به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه حجتالاسلام موسی احمدی رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در حاشیه دیدار جمعی از نمایندگان کمیسیون انرژی با علی اکبر محرابیان وزیر نیرو، با اشاره به این مطلب که «قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق» با هدف رفع چالشهای این صنعت با ارائه راهکارهای توسعهای تدوین و ابلاغ شده است، اظهار داشت: این قانون با پیشنهاد تعدادی از نمایندگان تدوین و پس از بررسی در کمیسیون انرژی بهعنوان کمیسیون اصلی و همچنین دریافت نظرات کارشناسان مرکز پژوهشهای مجلس، در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و نهایتاً بعد از رفع ابهامات توسط شورای نگهبان، این قانون در ۱۹ ماده و ۷ تبصره در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی تصویب و طی نامهای به دولت جهت اجرا ابلاغ شد.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اهمیت صنعت برق بهعنوان زیرساختی مهم و تأثیرگذار در عرصه ایجاد، تکمیل و توسعه دیگر صنایع، تصریح کرد: امروز بیش از گذشته انرژی برق با زوایای گوناگون زندگی بشر عجین شده و شرایطی بهوجود آمده که توسعه صنعتی و اقتصادی بدون توسعه و مدیریت صنعت برق امکانپذیر نخواهد بود.
وی یادآور شد: آینده بسیاری از صنایع و کسب و کارها وابسته به توسعه این صنعت خواهد بود، لذا در همین راستا «قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق کشور» با نظرات و دیدگاههای کارشناسان مرکز پژوهشهای مجلس و همچنین بررسی و تمهیدات نهایی کمیسیون انرژی، تدوین و تصویب شد.
حجتالاسلام احمدی، خاطرنشان کرد: قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق، مشتمل بر محورهای بهینهسازی و اصلاح الگوی مصرف و نوسازی شبکه برق، تعیین تکلیف طرحهای نیمه تمام، احداث نیروگاههای جدید، فروش برق تولیدی در بورس انرژی، توسعه انرژیهای تجدید پذیر، اصلاح تعرفه برق و هدفمندسازی یارانه انرژی، تسویه بدهیهای وزارت نیرو، شرکت توانیر و شرکتهای تابعه و وابسته، صادرات برق. هوشمندسازی کنتورهای برق است.
وی با تأکید بر اینکه محورهای نام برده شده بهعنوان راهکارهایی ارزشمند میتوانند بستر توسعه، تولید و ساخت تجهیزات نیروگاههای تولید پراکنده را فراهم آورند، گفت: این قانون تأثیر و نقش بسزایی در حوزه توسعه صنایع وابسته به انرژی برق ایفا کرده و نقشه راهی دقیق برای آینده انرژی بهویژه صنعت برق در میهن محسوب میشود.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به این موضوع که قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق، شرایط را برای سرمایهگذاری و بهرهوری اقتصادی در این حوزه تسهیل خواهد کرد، یادآور شد: این قانون فرصتهایی ایجاد خواهد کرد که منجر به توسعه، احیا و بهبود شرایط کسب و کارها شود، چراکه دارای ویژگیهایی است که بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم بر فضای کسب و کارهای وابسته به صنعت برق و رفع موانع و توسعه صنعت برق کشور تأثیرات بسزایی داشته و روند توسعه این صنعت را تسریع خواهد کرد.
وی تصریح کرد: از طرفی این قانون شرایط استفاده بهینه از منابع انرژی را نیز فراهم خواهد ساخت، بنابراین بستری برای سرمایهگذاران و فعالان عرصه صنعت برق مهیا میشود تا بتوانند از طریق قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق، با حداکثر توان همچنین بهرهمندی از فرصتهای ایجاد شده در زمینه توسعه خود و صنعت برق، تلاش کنند و گامهای مؤثری بردارند.
حجتالاسلام احمدی، ابراز کرد: افزایش درآمد صنعت برق منجر به کاهش ناترازی برق و مثبتشدن جریان نقدینگی شرکت توانیر خواهد شد، این مهم، توان مالی صنعت برق در بلندمدت و درنتیجه افزایش طرحهای توسعهای این صنعت را رقم خواهد زد.
وی با بیان اینکه بورس انرژی سبز یکی از دغدغههای کشورهای توسعه یافته در سراسر جهان است و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست، اظهار کرد: در کشور ما با راهاندازی تابلوی معاملات سبز در بورس انرژی، توجه ویژهای به انرژیهای تجدیدپذیر معطوف شده، این در حالی است که بحث انرژی سبز در بورس را باید از ثمرات قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق دانست که اسباب رونق اقتصادی این صنعت را فراهم ساخته است.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به بازدید از مرکز اصلی سیستم دیسپاچینگ، توزیع و نظارت بر مصرف برق وزارت نیرو، به همراه جمعی از نمایندگان کمیسیون انرژی، خاطرنشان کرد: این کمیسیون فعالیتهای ثمربخشی در حوزه تقنینی و همچنین اقدامات مناسبی نیز در حوزه نظارتی انجام داده است، این در حالی است که بازدید از مراکز اثرگذار بر توسعه و مدیریت انرژی از فعالیتهای نظارتی این کمیسیون در راستای اصلاح مسیر توسعه محسوب میشود.
انتهای پیام. /