سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ |۱۷ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 19, 2024
معرفی کتاب

«اربعین، جهانی دیگر» تلاشی است ارزنده از سوی دکتر مسعود معینی پور که در واقع ماحصل برگزاری دومین همایش ملی ظرفیت‌های فرهنگی‌ـ تمدنی اهل بیت(ع) می باشد که در سال ۹۵ به همت پژوهشکدهٔ فرهنگ و هنر اسلامی و همکاری پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه، دانشگاه امام صادق (ع)، دانشگاه باقرالعلوم (ع) و مؤسسه علمی‌ـ فرهنگی آفاق حکمت برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، اربعین و کربلا زمانی و مکانی است برای حرکت به سمت خدا و تجدید تجربه متعالی و قدسی در برهوت قدسی زدایی از ایمان دینی. در اربعین، امکان تجربه یک جهان دیگر فراهم می شود و با کنش‌هایی در اجتماع دینی مواجه می شویم که به فراهم سازی امکان تجربه ای متعالی منجر می شود. تجربه ای که در اربعین اتفاق می افتد گویی پای خدا را در تاریخ باز می کند.

بعد از مدتها، که خداوند از این عالم رخت بر بسته و امکان ظهور او در این عالم به مکان ها و زمان های خاصی محدود شده است، با موج جدیدی از این ظهور و بروز مواجهیم و آنچه در اعمال و افعال انسان ها می بینیم نشانه ای از چنین بروز و ظهوری است.

"اربعین، جهانی دیگر" دستاورد برگزاری دومین همایش ملی ظرفیت‌های فرهنگی‌ـ تمدنی اهل بیت(ع) است که در سال ۱۳۹۵ به همت پژوهشکدهٔ فرهنگ و هنر اسلامی و همکاری پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه، دانشگاه امام صادق (ع)، دانشگاه باقرالعلوم (ع) و مؤسسه علمی‌ـ فرهنگی آفاق حکمت برگزار شد.

در واقع این اثر جلد دوم کتاب «مدنیت، عقلانیت، معنویت در بستر اربعین» است که سه فصل دارد که در فصل اول سه نشست تخصصی درباره حماسه بزرگ اجتماعی، مذهبی و سیاسی اربعین را بررسی کرده است. اربعین؛ الهیات اجتماعی و تمدن‌زایی اسلامی، ظرفیت‌های اربعین در تحقق جامعه منتظر مهدوی و اربعین و ارتباطات فرهنگی.

در فصل دوم یازده گفتار درباره ابعاد گسترده اربعین ارائه شده است مانند جایگاه قیام حسینی در حرکت تاریخ، فهم اربعین در چارچوب مفهوم اجتماعی، ظرفیت‌های سیاسی‌ـ اجتماعی اربعین و ...

فصل سوم کتاب نیز به مقالات مرتبط با این واقعه عظیم پرداخته است. مقالاتی همچون ظرفیت‌های تمدنی اربعین، نشانه‌هایی به رهایی؛ خرده‌روایت‌هایی از راهپیمایی اربعین، ابررویداد اربعین جلوه‌ای از گردشگری دینی.

گفتنی است کتاب «اربعین؛ جهانی دیگر» به کوشش مسعود معینی پور و با همکاری پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی به همت انتشارات سوره مهر در سال ۱۳۹۷ به زیور طبع آراسته شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha