به گزارش خبرگزاری حوزه، این کتاب که چند سال پیش از سوی انتشارات سوره مهر به زیور طبع آراسته شد، شامل مجموعه گفتارها و نظرات امام خامنهای درباره کتاب و کتابخوانی است که ایشان آن ها را در دیدارهای مختلف با نویسندگان و مدیران و مسئولان فرهنگی و نیز بازدیدهای هر ساله ایشان از نمایشگاههای کتاب بیان فرموده اند.
این بیانات و رهنمودها در چهار فصل با عنوانهای کلی" اهمیت کتاب و کتابخوانی"، "من و کتاب"، "نقد وضع موجود" و "چه باید کرد؟ " تنظیم شده و فصل پنجم و ششم نیز اختصاص به یادداشتها و دستخطهای ایشان در کتابهای مختلف (عمدتاً با موضوع دفاع مقدس) دارد.
در واقع در دو فصل آخر کتابهایی از قبیل جنگ پابرهنه، پابهپای باران، زنده باد کمیل، جشن حنابندان، فرمانده من و... مورد توجه قرار گرفته است. این کتاب از جهت آشنایی بیشتر با نظرات و دیدگاههای سکاندار حکیم انقلاب درباره کتاب و نیز آگاهی از میزان توجه ایشان به این مقوله بسیار مفید است.
در بخشی از این کتاب از زبان معظم له می خوانیم:" من در دوران جوانی زیاد مطالعه می کردم. غیر از کتابهای درسی خودمان که مطالعه میکردم و میخواندم، هم کتاب تاریخ، هم کتاب ادبیات، هم کتاب شعر، هم کتاب قصه و رمان میخواندم. به کتاب قصه خیلی علاقه داشتم و خیلی از رمانهای معروف را در دوره نوجوانی خواندم. شعر هم میخواندم. من در دوره نوجوانی و جوانی، با بسیاری از دیوانهای شعر آشنا شدم. به کتاب تاریخ علاقه داشتم و چون درس عربی میخواندم و با زبان عربی آشنا شدهبودم، به حدیث هم علاقه داشتم. الان احادیثی یادم است که آنها را در دوره نوجوانی خواندم و یادداشت کردم. دفتر کوچکی داشتم که احادیث را در آن یادداشت میکردم. احادیثی را که دیروز یا همین هفته نگاه کردهباشم، یادم نمیماند؛ مگر اینکه یادآوری وجود داشتهباشد؛ اما آنهایی را که در آن دوره خواندم، کاملاً یادم است. شماها واقعاً باید دوره نوجوانی و جوانی را قدر بدانید. هرچه امروز مطالعه میکنید، برایتان میماند و هرگز از ذهنتان زدوده نمیشود. این دورهی نوجوانی، برای مطالعه کردن و یاد گرفتن، دوره خیلی خوبی است؛ واقعاً یک دورهی طلایی است و با هیچ دوران دیگری قابل مقایسه نیست. "
انتهای پیام
نظر شما