جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
صفایی بوشهری

حوزه/ نماینده ولی فقیه در استان بوشهر در آیین تجلیل از برگزیدگان سومین جایزه انتخاب کتاب سال استان بوشهر، گفت: کتاب عصاره دانش و شناسنامۀ بخشی از حیات مؤلف است.  

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از بوشهر، حجت الاسلام والمسلمین غلامعلی صفایی‌بوشهری شامگاه چهارشنبه در آیین تجلیل از برگزیدگان سومین جایزه انتخاب کتاب سال استان بوشهر بیان کرد: کتاب معاملۀ نویسنده با عمر است خوب معامله‌ای است؛ چراکه نویسنده عمر را می‌دهد و کتاب را می‌گیرد. بدیهی است که عمرقهراً از بین می‌رود ولی کتاب ماندگار می‌شود.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر اظهار کرد: انسان در جغرافیای دنیا، عمر محدودی دارد اما یکی از عواملی که نام او را ماندگار می‌کند، تألیف آثار ارزشمند است. شاید در نگاه اول، تألیف در کسوت یک جلد و چند ورق جلوه کند اما وقتی به عمق آن نظر می‌اندازید، می‌بینید که بخشی از عمر مؤلف با چه رنج و مشقتی و بی‌خوابی و تنظیم اندیشه و تبدیل آن به ایده و سپس پدیده به کتاب تبدیل شده است و او تمام این‌ها را در عرصۀ قلم به شکیل‌ترین شکل به عبارت کشیده و به مخاطب ارائه کرده است.

حجت الاسلام والمسلمین صفایی‌بوشهری افزود: جنس پدیده کتاب با همۀ پدیده‌های عالم وجود فرق دارد. از همین روی است که خداوند آخرین معجزۀ خود را کتاب قرآن قرار داده است. طبیعی است کسانی هم که کتاب می‌نویسند، کار خدایی می‌کنند.

وی ادامه داد: نویسندگان برای آفرینش یک کتاب، سال‌ها با عشق و علاقه، رنج و بی‌خوابی می‌کشند. شاید این کتاب برای مخاطب برابر با مقداری ریال باشد اما برای مؤلف آن غیرقابل قیمت‌گذاری است؛ چون عمرش را فشرده کرده و کتاب قرار داده است. به همین دلیل او کتاب را چکیدۀ عمر خود می‌داند.

حجت الاسلام والمسلمین صفایی‌بوشهری گفت: اصحاب کتاب همیشه دارای آرامش خاصی هستند، زیرا آن‌ها در محیطی آرام در اندیشۀ تألیف کتاب ارزشمندی هستند. بدیهی کتاب شناسنامه داده و داشته نویسنده است که در قالب عمر او به قلم درآمده است و به جامعه ارائه می‌شود. از این‌رو، کتاب ارزشمند است و کتابخانه مقدس ولی آفرینندۀ کتاب از هر دو ارزشمندتر و بهتر است.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر سپس تاریخ تألیف در استان بوشهر را تاریخ کهن و قدمت‌داری دانست و بیان کرد: تاریخ کتابت و تألیف در این استان به قرن ۴ و ۵ هجری قمری می‌رسد. در آن عصر، در عرصۀ تاریخ اسلام، رجال و حدیث و ادبیات آثار ارزشمندی پدید آمده که بسیاری از آن‌ها متأسفانه در گذر زمان از بین رفته‌اند ولی در این زمان ما ابوسعید سیرافی را داریم که کتاب ابن‌سبیویه را نگاشته است.

وی ادامه داد: در این روند تاریخی، تألیفات گرانسنگی از سوی نویسندگان بوشهر در تمام گونه‌های دانش ارائه شده است. در این استان ما نویسنده‌ای داریم که فقط یک عنوان کتاب او ۴۰ جلد دارد یا علامه بلادی، دیگر مؤلفی است که ۸۴ رساله و کتاب از خود بر جای گذاشته است. همۀ این‌ها مؤید این هستند که تألیف در استان بوشهر پیشینۀ کهنی دارد.

حجت الاسلام والمسلمین صفایی‌بوشهری اظهار کرد: نکته‌ای که در این‌جا بسیار مهم است، این است که محتوای تألیفات استان بوشهر، محتوای عادی نبوده؛ بلکه دارای رزانت علمی و دانش بوده است. در این استان دو ادیب داریم که الفیه را در ادبیات عرب در اوج فصاحت نوشته‌اند، یکی سیدعلی نقی دشتی است و دیگر ملاحسن کبگانی که ابن‌مالک اندلسی را که ادبیات عرب را در هزار بیت بیان کرده و گرامر زبان عربی را به شکل خاصی نوشته، پشت سر گذاشته‌اند.

نویسندۀ کتاب «با کاروان تا ماه من؛ سفرنامه اربعین» یادآور شد: استان بوشهر گنجی غیرمکشوف است که بخشی از این گنج تراز علمی و تألیفی آن است که در رویدادهایی مانند جایزه کتاب سال بخشی از آن ارائه و شناسایی می‌شود؛ به‌ویژه گنج‌های معاصر آن. ما نیازمند چنین برنامه‌ها و محفل‌هایی هستیم تا گذشتۀ خودمان را زنده کنیم و با تجلیل از نویسندگان و تبدیل آن به یک فرهنگ، نسل امروز با داشته‌های خود بیش از پیش آشنا و مأنوس کنیم.

امام جمعه بوشهر عنوان کرد: باید تاریخ کهن خود را احیاء کنیم و در گنج‌های خود را باز کنیم تا نسل امروز بدانند در چه سرزمین و با چه پیشینه و عمق تمدنی دارند زندگی می‌کنند. این استان در حوزۀ ادبیات شاعر بزرگی را در خود جای داده که در فصاحت و بلاغت کلام با استادی تمام کلماتی که دارای تقارب مخرج است، کنار هم نشانده و شعر سروده است و این شاعر، فایز دشتی نام دارد.

حجت الاسلام والمسلمین صفایی‌بوشهری سپس برای بهبود وضعیت حوزۀ تألیف در استان بوشهر چند پیشنهاد داد و گفت: باید برگزاری کارگاه نویسندگی برای کودکان از دورۀ دبستان آغاز شود، افزون بر این میدان مقاله‌نویسی برای کودکان و نوجوانان باز و مسابقات فصلی برای نوجوانان در عرصۀ نویسندگی برگزار شود. همچنین در این مسابقات برای سنین مختلف جوایز خاص در نظر گرفته و بستر برای ورود خواهران به عرصۀ نویسندگان فراهم شود.

وی با تاکید بر حمایت از انتشار و خرید کتاب، گفت: همچنین کتاب در کتابخانه‌ها و صدا و سیما تبلیغ شود؛ ضمن اینکه در زمینۀ نمایه و نمایه‌پردازی کار ویژه شود و ویراش و طراحی جلد کتاب حرفه‌ای باشد و ضوری است کتاب‌ها با کاغذ باکیفیت منتشر شود.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با بیان اینکه در حال حاضر مشغول نگارش چهار کتاب هستم، گفت: من شیفته نویسندگی و کتاب هستم، بنابراین همیشه از مسئولان می‌خواهم از نویسندگان حمایت کنند تا بارش تألیف در آن‌ها متوقف نشود.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha