یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳ |۱ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 3, 2024
فریبا علاسوند

حوزه/ رئیس کمیته مطالعات اسلامی خانواده و جنسیت جایزه جهانی شهید صدر گفت: برنامه‌ریزی پیش‌دستانه‌ و علمی برای تبلیغ دینی در کشورهای مختلف وجود ندارد و ضرورت دارد نگاه آکادمیک در حوزه اعزام مبلغان سازمان فرهنگ و ارتباطات ایجاد شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در قم، خانم فریبا علاسوند، عضو هیئت امنای پژوهشکده زن و خانواده، صبح امروز در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه راه اندازی جایزه های بین المللی در حال حاضر یکی از مهمترین راه های شبکه سازی نخبگانی است که می‌تواند زمینه‌ساز حرکت‌های بعدی جریان دینی در جهان باشد، گفت: واضح است که امروزه بدون وجود لابی‌های قدرتمند نمی‌توان تأثیرگذاری خوبی در مناسبات جهانی داشت. برای مثال جایزه هایی مانند اسکار یا گرمی که در سینما و موسیقی داده می‌شوند به صورت تاریخی، شبکه مهمی از سرآمدان در عرصه‌های مرتبط را به دور خود جمع کرده و یک خط درست کرده است.

وی افزود: بنابراین اینکه ایران به صورت مبتکرانه یک جایزه را در سطح علوم انسانی و اسلامی مطرح کند، بسیار حائز اهمیت است. همچنین مرحوم شهید صدر یک شخصیت شناخته شده در حوزه کشورهای عربی به خصوص در محدوده شیعی است و از همین رو می‌تواند نامی متناسب برای اهداف جهانی جایزه صدر باشد.

رئیس کمیته مطالعات اسلامی خانواده و جنسیت جایزه جهانی شهید صدر تصریح کرد: ایران یک قدمت چند هزار ساله فرهنگی و یک قدمت چند هزار ساله علمی دارد که در کنار قدمت بیش از هزارساله شیعی، موقعیت خوبی برای ایران ایجاد کرده است به طوری که معمولاً در رویدادهایی مانند جایزه شهید صدر، آثاری که از داخل ارسال می‌شود بسیار پربارتر از آثار خارجی است و همین مسئله نشان می‌دهد که برگزاری اینچنین رویدادهایی می‌تواند اثرات پرثمری را برای جهان داشته باشد.

عضو شورای سیاستگذاری حوزه علمیه خواهران با اشاره به اینکه محققان حوزوی در زمینه ترجمه آثار خود به زبان‌های دیگر مانند فرانسه، انگلیسی و عربی ضعف دارند و جریان ترجمه دانش ایرانی ها به زبان‌های دیگر ضعیف است، گفت: برای بین‌المللی کردن محققان ایرانی، یکی از راه‌ها انتشار آثار آنها در مجلات بین‌المللی است که پژوهشکده متبوع او در این مسیر تا حدی گام برداشته است.

به گفته وی با وجود اینکه زبان عربی به نوعی زبان دوم حوزه‌های علمیه است، اما در بخش عربی هم ارجاع به آثار محققان ایران بسیار کم است که به ضعف در ترجمه مقالات به زبان عربی و عدم پیگیری محققان ما برای انتشار مقالات خود در نشریات عربی بازمی‌گردد.

علاسوند با بیان اینکه در سند پکن در سال ۱۹۹۵، ۱۲ عرصه به عنوان مشکلات مشترک بین همه زنان مطرح شده است، اظهار کرد: در این سند موضوعاتی از جمله موضوع فقر زنان، بیماری های مقاربتی- که در الگوی اسلامی راه حل متفاوتی با راه حل غربی دارد-، بحران اشتغال و کار خانگی، بحث LGBT ها و همجنس‌گرایی و ... از مهمترین موارد مطرح شده است که نیاز به ارائه نظریه دارد.

وی افزود: نگاه ما در ایران به موضوع خانواده، بسیار ایدئولوژیک و ایستا است و مشخص نیست که با چه نظریه‌ای قرار است با موج تحول‌طلبی برای گسترش اشکال مختلف خانواده مواجهه داشته باشیم؟

به گفته علاسوند در حوزه زن و خانواده، نظریه‌های مرتبط با مفهوم‌سازی و گزاره‌سازی بسیار اهمیت دارد چرا که اساساً دعوای ما در غرب بر روی مسائل حقوقی نیست و دعواهای حقوقی نتیجه اختلاف بر سر مفاهیم است.

رئیس کمیته مطالعات اسلامی خانواده و جنسیت جایزه جهانی شهید صدر تاکید کرد: محققانی که قصد ارائه آثار خود برای جایزه جهانی شهید صدر در حوزه زن و خانواده را دارند باید به نظریه هایی که ما را به مفاهیم و گزاره‌هایی برای حفاظت از ارزش‌های خانواده می‌رساند اهمیت بیشتری بدهند.

علاسوند در پایان با اشاره به سابقه طولانی خود در همکاری با سازمان فرهنگ و ارتباطات با درخواست از این سازمان برای تغییر رویه دهه‌های گذشته، گفت: برنامه‌ریزی پیش‌دستانه‌ و علمی برای تبلیغ دینی در کشورهای مختلف وجود ندارد و ضرورت دارد نگاه آکادمیک در حوزه اعزام مبلغان سازمان فرهنگ و ارتباطات ایجاد شود و در ادامه برای برگزاری نشست‌های علمی و ارتباط با مراکز علمی برنامه‌ریزی شود، چرا که هر وقت با برنامه‌ریزی خوب به مراکز علمی راه پیدا کرده‌ایم نتایج بسیار مثبت آن را مشاهده کرده‌ایم. و امیدواریم جایزه جهانی شهید صدر در این مسیر راهگشا باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha