دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ |۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 4, 2024
نمازجمعه قم

حوزه/ خطیب جمعه قم در رابطه با شعار سال گفت همه باید این شعار را مدنظر قرار بدهند. پیشرفت در عرصه اقتصاد به مشارکت مردم گره خورده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت‌الله علیرضا اعرافی در خطبه‌های نمازجمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ که در مصلای قدس قم برگزار شد، با تسلیت ایام شهادت حضرت علی علیه السلام، عنوان کرد: شهادت امیرالمومنین (ع) داستان جانسوزی است که مظلومیت ایشان را نشان می دهد.

امام جمعه قم ادامه داد: در عزای امیرالمومنین (ع) هم باید سوگوار باشیم و هم از زندگی، دوره حاکمیت و خیانتی که به ایشان شد درس بگیریم از آن برای امروز و تداوم حاکمیت الهی بهره ببریم.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به آیات دوم و سوم سوره قدر «وَمَا أَدْرَاکَ مَا لَیْلَةُ الْقَدْرِ، لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ» گفت: این آیات نشان می‌دهد در ذات شب‌های قدر درخشش است و در این شب استعداد و ظرفیت ویژه‌ای برای پر کشیدن به آسمان و تقرب به خداوند وجود دارد و همه باید به هوش باشیم که این ظرفیت و سرمایه بی بدیل را از دست ندهیم.

وی در ادامه ضمن گرامیداشت ۱۲ فروردین (روز جمهوری اسلامی) اظهار کرد: امام خمینی (ره) فرمودند روز حاکمیت خدا بود و بعد از هزار سال برای اولین بار خورشید بر سرزمین ایران تابید. چه نعمتی بالاتر از آن بود که انوار خدا بر زمین بتابد و حاکمیت خدا در عالم جلوه کند.

خطیب جمعه قم اظهار کرد: مردم ایران در برابر ظلم و ستم رژیم طاغوت سینه سپر کردند و مجاهدانه در برابر هم قدرت‌های فاسد عالم ایستادند و از نظام الهی دفاع کردند.

عضو مجلس خبرگان رهبری از ادامه داد: هیچ نعمتی بالاتر از نعمت ولایت و حاکمیت خدا بر سرزمین ایران نیست. پاسداری از این نعمت شرایط زیادی دارد. به فضل خدا جوانان ما نسل به نسل پای این آرمان های بزرگ ایستاده اند.

امام جمعه قم تاکید کرد: با هیچ عذر و بهانه‌ ای نمی‌شود که به حاکمیت الهی که بزرگترین نعمت خداوند است پشت کنیم، لذا همه باید تلاش کنیم این خط ادامه پیدا کند و این پیام و نور در عالم انعکاس پیدا کند.

آیت الله اعرافی اظهار کرد: دشمنان بدانند امروز هم مردم ما با همه مشکلات، سختی‌ها و تحریم ها پای نظام، اسلام و آرمان شهدا ایستاده اند و هرگز نخواهند گذاشت شما به آمال شیطانی تان برسید. ایران پابرجا خواهد ماند و اسلام بر این سرزمین نور افشان خواهد ماند و شما طعم شکست را خواهد چشید.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور افزود: جنگ ادراکی و ترکیبی و تلاش های پیچیده و مرموز شما برای فروپاشی ارزش‌های الهی راه به جایی نمی‌برد. امروز عفاف حجاب که نماد دین ما و نشان ارزش های الهی ما است هدف گرفتید؛ مطمئن باشد زنان قهرمان، مردان فداکار و جامعه مومن و پای کار و اسلام و انقلاب از این موانع عبور خواهند کرد.

وی ادامه خطاب به دشمنان اظهار کرد: امروز شما عفاف و حجاب را به عنوان نماد ارزش‌های دینی و پرچم ارزش‌های الهی هدف گرفتید، قطعا آن اقلیت هم بیدار خواهند شد و فضای نورانی امر و به معروف و نهی از منکر این مشکلات فائق خواهد شد. جنگ ترکیبی شما جنگ در برابر تمدن اسلامی و گفتمان نورانی اسلام است.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: این ها مسائل عادی و متعارف نیست و این را مردم ما می فهمند و پای آرمان ها ایستاده اند و به فضل خدا پای این پرچم می‌مانند. مردم و مسئولان در مسیر اسلام حرکت کرده و از ارزش های متعالی دفاع خواهند کرد.

به گفته آیت الله اعرافی، فریب جنگ ادراکی و زنجیره توطئه‌های دشمن را نخوریم. مسئولیت روحانیت، دانشگاهیان و نخبگان و مسئولان سنگین است اما راه واضح و روشن است و باید از همه موانع عبور کرد.

