به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله علی احمدی میانجی، از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بود که در ۲۱ شهریورماه سال ۱۳۷۹، در سن ۷۴ سالگی، چشم از جهان فروبست و در حرم مطهر حضرت معصومه -سلام الله علیها- به خاک سپرده شد و در این مطلب به مناسبت سالروز رحلت ایشان، به گوشه ای از زندگی آن مرحوم اشاره خواهیم کرد.
تولد و دوران کودکی
مرحوم آیت الله میرزا علی احمدی میانجی، در سال ۱۳۰۵ هجری شمسی، در منطقه «اوچ تپه» و در روستای «پورسخلو»، واقع در چهار فرسخی میانه، دیده به جهان گشود.
پدرش مرحوم حسینعلی، بخشی از دروس دوره سطح حوزه علمیه را فراگرفته بود و در روستای خود و روستاهای اطراف، به کار تبلیغ و وعظ، رفع نیازهای مستمندان و داوری در اختلافات مردم میپرداخت.
جدّ وی نیز مرحوم شیخ احمد با وجود مجتهد یا قریب الاجتهاد بودن، در روستا مانده بود و به حل مشکلات مردم میپرداخت. خانواده مرحوم میانجی و اجدادشان، از اهل علم و از دوستداران خاندان پیامبر(صلی الله علیه و آله) بودند.
دوران تحصیل
مرحوم میانجی، کتاب های فارسی متداول در آن روزگار، همچون گلستان، نصاب الصبیان و منشآت امیر نظام را نزد پدرش آموخت و در ۱۲ یا ۱۳ سالگی به عزم تحصیل علوم حوزوی به «میانه» رفت. ادبیات عرب، حاشیه ملا عبدالله، معالم الاصول، قوانین و شرح لمعه را نزد مرحوم آیت الله شیخ ابو محمد حجّتی به خوبی فرا گرفت.
بخشی از شرح لمعه را نیز نزد حاج شیخ لطفعلی و نوزی میانجی و شیخ مهدی جدیدی آموخت. سپس به سفارش آیت الله ونوزی به تبریز رفت و از محضر چندی از عالمان آن دیار، از جمله علامه طباطبایی بهره برد. اقامت وی در تبریز چهار ماه طول کشید. پس از آن، با مهاجرت علامه طباطبایی به قم، وی نیز عازم قم شد و در مدرسه دارالشفا سکونت نمود. اوضاع مدارس علمیه، در آن روزگار، از جهت امکانات بسیار وخیم بود و مرحوم میانجی، با امکانات ناچیز رفاهی و نبود شهریه، سختی روزگار را بر خود هموار میکرد و در درس خارج بزرگان حوزه علمیه قم، شرکت میجست.