چهارشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۹
خصوصیات زندگی حضرت زهرا (س) مردهای بزرگ را در مقابلش به خضوع وادار می کند

حوزه/ حجت الاسلام جباری گفت: خصوصیاتی که در زندگی حضرت زهرا (س) وجود دارد، مردهای بزرگ را در مقابلش به خضوع وادار می کند، این الگو در برابر الگوهای غربی و شرقی به عنوان الگوی سوم زن به دنیا معرفی می شود تا بشر را از غرق شدن در منجلاب های نظام سرمایه داری نجات دهد.

حجت الاسلام علی جباری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه از ارومیه، با اشاره به جایگاه حضرت زهرا (س) در قرآن کریم، اظهار داشت: تعابیری که در مورد حضرت زهرا (س) در قرآن کریم بیان شده است در نوع خود بی نظیر است که نمونه آن سوره مبارکه کوثر می باشد، این سوره یا این که از جهت الفاظ کوچکترین سوره قرآن کریم است و تنها ۱۰ کلمه دارد اما کلمات " أَعْطَیْنَاک، الْکَوْثَرَ، فَصَلِّ لِرَبِّک، وَانْحَرْ، شَانِئَک، الْأَبْتَرُ،" که در آن مورد استفاده قرار گرفته در هیچ جای قرآن تکرار نشده است.

وی ادامه داد: شاید خدای متعال می خواهد بفرماید؛ با این که سوره کوثر کوچکترین سوره قرآن است، اما مثل و مانندی ندارد. حضرت زهرا (س) هم با این که فقط ۱۸ سال زندگی کرد، اما مثل و مانندی ندارد و روایاتی که در عظمت حضرت بیان شده این مسئله را نشان می دهد.

استاد حوزه علمیه آذربایجان غربی، افزود: در دنیایی که ارزش زن را به زیبایی ظاهری و فریبایی محدود کرده اند و در واقع نظام های سرمایه داری و غربی به دنبال بردگی زن، سوء استفاده از و کسب پول و تجارت از زن هستند، اسلام زنان نمونه ای همچون حضرت زهرا (س) را به عنوان الگو به بشریت معرفی می کند که در همه ابعاد انسانی الگو هستند و باید منبری ها و تریبون داران به درستی این ابعاد را به مردم تبیین کنند.

وی با بیان این که الگو بودن حضرت زهرا (س) را نباید فقط برای زنان و شیعیان محدود کرد بلکه حضرت برای کل بشریت الگو هستند، گفت: خدای متعال حضرت زهرا (س) را به گونه ای خلق کرده است که در همه ابعاد زندگی بشر الگو هستند؛ عبادت، مهریه کم، زمان شناسی، ولایت مداری و دفاع از امام زمان خود، همسر و مادر بودن از جمله این ابعاد است.

حجت الاسلام جباری اضافه کرد: اسلام، حضرت فاطمه (س) را به عنوان عنصر برجسته و ممتاز ملکوتی و اسوه زن معرفی می کند. که در زندگی ایشان جهاد و مبارزه، دانش و سخنوری، فداکاری، شوهرداری و مادری و همسری، مهاجرت و حضور در همه میدان های سیاسی و نظامی و انقلابی در او موج می زند.

وی افزود: خصوصیاتی که در زندگی حضرت زهرا (س) وجود دارد، مردهای بزرگ را در مقابلش به خضوع وادار می کند، این هم مقام معنوی و رکوع و سجود و محراب عبادت و دعا و صحیفه و تضرّع و ذات ملکوتی و درخشندگی عنصر معنوی و هم پایه و هم وزن و هم سنگ امیرالمؤمنین و پیامبر بودن اوست. الگوی زنی که اسلام می خواهد بسازد، این است. این الگو در برابر الگوهای غربی و شرقی به عنوان الگوی سوم زن به دنیا معرفی می شود تا بشر را از غرق شدن در منجلاب های نظام سرمایه داری نجات دهد.

استاد حوزه علمیه آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: حضرت زهرا (س) در عرصه های سیاسی و اجتماعی یک زن الگو است به گونه ای که همه زنان و مردان عالم می توانند از او سرمشق بگیرند؛ زنی که در بیت انقلاب متولِّد شد، تمام دوران کودکی را در آغوش پدری گذراند که در حال یک مبارزه عظیم جهانی فراموش نشدنی بود، در دوران کودکی، سختی های مبارزه ، گرسنگی و سختی و رعب و انواع و اقسام شدت های دوران مبارزه مکه را لمس نمود، در هجرت به مدینه نیز همسر مردی شد که تمام زندگی اش جهاد فی سبیل اللَّه بود و بعد از نبی اکرم نیز آن همه بی مهری و ظلم ها را از افراد به ظاهر مسلمان دید و تحمل کرد.

وی افزود: در خطبه ای که به عنوان خطبه فدکیه مشهور است، حضرت در مسجد مدینه بیان کردند، مملو از معارف الهی و تبیین بسیاری از حقایق و معارف ناب الهی است و سخنان حضرت در آن جمع خفقان (س) مثل یک پیامبر تازه مبعوث شده اعراب بعد از رسول اکرم را به ایمان به الله، قرآن و نبی اکرم فرا می خواند، در جامعه ای که اسلام می رفت به فراموشی سپرده شود، حضرت با مجاهدت خود اجازه خاموش شدن چراغ اسلام را ندادند.

حجت الاسلام جباری ادامه داد: امروز بشریت و زنده ماندن عدالت، انسانیت، عاطفه، عشق و علاقه انسانی مدیون حضرت زهرا (س) است چرا هم خود ایشان و هم فرزندانشان در طول تاریخ در برابر جهانخواران و مستکبرین از انسانیت و بشریت دفاع کردند و اجازه ندادند فطرت بشری را به گورستان بفرستند.

وی گفت: همان گونه که امام (ره) فرمود؛ اگر فاطمه‌ی زهرا (س) مرد بود، پیغمبر می شد. حضرت یک رهبر به تمام معنا، مثل یک پیغمبر، مثل یک هدایتگر عموم بشر ظاهر می شود و روایاتی که در مورد حضرت وارد شده است حتی ایشان را بالاتر از ائمه معرفی می کند و محور همه امامان حضرت زهرا (س) می باشد.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha