پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ |۱۹ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 21, 2024
تصاویر / حال و هوای سومین روز نمایشگاه کتاب و دستاوردهای علمی مراکز پژوهشی حوزوی

حوزه/ ۲۵۰ عنوان کتاب در مرکز آموزش تخصصی نهج البلاغه به چاپ رسیده است که از مهم ترین آثار می توان به تدوین مجموعه ۳۰ جلدی «موسوعة الاحادیث العلویة» اشاره کرد.

حجت الاسلام حجت الله شیرمحمدی معاون پژوهشی مرکز آموزش تخصصی نهج البلاغه وابسته به بنیاد بین المللی نهج البلاغه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در حاشیه نمایشگاه کتاب و دستاوردهای علمی مراکز پژوهشی حوزوی در مجتمع امام خمینی(ره) قم گفت: به منظور نشر فرهنگ والای علوی و ترویج معارف بلند نهج‌البلاغه رشته تخصصی نهج‌البلاغه (سطح۳) در سال ۱۳۸۲ بنیان نهاده شد تا در این راستا مشتاقان معارف نهج‌البلاغه را از علوم و معارف مکتب علوی سیراب گرداند.

وی افزود: تشکیل هئیت‌های علمی, تشکیل انجمن‌های فارغ التحصیلان, سامان دهی معاونت‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، تربیتی و اجرایی, برگزاری نشست‌های علمی و پژوهشی پیرامون نهج‌البلاغه، امیرالمؤمنین ‌علیه السلام و ... تهیه نشریات و مجلات علمی و پژوهشی پیرامون موضوعات متنوع نهج‌البلاغه و سامان دهی امور پایان نامه‌ها و تدوین پایان‌نامه از اهم برنامه های مرکز آموزش تخصصی نهج البلاغه بوده است.

حجت الاسلام شیرمحمدی گفت: ۲۵۰ عنوان کتاب در این موسسه به چاپ رسیده است که از مهم ترین آثار می توان به تدوین مجموعه ۳۰ جلدی «موسوعة الاحادیث العلویة» اشاره کرد چراکه این مجموعه نفیس در ۳۰ جلد به همت جمعی از پژوهشگران بنیاد بین‌المللی نهج‌البلاغه زیر نظر آیت‌الله سید جمال‌الدین دین‌پرور مدرس و مفسر نهج‌البلاغه تهیه و تدوین شده است.

وی افزود: این مجموعه که به عنوان اثری ارزشمند می‌تواند به عنوان منبع جامع و کامل برای تحقیق و مطالعه ادیبان و دانشمندان قرار بگیرد، برای نخستین‌بار در ۵ هزار نسخه به چاپ رسیده و سخنان امیرالمومنین (ع) را به صورت جامع در خود جای داده است و دارای ۱۶۳۴۸ صفحه بوده و در ۲۱۶ باب، ۷۰ هزار حدیث در موضوعات گوناگون را گردآوری کرده که حاصل ۲۵ سال کار مداوم محققان و پژوهشگران حوزوی است.

معاون پژوهشی مرکز آموزش تخصصی نهج البلاغه گفت: فصلنامه پژوهشهای نهج البلاغه، متعلق به بنیاد بین المللی نهج البلاغه، را باید نخستین مجله ای دانست که به شکل تخصصی به موضوعات و مسائل اساسی پیرامون نهج البلاغه پرداخته است, این فصلنامه که از سال ۱۳۸۱ تاکنون فعال بوده است، موفق شده است تا در سال ۱۳۹۱ اعتبار علمی ـ پژوهشی را از وزارت علوم دریافت نماید و بر آن است تا با ایجاد گفتمان در فضای علمی، به پیشبرد پژوهشهای مرتبط با نهج البلاغه و معارف علوی در فضای ملی و بین المللی کمک نماید.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha