به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در اردبیل، حجتالاسلام رسول خواسته در نشست علمی ـ تخصصی "چالشهای خانوادههای اسلامی در عصر معاصر" که در مدرسه علمیه تخصصی الزهرا(س) اردبیل برگزار شد، گفت: هر گونه انحراف در بحث تربیت، انحراف در دین است و خانواده بهترین و مهمترین کانون تربیت از نگاه دینی است.
وی افزود: در فرهنگ قرآنی، انسان موجود دو بعدی است و در تربیت دینی هر دو بعد انسان باید لحاظ شود قرآن در مسئله تربیت به محدودیتهای انسان اشاره کرده و در امر تربیت دینی نیز لازم است این محدودیت ها مورد توجه قرار گیرد.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان اردبیل با اشاره به انواع چالشهای تربیت دینی، اظهار کرد: دو چالش پیش روی تربیت دینی قرار دارد که یکی از آنها چالش نظری است که به دو شکل تعریف نادرست از مفاهیم دینی و خطا در تطبیق مفاهیم و ارزشهای دینی خود را نشان میدهد.
مدرس حوزه و دانشگاه در ارتباط با نوع دوم چالشهای تربیت دینی، گفت: نوع دوم چالشهای تربیتی، چالشهای عملی است که فراتر از تئوریهای شکل گرفته در زمینه تربیتی است و خانوادههای اسلامی در مرحله عمل و رفتار با آن مواجه هستند.
حجتالاسلام خواسته تصریح کرد: استفاده از فضای مجازی، تضاد رفتاری در جامعه و مدرسه، تهاجم فرهنگی مثل ترویج تک فرزندی و رفاه طلبی و تجملگرایی، کمبود الگوی مشهود و موفق و ملموس برای متربی، ترویج فرهنگ تک بعدی و مادی، بیتوجهی والدین به مسائل دینی از جمله چالشهای عملی تربیت است که خانواده اسلامی با آن مواجه هستند.
مدرس حوزه و دانشگاه تاکید کرد: حوزههای علمیه با درک صحیح مفاهیم دینی و تبیین آن و خانوادههای دینی با بالا بردن سطح آگاهی خود و تلاش در انتقال مفاهیم دینی و عملکرد به جا و مناسب میتوانند چالشهای تربیتی دینی را مرتفع سازند.