به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی، در دیدار رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور که با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بارگاه مطهر امام رضا(ع) انجام شد؛ ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای سلامت، خاطرنشان کرد: در ایام همه گیری کرونا جامعه پزشکی و پرستاری کشورمان بسیار خوب درخشید؛ مسئولیت پذیری، ایثار و فداکاریهایی که از ناحیه کادر درمان متعهد و دلسوز کشورمان برای پاسداری از سلامت مردم در ایام کرونا رقم خورد باید ثبت، حفظ و ترویج شود، زیرا یک سرمایه برای جامعه پزشکی کشور است.
وی با اشاره به مرتبه رفیع و قداست خاص طبابت و درمان در فرهنگ اسلامی، اظهار کرد: حوزه درمان در آستان قدس رضوی سابقهای چند صد ساله دارد، بطوریکه دارالحفاظ حرم مطهر رضوی که در چند متری مضجع شریف امام رضا(ع) قرار دارد، قبلاً شفاخانه بوده، این موضوع نشان از اهمیت و پشتوانه اعتقادی مسئله درمان از منظر دینی دارد که یکی از شریفترین مکانهای حرم مطهر به شفاخانه اختصاص داشته است.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه بر اساس عرفان و فلسفه اسلامی، محبت منشأء اصلی ایجاد عالم هستی است؛ به حدیث قدسی «کنت کنزاً مخفیاً فأحببت أن أعرف فخلقت الخلق لکی أعرف (من گنج پنهان بودم. دوست داشتم که آشکار شوم. پس خلق را آفریدم تا شناخته شوم)» از قول خداوند متعال اشاره و ابراز کرد: محبت، هسته مرکزی خلقت تمام عالم است؛ جریان محبت و رحمت پروردگار تمام هستی را فراگرفته و شامل تمام موجودات میشود؛ پروردگار مخلوقات خود را دوست دارد زیرا فعل و اثری از آثار ذات او هستند و پزشکان با درمان بندگان و مخلوقات خداوند، محبت خداوند را تجلی میبخشند.
وی توفیق خدمتگزاری به مردم را از برترین موهبتهای الهی دانست و افزود: کار پزشکان که درمان و بازگرداندن سلامتی و حیات به یک انسان به اذن الهی است؛ جزو ممتازترین، پرفضیلتترین و ارزشمندترین خدمات به مخلوقات است که موجب جلب محبت پروردگار متعال میشود و چه پاداشی بالاتر از جلب رضایت و محبت خداوند سبحان برای انسان میتوان متصور بود.
حجت الاسلام والمسلمین مروی با بیان اینکه طبابت توفیق و نعمتی بزرگ است که باید قدردان و قدرشناس آن بود، تصریح کرد: مؤمنانی که به خداوند ایمان آورده و برای رضای پروردگار به مخلوقات خدمت میکنند، شدیدترین محبت را نسبت به خداوند دارند، لذا هرکه معرفتش به خداوند بیشتر باشد، محبتش نیز شدیدتر است.
تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن گرامیداشت یاد کادر پروازی بالگرد سانحه دیده حامل رئیس جمهور و شهید سیدمهدی موسوی، به بیان برخی ویژگیهای ممتاز شهیدان حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی آلهاشم، حسین امیرعبداللهیان و مالک رحمتی پرداخت و در خصوص رئیس جمهور شهید گفت: از ویژگیهای ممتاز شهید رئیسی داشتن باور قلبی به ولایت فقیه بود، رئیس جمهور شهید اعتقاد داشت مسیر پیشرفت، رفاه، عمران، آبادانی، استقلال و حفظ اصول و ارزشهای انقلاب، تنها از رهگذر ولایت فقیه میگذرد و این باور و ایمان در نتیجه چهل سال تجربه عملی در جمهوری اسلامی و مشاهده نقش بی بدیل ولی فقیه حاصل شده بود.
وی گفت: اگرچه رهبری معظم همواره نسبت به مشکلات کشور و مردم دغدغهمند هستند؛ اما سه سال ریاست شهید رئیسی بر قوه مجریه برای رهبر معظم انقلاب یک دوره آرامش بود، از این نظر که معظم له اطمینان خاطر داشتند که فردی در رأس قوه مهم مجریه قرار گرفته، که شخصی امین، عاقل، فهیم و متدین است.
حجت الاسلام والمسلمین مروی ابراز کرد: امیدواریم کسی منتخب انتخابات ریاست جمهوری پیش رو شود که در مسیر شهید رئیسی گام بردارد و همان راه نورانی خدمت، عمران، رفاه، پایمردی بر اصول و ارزشها و آرامش خاطر رهبر معظم انقلاب را ادامه دهد.
پیش از سخنان تولیت آستان قدس رضوی بهرام عیناللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره رئیس جمهور شهید حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم رئیسی، گزارشی از فعالیتهای مهم این وزارتخانه در دولت سیزدهم را تشریح کرد و گفت: در دوران ریاست جمهوری شهید خدمت، تحولات وسیعی در حوزه سلامت رقم خورد که شروع آن با همهگیری کرونا بود و دولت سیزدهم ظرف مدت سه ماه توانست این بیماری را کنترل کند، به طوریکه در سال ۱۴۰۱ منحنی ابتلا به کرونا کاهشی شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به گسترش خدمات درمانی کشور در دولت سیزدهم، عنوان کرد: در دولت سیزدهم تاکنون ۱۷ هزار تخت بیمارستانی در بیمارستانهای کشور افتتاح شده و تا دو هفته دیگر نیز یک هزار تخت بیمارستانی افتتاح خواهد شد.
محمود محمدزاده شبستری رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مشهد و حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها از دیگر سخنرانان این دیدار بودند که به بیان نقطه نظرات خود و خدمات دولت سیزدهم در دوران مسئولیت رئیس جمهور شهید پرداختند.