مجتبی رهدور، رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان سیریک در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در هرمزگان، اظهار کرد: تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین دام و انسان است که از طریق نیش کنه، تماس با خون و ترشحات دام آلوده و مصرف گوشت های آلوده پیش سرد نشده حاصل از ذبح غیربهداشتی دامها خارج از کشتارگاه به انسان منتقل میشود.
این مقام مسئول تاکید کرد: انجام روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان همچون پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه و ماسک ضروری است.
وی افزود: اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پز، نگهداری لاشه دام در یخچال به صورت کامل بمدت ۲۴ ساعت و جگر، امعا و احشا بمدت ۴۸ ساعت، خودداری از له کردن کنه با دست، استفاده از دستکش برای خرد کردن گوشت های قربانی بعد از ۲۴ ساعت نگهداری در یخچال از راههای پیشگیری بیماری تب کریمه کنگو است.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان سیریک عنوان کرد: بیماری تب کریمه کنگو در دام هیچ علائمی دال بر بیماری ندارد و در صورت مشاهده کنه در دام بایستی ابتدا دام را با سم شستشو داده و پس از ۱۴ روز ذبح شود.
وی در پایان افزود: در روز عید قربان یک اکیپ ثابت در این اداره و یک اکیپ سیار ناظرین بهداشتی آماده خدمت رسانی هستند و همشهریان برای هرگونه مشاوره میتوانند با شماره ۰۷۶۴۲۳۷۴۷۸۴ تماس حاصل کنند.
نظر شما