سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ |۱۷ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 19, 2024
امام جمعه قزوین

حوزه / نمایند ه ولی فقیه در استان قزوین گفت: طرح اعتلا با جدیت دنبال شود، یک نکته مهم، بحث طرح اعتلا است، طرح اعتلا همسایه دیوار به دیوار شورای فرهنگ عمومی در سطح کلان کشور است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از قزوین، حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم عابدینی امروز در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان قزوین که با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، گفت: قزوین از شهرهای کهن است و مستنداتی وجود دارد که ریشه‌های عمیق فرهنگی، ایمانی و معنوی این مردم را بیان می‌کند، برای مثال ناصر خسرو قبادیانی در سفرنامه خود که بیش از هزار سال از آن می‌گذرد در ترسیم قزوین می‌گوید قزوین مثل نگینی است که باغستان اطراف آن را پوشش داده است.

وی ادامه داد: ناصر خسرو در این سفرنامه می‌گوید باغ‌های قزوین حفاظ، پرچین و دیوار ندارند، البته ناصر خسرو این را در مورد باغ‌ها گفته است، اما در حقیقت مردم این شهر را خطاب کرده که نیاز نداشتند به‌خاطر تعرض دیگران به مال و میوه آن‌ها برای باغ‌های خود حفاظ بگذارند، یعنی این مسئله را به زیبایی بیان می‌کند که مردم این شهر با فرهنگ آشنایی عملیاتی و میدانی دارند.

امام جمعه قزوین عنوان کرد: رهبر حکیم انقلاب نیز در سفر به قزوین بسیاری از مسائل فرهنگی قزوین را بیان کردند، بنده یک نمونه از آن فرمایشات را عرض خواهم کرد، ایشان فرمودند فقط اگر بخواهیم نام علمای برجسته و شاخص این شهر را بیان کنیم ۲ الی ۳ ساعت زمان لازم است، البته ایشان از هر قرنی برخی نمونه‌ها را در صحبت‌هایشان فرمودند، این پیشینه قزوین است و البته اکنون هم این شهر بزرگان تأثیرگذاری دارد، ما هم زیر سایه این بزرگان و شهدا زندگی می کنیم.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین با تأکید بر اینکه طرح اعتلا با جدیت دنبال شود، بیان کرد: یک نکته مهم، بحث طرح اعتلا است، طرح اعتلا همسایه دیوار به دیوار شورای فرهنگ عمومی در سطح کلان کشور است، یعنی قرار است بیش از نهصد امام جمعه به‌صورت جدی‌تر، تمام عرصه‌های فرهنگی و معنوی را رصد کنند، شرایط را ببینند، فرصت‌ها را بشناسند، موانع را از سر راه بردارند و رسالت خود را به انجام برسانند.

وی خاطرنشان کرد: طرح اعتلا در ۱۴ حوزه کار شده است، در استان قزوین هم این موضوع خیلی جدی بوده و در کلان کشور هم پیشنهادات استان ما تأثیرگذار بوده است.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان قزوین تأکید کرد: رهبر حکیم انقلاب حرف انبیاء و ائمه (ع) را به ما یاد می‌دهند، ایشان این مسئله را فرموده‌اند و همچنین رسول گرامی اسلام (ص) نیز فرموده‌ «عَلَیکُم بِالقُرآن، فَاتَّخِذوه اِماما وَ قائِدا»، قرآن باید در فرهنگ، زندگی و همه دغدغه‌های ما نقش امام را داشته باشد.

رئیس شورای حوزه علمیه استان قزوین تصریح کرد: برای روشن شدن فرق بین امام و قائد می‌توان یک مثال زد، شهید ابومهدی المهندس درباره حاج قاسم سلیمانی گفته حاج قاسم قائد است، یعنی منظورشان این بود که رهبر حکیم انقلاب امامت می‌کنند و حاج قاسم نیز در میدان این امامت را محقق می‌سازند.

وی یادآور شد: قرآن هم امام و هم قائد است، مرحوم کلینی در کتاب شریف کافی حدیث هُدنه را از رسول اکرم (ص) آورده‌اند که حضرت در ادامه این حدیث فرموده هر کس قرآن را امام و پیشوای خود قرار دهد قرآن او را تا بهشت هدایت می‌کند و اگر کسی قرآن را پشت‌سرش بیندازد قرآن او را به سوی جهنم می‌راند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین اظهار کرد: اگر ما هر چه فعالیت کنیم اما فقط با الفاظ و عبارات بازی کنیم و فعالیت‌های ما رنگ و بوی قرآنی نداشته باشد، این فعالیت‌ها نتیجه‌ای نخواهند داشت، برای اینکه از برکت خالی هستند.

