به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، خانم غفاری در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران به تشریح برخی از برنامهها و فعالیت های اداره کل امور نخبگان و استعدادهای برتر که در این نمایشگاه ارائه شده بود، پرداخت.
وی با تبریک هفته پژوهش به همه صاحبان اندیشه و قلم، اظهار کرد: اداره کل امور نخبگان و استعدادهای برتر در مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران در ساختار معاونت پژوهش قرار دارد و در این مجموعه کارکردی فرامعاونتی دارد؛ لذا امور طلاب استعداد برتر در عرصههای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و تبلیغی و سایر عرصههایی که بعدا نسبت به شناسایی آن اقدام خواهد شد از جمله مدیریتی در این اداره کل به انجام میرسد.
مدیر کل امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزههای علمیه خواهران از جمله امور فرامعاونتی را شناسایی طلاب استعداد برتر دانست و گفت: در سال گذشته و در هشتمین فراخوان شناسایی استعدادهای برتر موسوم به ناب ۸ از مجموع 2 هزار ۱۸۴ نفر شرکت کننده در فراخوان مذکور، مجموعا ۹۰ نفر بعد از احراز شرایط و کسب امتیاز لازم در مصاحبههای علمی، در عرصههای آموزش، پژوهش و تبلیغ شناسایی شدند.
وی ادامه داد: تا به امروز ۸ فراخوان به صورت سراسری و کشوری با عنوان ناب برگزار شده که از مجموع فراخوانها، ۶۲۳ نفر در عرصه آموزش، ۴۶ نفر در عرصه پژوهش و ۶۱ نفر در عرصه تبلیغ و امور فرهنگی شناسایی شدند و در حال حاضر فراخوان ناب ۹ در حال برگزاری است.
غفاری افزود: استعدادهای برتر شناسایی شده به صورت سالانه مورد پایش قرار میگیرند و فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و تبلیغی ایشان رصد میشود و در نهایت تمدید، تعلیق و یا در صورت عدم احراز شرایط، قطع حمایت خواهند شد. در حال حاضر دوره ششم پایش در حال اجرا است.
وی با بیان این که در اداره کل امور نخبگان برنامههای ارتقاء دانشی، مهارتی و تربیتی برای استعدادهای برتر با توجه به عرصههای شناسایی ایشان، با برگزاری دورهها، کارگاهها، نشستها و وبینارهای علمی دنبال میشود و در پایان به استعدادهای برتری که دوره مورد نظر را با موفقیت به پایان برسانند گواهی اهدا میشود، گفت: از ابتدای سال بیش از ۱۰ دوره و کارگاه علمی برگزار شده و در حال حاضر ۴ دوره نیز در حال برگزاری است.
مدیر کل امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه های علمیه خواهران بیان کرد: علاوه بر برنامههای ارتقاء و توانمندسازی، برنامههای متنوع حمایتی اعم از مادی و معنوی برای استعدادهای برتر تدارک شده است که دیدار رهبر معظم انقلاب، تسهیلات چاپ آثار، معرفی استعدادهای برتر جهت بهرهمندی از تسهیلات طرح شهید وزوایی، جایزه ملی البرز، وامهای مختلف قرضالحسنه، مقرری ماهیانه و اردوهای علمی و فرهنگی مرکز خدمات در دوره های مختلف و ایجاد دسترسی به سامانههای مختلف علمی، بخشی از این حمایتها است.
وی عنوان کرد: برنامههای دیگر ارتقائی و حمایتهای مادی، معنوی و خدمات علمی هدفمند از استعدادهای برتر به صورت جدی در قالب تدوین آیین نامهها، گسترش تعاملات و بهره گیری بیشتر ظرفیتهای درون و برون سازمانی، استفاده بیشتر از ظرفیت استعدادهایبرتر در عرصه های مختلف فعالیتی در حوزههای علمیه خواهران و... در دست اقدام است.