به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، استاد علیاکبر رشاد طی سخنانی در نشست هم اندیشی بین المللی اصحاب ادیان و مساله غزه که در تالار علامه جعفری (ره) پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد، با اشاره به تحولات ماهها و هفتههای اخیر در غزه ابراز داشت: واقعیت آن است که باید نسبت به دنیایی که در آن زندگی میکنیم تأسف خورد که این گونه شاهدیم سازمانهای جهانی همه در کنار ظلم و ستم ایستادهاند و برخی حتی میکوشند جنگ و نزاع را که اکنون در غزه جریان دارد بهعنوان نزاع مذهبی و دینی تفسیر کنند.
وی افزود: در حالی که حقیقتاً مساله امروز فلسطین، نزاع دینی نیست، شاهدش آنکه اصحاب ادیان مختلف بر پایه معارف دینِ خود آنچه در مورد مساله غزه رخ داده را تایید نمیکنند، واقعیت آن است که جنایاتی که علیه غزه به وقوع پیوسته همه با حمایت قدرتهای جهانی شکل گرفته است؛ آنها هزاران نوزاد، جنین در شکم مادر، نونهالان، اطفال بیپناه را بمباران میکنند، در این جنگ خانه بسیاری از افراد ویران شده و به بیمارستان رفتند، به دشت پناه بردند اما آنان با بیرحمی تمام همچنان قتل عام میشوند، آیا در کره زمین هیچ دینی وجود دارد که کشتن کودکان بی پناه را تایید کند؟!
وی ادامهداد: بهراستی آیا هیچ دینی اجازه میدهد که یک رژیم علیه زنان بی پناه و بیدفاع، افراد کهنسال، بیماران بستری در بیمارستان جنایت کند؟ آیا حمله ناگهانی و بمباران کردن خانهای که در آن سلاح و رزمندهای نیست و به شهادت رساندن صدها نفر از سوی ادیان تایید شدهاست؟ تصور نمیکنم که در این کره خاکی دینی باشد که این مساله را تایید کند؛ به نظر من امروز مساله فلسطین و غزه، یک نزاع دینی نیست و برخی برای سوءاستفاده از این جریانات تلاش میکنند که این فاجعه غیرانسانی را بهسمت نزاع غیردینی سوق دهند، مساله غزه حتی منطقهای نیست، این مساله جهانی و انسانی است و در مقیاس جهانی در حال رخ دادن است.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی خاطرنشان کرد: در آغاز این جنگ حتی وزارتخانههایی که در سرزمینهای اشغالی بودند تعطیل کردند و این وزارتخانهها را به افراد آمریکایی در آنجا مستقر بودند سپردند، در این مدت حجم تجهیزاتی که آمریکا و کشورهای غرب در اختیار این دولت جعلی قرار دادند فوقالعاده است، از این رژیم غاصب پشتیبانی دیپلماتیک و خبری کردند، در روزهای اول جنگ، رئیسجمهور وقیح آمریکا صریحاً گفت که اگر اسرائیل تا الان نبود ما آن را ایجاد میکردیم.
وی اضافهکرد: قدرتهایی که از آنها به قدرتهای جهانخوار تعبیر میشود همواره در جنگهای مختلف از ظالمان حمایت داشتند، هر جای عالم میروید همین است، امام را حل فرمود هرجا فتنهای است زیر سر آمریکا است و هرچه فریاد دارید بر سر آمریکا برآورید.
استاد رشاد همچنین با بیان اینکه شیوههای استعمارگری هر روز تفاوت مییابد، ابراز داشت: مساله جنگ جهانی در دوره فعلی بهمعنای این نیست که نیمی از جهان یک طرف باشند و نیمی دیگر از آن سوی کره زمین بایستند و بجنگند، جنگ امروز برای مستضعفان و آزادگان جهان است که یک سوء قرار گرفتند و در مقابل چند قدرت که در سوی دیگر قرار دارند، حال سؤال این است که در کجای عالم بیشترین اعتراض و مقاومت بعد از منطقه غرب آسیا وجود دارد؟ امروز دانشگاهیان آمریکا که هر کدام از پیروان ادیان مختلف هستند به جنایات غزه اعتراض کردند چون خبره فرهنگی هستند، چون آزاد بوده و سرسپرده نیستند، آنها ولو اینکه غربی و آمریکایی و مسیحی و یهودی و از هر مذهبی باشند، شروع به اعتراض کردند.
وی با بیان اینکه مساله غزه جهانی است و ملت آمریکا و ملتِ کشورهای اروپایی معترض به این جنایات هستند، افزود: متأسفانه حتی برخی دولتهای مسلمان مزدور هستند یا ترسو بوده و عرضه ندارند، اما مردم همواره طرفدار غزه و هوادار فلسطین هستند بنابراین جنگ در غزه، جنگ دولت با دولت و سرزمین با سرزمین نیست، امروز در مساله غزه انسانیت و ضد انسانها روبهروی هم صف آرایی کردند.
وی ادامهداد: اگر هم جنگ میشود باید توأم با مروت و مطابق قوانین بین المللی به وقوع بپیوندد، جنگی که مطابق با دستور دین است، آیا دین مجوز برای کشتن اطفال میدهد؟ امروز اسرائیل به کمترین اهدافی که اعلام کرده بود دست نیافت؛ اگر شما میخواستید حماس را نابود کنید اتفاقاً امروز زنده و جهانی شد؛ مساله فلسطین از نو زنده شد، در تاریخ بشر هیچ حادثهای بهاندازه جنگ ظالمانه غزه، عواطف بشری را تکان نداد. مساله استقلال فلسطین امروز از نو مطرح شد، جمهوری اسلامی هم میگوید این سرزمین صاحبانی اعم از مسلمان و مسیحی و یهودی داشتند و این افراد صاحبان این سرزمین هستند نه ساکنان که آوردند اینجا مستقر کردند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین با بیان اینکه یهودیان دنیا امروز نسبت به جنایات غزه اعتراض میکنند، بیان داشت: موسی (ع)، عیسی (ع)، زردشت (ع) که از پیامبران بودند از چه کسانی دفاع میکردند؟ امروز پیشنهاد ما توقف این جنگ است، هرچه جلو میرویم وجدانها در حال بیدار شدن هستند. امروز حتی برخی دولتهای اسلامی که میخواستند با اسرائیل کنار بیایند خجالت میکشند، امروز حماس بهلحاظ قدرت نرم به یک قدرت تبدیل شد، فلسطین مساله جهانی شدهاست.