به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، نشست عدالت و عدالتخواهی جنبش دانشجویی از نگاه رهبرمعظم انقلاب" با حضور حجت الاسلام والمسلمین حسن خیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قم و دکتر کمال اکبری رئیس دانشکده صدا و سیما قم به همت خبرگزاری حوزه، در سالن جلسات مرکز رسانه و فضای مجازی حوزههای علمیه برگزار شد.
ببینید:
فیلم کامل نشست
خیری: "راستگویی" رکن اول عدالتخواهی و مطالبهگری است
حجت الاسلام والمسلمین حسن خیری در این نشست به تبیین «عدالت و عدالتخواهی جنبش دانشجویی از نگاه رهبر معظم انقلاب» پرداخت و اظهار کرد: عدالت اصلی است که تحقق صد در صدی آن با ظهور حضرت حجت(عج) محقق خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه طبق فرمایش مقام معظم رهبری هدف والای اسلام، انسانسازی است، مطرح کرد: در آیات و روایات نیز آمده است که پیامبر(ص) برای تذکیه مبعوث شدند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قم با بیان اینکه محبت و انس باعث تکامل جامعه میشود ولی عدالت باعث استمرار جامعه خواهد شد، عنوان کرد: عنصر کنشگری جامعه و عاملیت مبتنی بر محبت و عنصر ساختاری جامعه مبتنی بر عدالت است.
ببینید:
تصاویر نشست "عدالت و عدالتخواهی جنبش دانشجویی از نگاه رهبرمعظم انقلاب"
وی با اشاره به اینکه نخستین نهاد شکل گرفته در جامعه به نام خانواده بر پایه عنصر محبتی است، خاطرنشان کرد: زمانی که از چند همسری صحبت میشود روابط باید بر اساس عدالت باشد.
حجت الاسلام والمسلمین خیری با بیان اینکه مقام معظم رهبری سالها بر تفاوت تقوای فردی و تقوای اجتماعی تاکید داشتند، تصریح کرد: تقوای فردی و اجتماعی حتی در احکام نیز متفاوت است.
وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با دانشجویان بارها تاکید کردند که مطالبهگری حق شما است ولی نباید تقوای اجتماعی را فراموش کنید که در اینجا منظور محافظه کاری نیست بلکه هدف اصلی بصیرت است.
ببینید:
فیلم | در حق طلبی صادق باشیم
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم با اشاره به اینکه در بحث عدالت نیز باید عدالت فردی و اجتماعی باز تعریف شود، یادآور شد: عدالت به این معنا است که هر چیزی در جای خود قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در بیان ساحتهای فردی سه ساحت عقل، روح و عدل را مطرح میکنند، ابراز کرد: ایشان در ادامه میفرمایند که در جامعه اسلامی نیز باید عقلانیت، معنویت و عدالت حاکم باشد.
حجت الاسلام والمسلمین خیری با اشاره به اینکه عقل روح فعالیت انسان است، بیان کرد: عقلانیت به این معنا است که انسان اقدامات را متناسب با حساب و کتاب مشخصی انجام دهد.
وی با بیان اینکه عدالت در فرمایشات مقام معظم رهبری یک جایگاه ویژه دارد، اظهار کرد: مقام معظم رهبری میفرمایند اگر به عدالت تاکید داریم به این معنا نیست که عدالت محقق نشده است بلکه هنوز به وضعیت مطلوب نرسیدهایم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قم تاکید کرد: مطالبه گری را باید ابتدا از خود و فضایی که در آن حضور داریم شروع کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین خیری با اشاره به اینکه در روایات آمده است که ما انبیاء مأمور به مدارا با مردم هستیم، مطرح کرد: این موضوع نشان میدهد که فردی که مسئولیتی را میپذیرد باید انتقاد را بپذیرد.
وی با بیان اینکه البته خطوط قرمزی در انتقادها وجود دارد، عنوان کرد: این خطوط قرمز در جامعه اسلامی باید تبیین شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قم با اشاره به اینکه همیشه باطل بر گرده حق سوار بوده است، خاطرنشان کرد: دشمن در طول تاریخ همیشه باطل خود را حق جلوه داده و به مردم گفته که ما خیرخواه شما هستیم.
وی با بیان اینکه اسلام با بیان حق، انسان را به دو عنصر مطالبهگری و مسئولیت سوق داده است، تصریح کرد: به همان میزانی که انسان حق دارد، تکلیف نیز دارد و باید به آن عمل کند.
حجت الاسلام والمسلمین خیری با اشاره به اینکه در عدالتخواهی و مطالبه گری باید راستگو باشیم، یادآور شد: نباید میان گفتار و عمل فاصله داشته باشیم چراکه تنها شعار دادن نتیجهبخش نخواهد بود.
وی با بیان اینکه رسانهها و تشکلها باید بدانند که تشکل به معنای غربی ارزشی ندارد، ابراز کرد: تشکل و رسانه برای ارتقای رستگاری انسانها و بالابردن سطح آگاهی افکار عمومی هستند نه اینکه دیگران را تخریب و نردبان صعود قرار دهند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان قم با اشاره به اینکه ما خلیفه خداوند در زمین هستیم، بیان کرد: اگر به این موضوع توجه داشته باشیم، درک خواهیم که ما به عنوان بنده خدا دارای یک تعهد هستیم که باید به آن پایبند باشیم.
وی با بیان اینکه باید با دشمن با صلابت و با دوستان با رأفت برخورد کنیم، اظهار کرد: اگر در این مبانی دچار فهم اشتباه نباشیم راه خود را پیدا کرده و به مسئولیت خود عمل خواهیم کرد.