وی عنوان کرد: خوشبختانه استان قزوین در فضای قرآنی در سطح کشور درخشیده و شرایط بسیار خوبی دارد، چنان که در حوزه عفاف و حجاب نیز جزو سه استان برتر کشور هستیم.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان قزوین بیان کرد: بنابراین عزیزانی که در حوزه فرهنگ فعالیت می‌کنند نمی‌توانند طرح اعتلا را نادیده بگیرند، خیلی روی این طرح کار شده و جلسات فراوانی برگزار شده و به‌صورت مویرگی و نقطه‌زنی در حوزه‌های مختلف بر روی این طرح مطالعات انجام شده است.

امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: رهبر حکیم انقلاب اسلامی بر قرارگاه بودن نمازهای جمعه تأکید دارند، این کلام ایشان در سطح کلان کشور، در ادبیات مسئولان ما و در عملکرد وزارتخانه‌های مربوطه آن‌طور که باید دیده نشده است، این مسئله باید خیلی جدی گرفته شود.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تأکید کرد: ما در محلات مساجد جدی‌تری داریم و می‌گوییم مساجد جزئی‌تر باید با مساجد محلات هماهنگ باشند، هر مسجدی چشمه جوشش مؤمنین و مسائل ارزشی است، این چشمه‌ها باید به مساجد جامع محلات بیایند و از محلات در اقیانوس نماز جمعه و نماز عید فطر جاری شوند، این نقشه‌ای است که در همه کشور باید دنبال شده و جدی گرفته شود.

وی تصریح کرد: اگر ما سفره فرهنگمان را از سفره نماز جمعه، قرآن، مساجد، محرم، عاشورا، ماه رمضان، لیله‌القدر و شب‌های احیاء جدا کنیم، سفره تهی، فقیرانه و بی‌محتوایی خواهیم داشت و چنین سفره‌ای اصلاً معنا ندارد.

حجت الاسلام والمسلمین عابدینی یادآور شد: برای مثال گلایه‌ای که بنده به مسئولین آموزش‌وپرورش داشتم این بود که چرا کتابی تحت عنوان دین و زندگی در مدارس وجود دارد؟ عنوان این کتاب باید دینِ زندگی باشد، اگر حائلی میان دین و زندگی قرار گرفت، این دیگر آن مطلوب موردنظر نمی‌شود، ما نباید بگوییم کمیته‌ای تحت عنوان دین و مذهب داریم، چون هیچ کدام از حوزه‌های فعالیتی ما جدا از دین و مذهب نیستند و همه آن حوزه‌ها و کمیته‌ها باید در خدمت دین و مذهب باشند، اصلاً در ایران اسلامی جدا کردن دین و مذهب از حوزه‌های دیگر با مهندسی موردنظر همخوانی ندارد.

امام جمعه قزوین اظهار کرد: در رابطه با شبکه امامت و فرصت‌هایی از مساجد، تمام همت این است که پیش‌نمازهای ما تبدیل به امامان، مدیران و فعالان تأثیرگذار و جدی در منویات رهبر حکیم انقلاب باشند که از مساجد انتظار می‌رود.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان قزوین عنوان کرد: اینکه می‌گوییم قرآن باید محور و «فَاتَّخِذوه اِماما وَ قائِدا» باشد، باید بدانیم خدای متعال تمام دنیا را مدرسه معرفی می‌کند، اولین آیاتی که بر پیامبر (ص) نازل شد سوره عقل بود که ادبیات آن دانشگاهی و مدرسه‌ای است، حال ببینیم کتاب و جزوه این مدرسه چیست؟ خدای متعال در آیه ۷۷ سوره واقعه می‌فرماید «اِنَّه لَقُرآن کَریم»، خدای متعال در این آیه با یک تیر دو نشان زده است، یعنی هم کتاب را معرفی کرده و هم موضوع درس را بیان کرده است.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: خدای متعال در رابطه با انسان‌ها «وَ لَقَد کَرَّمنا بَنی آدَم» و در رابطه با خودش «رَبِّ اَکرَم» را عنوان کرده است، بنابراین کتابی که برای ما انسان‌ها در نظر گرفته شده باید کتاب کریم باشد، برای اینکه انسان‌ها به کرامت رسیده و «اِنَّ اَکرَمَکُم عِندَالله اَتقاکُم» محقق شود.

امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: همه این‌ها موضوعات اصلی تأثیرگذار هستند، ما باید این موارد را به عنوان اصول ببینیم که اثر آن را در همه رگه‌های تصمیمات، موضع‌گیری‌ها و حمایت‌هایمان شاهد باشیم.

