به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت الله رجبی در دیدار جمعی از مدیران آموزش مدارس علمیه خراسان که در سالن جلسات مدرسه علمیه رشد قم برگزار شد گفت: در نظام های آموزشی از قبیل مدرسه علمیه آنچه نقش اصلی را ایفا می کند مدیران و اساتید هستند که گاهی نقش آنان بیش از دیگران است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: در مسائل تهذیبی اگر خود استاد متخلق باشد وجودش الگوی خوبی برای دانش پژوهان و طلاب می شود و در طول تاریخ نیز علمای راستین با رفتار و منش خود در دیگران تاثیرگذار بودند.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: وقتی کسی روح پاکی دارد و خود را در محضر خدای متعال می بیند وقتی رحمت الهی نازل می شود شامل او و هرکسی که آنجا باشد نیز می شود.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه، دقت در انتخاب استاد را مهم دانست و ابراز داشت: در انتخاب استاد بسیار باید دقت کرد، چرا که استاد تاثیرات مستقیم و غیر مستقیمی روی شاگردان خود دارد، گاهی برخی افراد با یک جمله و رفتار خاصی از سوی استاد خود تغییر پیدا کرده اند حتی در امور آموزشی نیز جنبه های اخلاقی بسیار کمک می کند؛ طلاب باید در بعد فکری، معرفتی و اخلاقی پیشرفت داشته باشند و استاد نقش خوبی می تواند در این عرصه ایفا کند.
آیت الله رجبی، تفکر و اندیشه داشتن در همه امور را اساس کار دانست و افزود: اساتید هم به لحاظ معرفتی و هم انگیزشی باید طلاب را به گونه ای پرورش دهند که اهل فکر و اندیشه باشند چرا که فکر در همه مسائل اساس کار است.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه در ادامه به برخی توصیه های مرحوم آیت الله مصباح(ره) نیز اشاره و اظهار کرد: دو توصیه همیشگی ایشان این بود که هر قدر که می توانید در کارها اخلاص داشته باشید؛ می گفتند هر جا خالصانه کار کردیم ضرر نکردیم و خدای متعال هم فوق آمال و آرزوهای ما لطف می کنند لذا باید روی اخلاص سرمایه گذاری زیادی شود.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) توصیه بعدی مرحوم آیت الله مصباح(ره) را توسل به اهل بیت(ع) ذکر کرد و گفت: ایشان تاکید داشتند یک مسئله ای که اساس کار است توسل به اهل بیت عصمت و طهارت(ع) ولو با گفتن یک سلام با توجه به حضرت بقیه الله(عج) است، لذا لازم است ما خود را در محضر آن حضرات معصوم بدانیم و با توسل به آنان کارهای خود را انجام دهیم.
انتهای پیام
نظر شما