقلابی ما را تغییر دهد و دشمن نمیخواهد که ما نسل جدید را با آرمانهای اسلام و انقلاب تربیت کنیم و مسئولان فرهنگی ما باید هر کدام از اینها را به خوبی بشناسند تا راهکارهای مقابله با آن را به دست بیاورند.
حجت الاسلام والمسلمین محامی خاطرنشان کرد: مسئولان در شورای عالی انقلاب فرهنگی باید موقعیت خود و هویت ایران اسلامی را به درستی درک کرده و باور داشته باشند که اسلام در خون، پوست و جان این مردم عجین شده است و مردم ما مسلمان و متعهد به اسلام هستند و همواره تعهد خود به اسلام را نشان دادهاند و در دوره معاصر تحولات رخ داده مثل انقلاب اسلامی ایران که بر همین اساس بوده است.
وی گفت: جرقه انقلاب از توهین یک روزنامه مزدور به امام خمینی(ره) شروع شد و البته دشمن به دنبال تست بیداری امت بود اما مردم هوشیاری خود را نشان داده و برای توهین به یک مرجع تقلید به خیابانها ریختند.
امام جمعه زاهدان اظهار داشت: یک بخش از مسئولیت شورای عالی انقلاب فرهنگی بحث فرهنگ عمومی است که فرهنگ عمومی کشور طبیعتا نشان دهنده اسلامیت، روحیه دینخواهی و انقلابی بودن و نشان دهنده این است که چه مقدار به آداب، رسوم و فرهنگ ایرانی پایدار ماندهایم و یک بخش عمده شورای عالی انقلاب فرهنگی باید در این جهت برنامه ریزی کند و بخش دیگر نیز باید برای کادرسازی و تربیت نسل جدید مسلمان و انقلابی برنامهریزی و تلاش کند.
وی گفت: مسئولان شورای عالی انقلاب فرهنگی باید عملکرد خود را ارزیابی و گزارشی از نتیجه زحمات و اثرات کار خود در فرهنگ عمومی کشور را به مردم ارائه دهند.
بیان مصادیقی از آسیبهای فرهنگی در کشور و استان
امام جمعه زاهدان وضعیت فرهنگ کار در کشور و استان را به عنوان یک نمونه بیان کرد و گفت: در نگاه بسیاری از افراد شغل تنها استخدام در ادارات است که البته دولت هم به دنبال چابک سازی و قادر به جذب همه افراد نخواهد بود و این فرهنگ باید عوض شود چرا که کار تنها استخدام شدن در دستگاههای دولتی نیست و مهم این است کا ما یک هنر و مهارتی را کسب و در جامعه به ارائه خدمت بپردازیم.
وی ادامه داد: در گذشته بازدیدی از مراکز آموزش فنی و حرفهای داشتیم که اقدامات خوبی صورت گرفته بود و از درآمدهای بالا سخن میگفتند و حتی طرحهایی برای پیوند آموزش به بازار و فراهم کردن زمینه کار در بازار را دنبال میکردند و برای آموزش به افراد مختلف آماده بودند و در بازدید از مرکز دیگر کسی مشغول نبود و عنوان کردند که مربیان خود را برای آموزش به سایر نقاط فرستادیم و فرصت آماده است و باید فرهنگ خود را درست کنیم و از این بستر جهت کسب مهارت و رفع نیازهای مردم و اشتغال خوب و آبرومندانه استفاده کنیم.
نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان گفت: در راستای تغییر فرهنگ کار باید تلاش صورت گیرد چرا که در استان ما طرحها و پروژههای مختلف در حال انجام و نیازمند نیروهای ماهر متعدد است اما چون فرهنگ کار آسیب دیده افراد به دنبال مشاغل کاذب هستند و برای تامین نیروی کار مجبور هستند از سایر استانها میاز خود را تامین کنند.
وی گفت: بنده به طور مکرر عرض کردهام که بر اساس آمایش نیازهای استان باید رشتهها را تعیین و آموزش داده شود تا نیروی آموزش دیده بازار کار داشته باشد.