وی تأکید کرد: خدای متعال در آیه ۱۲۹ سوره بقره می‌فرماید «رَبَّنَا وَابْعَثْ فِیهِمْ رَسُولًا مِنْهُمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِکَ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ وَیُزَکِّیهِمْ»، یعنی (پروردگارا در میان آنان فرستاده‌ای از خودشان برانگیز تا آیات تو را بر آنان بخواند و کتاب و حکمت به آنان بیاموزد و پاکیزه‌شان کند)، این درخواست حضرت ابراهیم (ع) از خدا بود وقتی که کعبه را ساخت.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: خدای متعال در رابطه با انسان‌ها «وَ لَقَد کَرَّمنا بَنی آدَم» و در رابطه با خودش «رَبِّ اَکرَم» را عنوان کرده است، بنابراین کتابی که برای ما انسان‌ها در نظر گرفته شده باید کتاب کریم باشد، برای اینکه انسان‌ها به کرامت رسیده و «اِنَّ اَکرَمَکُم عِندَالله اَتقاکُم» محقق شود.

رئیس شورای حوزه علمیه استان قزوین خاطرنشان کرد: همه این‌ها موضوعات اصلی تأثیرگذار هستند، ما باید این موارد را به عنوان اصول ببینیم که اثر آن را در همه رگه‌های تصمیمات، موضع‌گیری‌ها و حمایت‌هایمان شاهد باشیم.

وی تأکید کرد: خدای متعال در آیه ۱۲۹ سوره بقره می‌فرماید «رَبَّنَا وَابْعَثْ فِیهِمْ رَسُولًا مِنْهُمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِکَ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ وَیُزَکِّیهِمْ»، یعنی (پروردگارا در میان آنان فرستاده‌ای از خودشان برانگیز تا آیات تو را بر آنان بخواند و کتاب و حکمت به آنان بیاموزد و پاکیزه‌شان کند)، این درخواست حضرت ابراهیم (ع) از خدا بود وقتی که کعبه را ساخت.

وی عنوان کرد: اگر ما بیاییم به «یُزَکِّیهِمْ» عمل کنیم، یعنی مردم ما ببینند عدالت برای مسئولان ما خیلی مهم است و برایمان اهمیت دارد که مردم شاهد صحنه زشت تبعیض نباشند، این‌ها باعث می‌شود فعالیت‌های فرهنگی ما تأثیرگذار باشند.

امام جمعه قزوین بیان کرد: خدای متعال در آیه ۲۵ سوره حدید می‌فرماید «لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَیِّنَاتِ وَأَنْزَلْنَا مَعَهُمُ الْکِتَابَ وَالْمِیزَانَ لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ وَأَنْزَلْنَا الْحَدِیدَ فِیهِ بَأْسٌ شَدِیدٌ وَمَنَافِعُ لِلنَّاسِ وَلِیَعْلَمَ اللَّهُ مَنْ یَنْصُرُهُ وَرُسُلَهُ بِالْغَیْبِ إِنَّ اللَّهَ قَوِیٌّ عَزِیز»، یعنی (به راستی ما پیامبران خود را با دلایل آشکار روانه کردیم و با آن‌ها کتاب و ترازو را فرود آوردیم تا مردم به انصاف برخیزند و آهن را که در آن برای مردم خطری سخت و سودهایی است پدید آوردیم تا خدا معلوم بدارد چه کسی در نهان او و پیامبرانش را یاری می‌کند آری خدا نیرومند شکست‌ناپذیر است).

وی خاطرنشان کرد: خدای متعال در این آیه نمی‌گوید مردم را به قسط وادار کنید، بلکه می‌فرماید شما زمینه را فراهم کنید، مردم خودشان برمی‌خیزند، اصولاً کار فرهنگی را نمی‌شود با فرمان دادن و به‌صورت دستوری به جایی رساند، باید انگیزه‌های درونی در مردم ایجاد شود.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین تأکید کرد: در انقلاب اسلامی ما شاهد بودیم امام خمینی (ره) به مردم وعده‌های ایمانی دادند و در مردم ایجاد انگیزه کردند، سپس مردم خودشان قیام کردند، اکنون نیز هر چه می‌بینیم مردم سرپا هستند و ایستادگی می‌کنند مربوط به نگاه‌هایی است که رهبر حکیم انقلاب دائماً مردم را راهنمایی و حمایت می‌کنند، بنابراین ما نیز باید کار را از همین جا شروع کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین عابدینی تصریح کرد: در بحث عفاف و حجاب باید بدانیم حجاب یکی از شاخه‌های عفاف است، یعنی یک نمونه از بروز و ظهورهای بیرونی عفاف، حجاب است، البته حجاب فقط به معنای پوشش نیست، در گویش هم باید عفت کلام داشته باشیم، همچنین لازم است عفت بطن داشته باشیم، همچنین در قرآن از سؤال‌کنندگانی سخن به میان آمده که عفیف هستند و نیازشان را اظهار نمی‌کنند، بنابراین عفت حوزه‌های مختلفی دارد که یکی از آن‌ها پوشش یعنی حجاب است.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان قزوین یادآور شد: عفت یکی از شاخه‌های کرامت انسانی است، کرامت انسانی یکی از آثار و برکات تقواست، خدای متعال در آیه ۱۳ سوره حجرات می‌فرماید «إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ»، یعنی (در حقیقت ارجمندترین شما نزد خدا پرهیزکارترین شماست).