خطیب جمعه قم در رابطه با شعار سال هم بیان کرد: همه باید این شعار را مدنظر قرار بدهند، چرا که پیشرفت در عرصه اقتصاد به مشارکت مردم گره خورده است. دولت سه وظیفه «سیاسیت گذاری و برنامه ریزی»، «حمایت و پشتیبانی و تسهیل گری» و «نظارت و عدالت اجتماعی» را دارد و دیگر کارها باید دست بازار، صنعت، مردم و جوانان باشد.

وی ادامه داد: هنر دولت و دستگاه ها این است که زمینه را برای کار و تلاش فراهم کنند، البته تحریم در راستای ایجاد مشکلاتی برای ضربه زدن به ما، گرفتن استقلال و آزادگی طراحی شده است، اما باید با حکمت، دانش، کارشناسی و علم، مردم و مسئولین دست به دست هم بدهند و گره های اقتصاد و بازرگانی باز شود.

امام جمعه قم اظهار کرد: در فرهنگ، اقتصاد و سیاست این بدنه و توده‌های بیدار مردم هستند که می‌توانند گره ها را باز کنند. یقینا اگر با نظارت درست دولت، مسئله خودرو را هم به مردم بدهیم، گره ها باز خواهد شد.

وی اضافه کرد: کاهش ارزش پول ملی و سنگینی بارگرانی مصیبت‌های دشواری است که تلاش مضاعف می طلبد که در همه این ها حضور مردم گره گشا است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به روز قدس گفت: روز قدس مهم است. ایران و جهان باید در جمعه آینده نشان دهد که در کنار مظلومان هستند.

انواع عبادت

آیت‌الله اعرافی در خطبه اول هم در رابطه با درجات عبادت عنوان کرد: بر اساس روایات، عبادت از لحاظ درجه به سه درجه تقسیم شده است. درجه اول عبادتی است که بنده برای رهایی از جهنم انجام می‌دهد که از آن به عنوان عبادت بردگان نام برده شده است.

وی ادامه داد: عبادت دوم برای کسب مغفرت الهی و درجات بهشت انجام می‌شود که این نوع عبادت تجار و بازرگانان است؛ زیرا عبادت میکند تا در آن دنیا بهره ای‌ ببرد.

امام جمعه قم با بیان اینکه عبادت سوم، عبادت احرار (آزادگان) است، تصریح کرد: در این عبادت نگاه انسان به خود، مطامع، آینده و آخرت نیست بلکه نگاه معطوف به شکوه و جلال خداوند است.

وی بیان کرد: انسان می تواند در سلوک الی الله بر خود و خواسته‌هایش پا بگذارد و از نردبان عبادت و نیایش خدا صعود کند و به نقطه‌هایی برسد که خودش را فراموش کند و و چشم های او خداوند را ببیند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه این درجه از عبادت یک حقیقت است که در روایات و ذکرهای ما مورد توجه قرار گرفته است، اظهار کرد: نباید تصور کرد که عبادت های ما همه از نوع عبادت عامیانه است، زیرا انسان می‌تواند از این نردبان صعود کند.

وی افزود: در همه روایات دو درجه اول عبادت ثابت است، اما عبادت سوم در برخی از روایت ها متفاوت است. در برخی از روایات بیان شده است که گروه سوم برای شکر خدا عبادت میکنند، زیرا بر اساس قانون وجوب شکر باید خداوند را عبادت کرد، زیرا خدا منعم است و این نعمت‌ها را عطا کرده است و باید شکر کرد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: بر اساس روایات دیگر، گروهی خدا را از سر عشق و حب خداوند عبادت می‌کنند. در عشق و حب انسان از شکر هم بالاتر آمده است و عشق راهنمای او است.

آیت الله اعرافی گفت: امام علی (ع) در نهج البلاغه می فرماید «مَا عَبَدْتُکَ خَوْفاً مِنْ نَارِکَ وَ لَا طَمَعاً فِی جَنَّتِکَ لَکِنْ وَجَدْتُکَ أَهْلاً لِلْعِبَادَةِ فَعَبَدْتُکَ؛ [خداوندا!] من تو را از ترس دوزخت پرستش نکردم و نه به جهت طمع در بهشت تو؛ لکن تو را شایسته عبادت دیدم و پرستیدم» در این مرحله انسان از روی معرفت خدا را عبادت می‌کند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور اظهار کرد: بر اساس مجموع این روایات، عبادت به پنج درجه، عبادت برای رهایی از جهنم، برای تحصیل بهشت، عبادت برای شکر، عبادت از سر عشق و حب و عبادت از روی معرفت تقسیم می‌شود.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha