به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، آیتالله سیدمجتبی حسینی، عضو مجلس خبرگان رهبری، در نشست «چرا در انتخابات شرکت میکنم» که در سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد، ضمن تبریک دهه ولایت، اظهار کرد: اتفاق غدیر و انتخابات کاملا به هم مرتبط هستند. رشته انتخابات را در غدیر میتوانیم پیدا کنیم. در یکی از روایات، زیادبن محمد میگوید آیا برای مسلمان غیر از جمعه و عید اذهاب، عید دیگری است؟ حضرت در پاسخ فرمودند روز نصر از همه اعیاد بزرگتر هست.
وی ادامه داد: در روایات دیگر بیان میشود که در این روز چه کاری انجام شده است؟ پیامبر(ص) گفتند، روز غدیرخم با فضیلتترین روز امت من است و خداوند امر کرده که من علی(ع) را بهعنوان علم امت انتخاب کنم. کسی که مردم بهواسطه آن مسیر را انتخاب و راه را پیدا میکنند، بعد از من مردم به وسیله او هدایت میشوند. در غدیر خدا دین را کامل و نعمت را بر امت تمام کرده است.
نماینده خراسان رضوی در مجلس خبرگان بیان کرد: مسئله ولایتبخشی از دین است. خداوند به پیامبر(ص) فرموده آنچه بر تو درباره علی(ع) نازل شده ابلاغ کن که اگر این کار را نکنی، رسالت خود را انجام ندادی. مولا به معنای دوستی نیست، به معنای مرکز ولایت و اختیارداری است. ملاک حق و باطل بودن در بیان و اجرای اسلام است.
آیتالله حسینی افزود: امام صادق(ع) در خصوص ولایت فرمودند ولایت آنقدر مهم است که هر پیامبری آمد، آن روز را عید قرار داد و روز عهد مقبول است. ولایت به معنای محبت نیست، از جمله فروع دین تولی و تبری است که تولی یعنی پذیرش ولایت و تبری یعنی پشت کردن به هر چیزی جز ولایت.
وی با بیان اینکه خداوند در مسئله خلقت انسان، او را آزاد آفریده و به اون اختیار داده است، گفت: به انسان عقل داده تا احسن را انتخاب کند. در جایی که حضرت علی(ع) و پیامبر(ص) است، اگر غیر آنان را قبول کنی، نه شرعی است و نه عقلانی.
نماینده خراسان رضوی در مجلس خبرگان تصریح کرد: روش انبیاء این نبوده است که خود را بر دیگران مسلط کنند. خدا در قرآن میفرماید: «لَقَد أَرسَلنا رُسُلَنا بِالبَیِّناتِ وَأَنزَلنا مَعَهُمُ الکِتابَ وَالمیزانَ لِیَقومَ النّاسُ بِالقِسطِ» ما پیامبران خود را با مسائل واضح فرستادیم و با آنان کتاب، ملاک حق و باطل را نازل کردیم، برای اینکه مردم اقامه عدل کنند. بنابراین انبیاء دعوت و ارشاد میکردند و وقتی مردم ارشاد را میپذیرفتند، حکومت تشکیل میشد. اگر کسی توطئه میکرد و حکومت را بههممیریخت، انبیاء به وسیله مردم دفاع میکردند.
وی افزود: پیامبر(ص) ۱۳ سال در مکه مردم را به دین دعوت کرد، اما اجبار نکرد، ارشاد کرد. مردم مدینه از پیامبر(ص) دعوت کردند که به مدینه رود و حکومت تشکیل دهد. از طرف دیگر فشار قریش باعث شد حضرت به مدینه هجرت کنند و مردم مدینه از پیامبر(ص) استقبال کردند.
نماینده خراسان رضوی در مجلس خبرگان گفت: پیامبر(ص) توصیه کردند که عالمترین علی(ع) است و باید زمام امور در دست حضرت علی(ع) باشد. ولی وقتی مردم با دیگری بیعت کردند، حضرت علی(ع) شمشیر به دست نگرفت. روش حضرت علی(ع) روش پیامبر اکرم(ص) بود. ایشان نیز ارشاد و هدایت کردند.
آیتالله حسینی بیان کرد: وقتی حضرت علی(ع) زمام حکومت را گرفتند که عامه مردم با ایشان بیعت کردند. وقتی اصرار کامل و اتفاق نظر بر حضرت شد، ایشان بین مردم حاضر شدند و حکومت را تشکیل دادند و بعد از آن محکم در مسئله عدالت ایستادند. گفتند من در آزمون سخت شما را قرار میدهم تا غربال کنم و عدالت در جامعه گسترش پیدا کند. این بیعت حضرت بود که حکومت تشکیل دادند.
وی با بیان اینکه ولی فقیه نائب عام امام زمان(عج) است و واجب شرعی و عقلی است که مردم از او حمایت و پیروی کنند، اظهار کرد: هیچ جای دنیا نداریم که رهبری در سطح علمی و تقوای رهبر ما داشته باشند. نسبت به بقیه اجزای نظام نیز نظام ما مبتنی بر آراء مردم است. بیعت کردن و رأی دادن واجب است، اما اگر فردی رأی ندهد، کسی او را الزام نمیکند.
نماینده خراسان رضوی در مجلس خبرگان تصریح کرد: الفت نظام با مردم باعث افزایش مشارکت می شود. نظام ما اسلامی مردمی است. اصل اسلامیت نظام ما در قانون اساسی با رأی مردم، نظر فقها و آنچه در دین است، تعیین میشود.
آیتالله حسینی ادامه داد: ما میتوانیم نظام جمهوری اسلامی را با سایر نظامهای دنیا مقایسه و اثبات کنیم قوانین ما مردمیتر، عاقلانهتر و حکیمانهتر است. خدا را شکر در طول ۴۵ سال با وجود تمام مشکلاتی که ایران ما داشته است، خداوند نصرت کرد و کشور ایران پیشرفت عظیمی را بدست آورد. آن هم در شرایطی که ابرقدرتهای دنیا در مقابل جمهوری اسلامی موضع منفی داشتند.