اکبری: عدالتخواهی از مرز حق و عدالت خارج نشود
در ادامه دکتر کمال اکبری رئیس دانشکده صدا و سیما قم در سخنانی با تبیین موضوع «عدالت و عدالتخواهی جنبش دانشجویی از نگاه رهبر معظم انقلاب»، اظهار کرد: اساسا خداوند متعال پیامبران و کتب آسمانی را برای پدید آوردن عدل و قسط نازل کرده است.
بیشتر بخوانید:
وی با اشاره به اینکه فلسفه اصلی حکومت اسلامی عدل و قسط است، مطرح کرد: وجود عدالت و اقامه عدالت در جامعه اصل اساسی در یک جامعه و حکومت اسلامی است.
رئیس دانشکده صداوسیما قم با بیان اینکه هرچه عدالت در جامعه را بیشتر کنیم، پایههای حکومت اسلامی در جامعه مستحکمتر خواهد شد، عنوان کرد: حکومت اسلامی از عدالت گریزان نیست بلکه یک مطالبهگر در عرصه عدالت است.
ببینید:
وی با اشاره به اینکه عدالت در تمام شئون حکومت باید باشد، خاطرنشان کرد: یکی از شئون عدالت در علم و علم آموزی است و اگر دیدیم استادی عدالت گستر نیست باید درخصوص او تجدید نظر شود.
اکبری با بیان اینکه مقام معظم رهبری از عبارتهای پرتوان، پرانگیزه و عدالتخواه برای دانشجویان استفاده میکنند، تصریح کرد: روح جوان به عدالت نزدیکتر است و مقام معظم رهبری نیز به این ویژگی دانشجویان توجه دارند.
وی با بیان اینکه جلوههای عدالتخواهی دانشجویی بسیار پررنگ است، یادآور شد: مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با دانشجویان تاکید فرمودند که عدالتخواهی دانشجویان با دیگران باید متفاوت باشد و از دانشگاههایی که در آن حضور دارند، عدالتخواهی را آغاز کنند.
رئیس دانشکده صداوسیما استان قم با اشاره به اینکه متاسفانه در مواردی در فهم معنای عدالت اشتباهاتی صورت میگیرد، بیان کرد: در مطالبه عدالت باید دقت کنیم که نارساییها شناسایی شده و اصل و فرع جابجا نشود.
ببینید:
فیلم | رابطه حکومت اسلامی با عدل
وی با بیان اینکه شتابزدگی در پیگیری و اجرای عدالت موجب نارسایی عدالت میشود، ابراز کرد: همواره افشاها نمیتواند مساوی با اجرای عدالت باشد و برخی رسانهها نیز باید به این موضوع توجه داشته باشند.
اکبری با اشاره به اینکه برخورد تبعیض آمیز در مطالبه عدالت مشکلساز است، اظهار کرد: در مواردی توجه به یک موضوع موجب میشود از دهها موضوع مهم غافل شویم درحالی که عدالتخواهی باید در تمام ابعاد و حوزهها باشد.
وی با بیان اینکه جامعهای هستیم که به امید ظهور امام عدل گستر نشستهایم، مطرح کرد: این موضوع نشان میدهد که ما یک جامعه آرمانگرا و عدالتخواه هستیم.
رئیس دانشکده صداوسیما استان قم با اشاره به اینکه برای مطالبه عدالت نیازمند روشهای مناسب هستیم، عنوان کرد: روشهای مطالبهگری عدالت یک موضوع بسیار مهم است چراکه اگر مطالبهگری را با روش درست انجام ندهیم موجب بهانه دادن به دشمن میشود.
اکبری با بیان اینکه در عدالتخواهی نباید از مرز عدالت و حق خارج شویم، خاطرنشان کرد: در این رویکرد قانونگرایی از اهمیت بسیاری برخوردار است و خود دانشجو و جوان مطالبهگر باید مراقب باشد که در مطالبهگری از شرع و قانون جدا نشود.
وی با اشاره به اینکه توجه به اساتید مهم و برجسته از اهمیت بسیاری برخوردار است، تصریح کرد: در مواردی افرادی که مطالبهگر و عدالتخواه هستند بدون مشورت با دیگران از فهم دقیق یک موضوع غافل میشوند.
رئیس دانشکده صداوسیما استان قم با بیان اینکه باید در خواستهها تعادل داشته باشیم، یادآور شد: اگر تعادل نداشته باشیم موجب کاریکاتوری شدن جامعه خواهیم شد.
وی با اشاره به اینکه مدیران باید خودشان را در معرض مطالبهگری قرار داده و روحیه انتقادپذیری داشته باشند، بیان کرد: عدالتخواهی نباید حول محور افراد شکل بگیرد بلکه باید در محور آرمانها باشد.
ببینید:
فیلم کامل نشست
اکبری با بیان اینکه باید فهم درستی از عدالت و عدالتخواهی در جامعه تبیین شود، اظهار کرد: این موضوع نیازمند برگزاری جلسات متعدد است تا به یک باور مهم در جامعه تبدیل شود.
وی با اشاره به اینکه این موضوع عدالت و عدالت خواهی جای بحث بسیاری دارد، مطرح کرد: از خبرگزاری حوزه که به این موضوع مهم پرداخته است تقدیر داریم.
رئیس دانشکده صداوسیما استان قم با بیان اینکه جای پرداختن به این مباحث حوزه است، عنوان کرد: امیدواریم با تبیین بیشتر این موضوع شاهد تحول در جامعه باشیم.
انتهای پیام
نظر شما