امام جمعه قزوین اظهار کرد: تقوا نیز اثر عبادت است، یعنی عبادات ما را به تقوا می‌رسانند، عقیده منجر به عبادت می‌شود، اگر ما همه این پس‌زمینه‌ها را نادیده گرفتیم و در خیابان‌ها شروع به جنگیدن با بدحجاب‌ها کردیم، معلوم می‌شود اصلاً مهندسی دینی نمی‌دانیم، رهبر حکیم انقلاب فرمودند دشمن این مسئله بدحجابی را در کشور ما مدیریت می‌کند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین عنوان کرد: دشمن می‌خواهد دو قطبی بدحجاب و باحجاب در کشور ما درست کند، ما وظیفه داریم طبق مبانی دینی کار کنیم، اگر تمام بخش‌های دستگاه قضا در بحث عدالت و مبارزه با مفاسد بیشتر اقدام کرده بودند، حال حجاب ما از حال فعلی بهتر می‌شد و باید در این موضوع مهم همه ابعاد را در کنار هم ببینیم. سپس عبدالحسین خسرو پناه دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در این دیدار نیز گفت:فرمانده قرارگاه های شورای فرهنگی عمومی، امام جمعه و استانداران هستند که بایستی بر اجرای دقیق مصوبات این شورا نظارت کافی داشته باشند.

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه در خصوص اهمیت رصد مسایل مهم استان نیز عنوان کرد: در هر استان معاونت اجتماعی فراجا، اداره کل اطلاعات و اطلاعات سپاه از منابع ارزشمند و گنجینه های رصد مسایل محسوب می‌شوند که باید از این ظرفیت‌ها بهره برداری کرد و در طرح و برنامه ریزی قرارگاه فرهنگ عمومی نیز به نحو مطلوب استفاده شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور تصریح کرد: در هجدهمین سفر استانی تصمیم گرفتیم به قزوین بیاییم تا در شورای فرهنگ عمومی به موارد مهم و اساسی اشاره کنیم تا ارتقای فرهنگی بیشتری را در این استان شاهد باشیم.

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه بیان کرد: در مسیر کارهای فرهنگی باید از تمامی دستگاه‌ها، حوزه‌های علمیه و گروه‌های مردمی استمداد گرفت، و ما در سطح کشور نیز سازمان بازرسی را به خدمت گرفتیم که بر اجرایی شدن مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی نظارت داشته باشد.

وی، نقش رسانه های مجازی را در پیشبرد اهداف فرهنگی کشور بسیار مهم دانست و تصریح کرد: توجه به چنین رسانه هایی باید سرلوحه کارها باشد و حتی پیشنهاد می کنیم نماینده ای از فعالان رسانه های مجازی جهت حضور در نشست های شورای فرهنگ عمومی استان نیز معرفی شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور تصریح کرد: مصوبات این شورا از سوی استاندار ابلاغ می‌شود که البته پیش از این مصوبات از سوی دبیر ابلاغ می‌شد، به همین دلیل اگر مصوبه‌ای از سوی دستگاهی اجرا نشده باید متولی آن برای مدیریت ارشد استان گزارش دهد که چرا کار انجام نداده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر ظرفیت‌ و سرمایه‌های استان قزوین اشاره وخاطرنشان کرد: قزوین دارای ۶ سرمایه معنوی و تمدنی است که آنها را باید در حوزه‌های تاریخی، شهدا، فرهنگ و هنر، علمی، مدیریتی و اجتماعی مورد تاکید قرار داد.

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه با تاکید بر اینکه سیره شهیدانی چون رجایی و بابایی باید سرلوحه کار مدیران قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: بنده در طول ماه چند مرتبه برای زیارت مزار شهید بابایی از تهران به قزوین آمده ام و می‌دانم که این شهید سراسر اخلاص تا چه اندازه برای نظام مقدس ما ارزشمند است.

انتهای پیام /

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • محمد مهدی اسلامی IR ۱۹:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۴
    0 0
    __ بسمه تعالی __ بیا قزوین واز نزدیک دیانت _ ببینی با دوچشم اهل صیانت _ ز ایمان و کرامت را دراین شهر _ بعنوان مثال نیک در دهر _ دهی تعلیم دین آنگونه بر خلق _بپرهیزند از تندی و از سلق __ بدانند دین نبوده است غیر از حبّ __ بفهمد این کلام را صاحب لبّ