امام جمعه زاهدان به ذکر مثال دیگر پرداخت و گفت: آموزش و پرورش نیز در حوزه کادرسازی حائز اهمیت است که یک بحث مهم در این جهت تحت پوشش قرار دادن کلیه دانش آموزان در نقاط مختلف استان است چرا که ما بازمانده از تحصیل داریم و البته بر اساس گزارشهای ارائه شده از سوی آموزش و پرورش کل کشور کیفیت و سطح آموزشها در استان ضعیف نیست و طبیعتا یکی از مصادیق برای کادرسازی انقلاب اسلامی سرمایهگذاری روی دانش آموزان است.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان عنوان داشت: در کنار سایر آموزشهای رسمی دانش آموزان باید مشخص شود که چه مقدار روی جنبه های فرهنگی، اعتقادی، ایمانی و دلبستگی آنها به انقلاب کار شده هر چند وضعیت خیلی بد نیست اما جای کار بسیاری وجود دارد و شورای عالی انقلاب فرهنگی باید در این جهت نقش آفرین باشد.
وی افزود: مباحث مربوط به دانشگاه از مصادیق دیگر کار است و ما در سطح استان از دانشگاه های مختلف بهرهمند هستیم اما نکته مهم کیفیت دروس و علمیت اساتید و دانشجویان است.
حجت الاسلام والمسلمین محامی گفت: نکته دیگر همراهی این دانشجویان با اسلام و انقلاب و دلدادگی و تعهد آنهاست و چه میزان از دانشجویان با آرمانهای انقلاب همراهی کردهاند و خانواده و مسئولان هم ممکن است در این جهت کم کاری کرده باشند.
وی گفت: جمع زیادی از دانشجویان و دانش آموزان ما متعهد، متدین و همراه با اسلام و انقلاب هستند اما جمعی را هم در اغتشاشات سال گذشته دیدیم که چگونه تحت تاثیر تبلیغات سوء دشمن قرار میگیرند و چرا باید با کمکاری ما به انحراف فکری و اخلاقی دچار شوند.
حجت الاسلام والمسلمین محامی بیان داشت: شورای عالی انقلاب فرهنگی باید روی سطح علمی، کارآمدی، مهارت آموزی، ایمان، بادر، اخلاق و معنویت نسل جوان برنامه ریزی کند.
امام جمعه زاهدان در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به دیدار مردم استان با مقام معظم رهبری در بیستم شهرویرماه سال جاری عنوان داشت: مقام معظم رهبری در این دیدار فرمودند قرآن معیار حق و باطل را به ما نشان داده است و اظهار داشتند: "أَشِدَّاء عَلَی الْکُفَّارِ" کسانی که با پیامبراکرم(ص) همراه هستند در برابر دشمن موضع شدید و محکم می ایستند اما جامعه اسلامی در میان خود"رُحَمَاء بَیْنَهُمْ" می باشد یعنی فضای بین جامعه اسلامی و مسلمانان فضای صمیمیت است و این هم یک معیار دیگر برای حق و باطل است.
وی ادامه داد: اگر میخواهیم افتخار همراهی با پیامبر اکرم(ص) را داشته باشیم باید در میان خودمان با رحمت، محبت، مودت و صمیمیت رفتار کنیم.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان گفت: باید فضای دوران اول انقلاب را به یاد داشته باشیم که هنگام اعتراضات مردم درب خانههایشان باز و همدیگر پناه میدادند و در دوران دفاع مقدس خیلیها در خط مقدم بودند و دیگران همه توان خود را برای پشتیبانی از رزمندگان گذاشتند و حالا باید دید این صمیمیت چه مقدار در روابط خانوادگی، همسایگی و همکاری ما حکم فرماست و شورای عالی انقلاب فرهنگی باید در این جهت هم برنامهریزی داشته باشد.
انتهای پیام