حجت الاسلام والمسلمین سیدابوالحسن نواب، رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی در حاشیه بازدید از بخش حوزوی نمایشگاه قرآن کریم در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، اظهارکرد: هرچه پیش میرود مسائل تخصصیتر میشود و حضور حوزه هم تخصصیتر و شاید مثلا پنج سال قبل، شش سال قبل حوزه یک غرفه داشت، یک غرفه عمومی و جنرال ولی الان غرفههای تخصصی، برنامههای ریز، برنامهها دقیق و بر اساس شناسایی دقیق مخاطب تنظیم شده است.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: حوزه علمیه باید در فاز اول بتواند، پاسخگوی مطالبات دینی ملت ایران باشد. در فاز دوم پاسخگوی مطالبات دینی نه ملتهای مسلمان بلکه ملتهای جهان باشد. یعنی ما خودمان را باید برای پاسخگویی به ملتهای هندو، بودا، چیندو و جاینیزم ما همه باید خودمان را آماده کنیم.
وی ادامه داد: همه بشریت به حوزه های علمی و فکری نیاز دارد و حوزههای علمیه هم یک جای انحصاری نیست لذا باید خودشان را آماده خدمترسانی به همه انسانها کنند.
حجت الاسلام والمسلمین نواب در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیت های بین المللی دانشگاه ادیان ومذاهب پرداخت و گفت: این مرز جغرافیایی را که اینقدر روش حساس هستیم و اینقدر روی آن توجه داریم را قبول ندارم، بزرگانی مثل اقبال لاهوری هم قبول نداشت و بزرگان اندیشه هم این مرز را قبول ندارند. قبلش هم مولانا این مرز را قبول نداشته، قبل آن فارابی قبول نداشته، شما میدانید فارابی نهصد سال قبل راجع به هندوها کتاب نوشته است. «تحقیق ماللهند» یعنی نهصد سال قبل، این مسأله تازهای نیست که این مرزهای بشری، مرزهای جغرافیایی، مرزهای محدودکننده را هیچ کس از بزرگان اندیشه قبول ندارد، وقتی این را از ذهنتان پاک کردید نگاه های تحقیرآمیز ملتها از بین میرود.
وی افزود:. انسانها یک گوهرند، یک جوهرند. این در اشعار ما پر است، «بنیآدم اعضای یکدیگرند***که درآفرینش زیک گوهرند، چوعضوی به دردآورد روزگار***دگر عضوها را نماند قرار»، بنابراین انسانها یکی هستند، علم هم یک چیز است و اگر بتوانیم، جرأت کنیم، میگوییم بندگی خدا هم یکی است.
۳۱۳/۱۷