به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان ، آیت الله سیدیوسف طباطبایی نژاد صبح امروز در دیدار با هسته های نوآور و شرکت های دانش بنیان دهکده ی فناوری و نوآوری کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان ، ضمن تقدیر از فعالیت ها و تلاش های محققان این شرکت ها و مسئولین مرکز تحقیقات کشاورزی اظهار داشت: این یک کار اجتماعی و ارزشمند از این جهت است که جوانان بیکار نیستند و کار علمی می کنند و به امر تولید در کشور کمک می کنند.
وی افزود: همه این کارها، کارهای خوب و کار حسنی است و به قول قرآن کریم که در این باره می فرماید " لِلَّذِینَ أَحْسَنُوا الْحُسْنَی وَزِیَادَةٌ وَلَا یَرْهَقُ وُجُوهَهُمْ قَتَرٌ وَلَا ذِلَّةٌ أُولَئِکَ أَصْحَابُ الْجَنَّةِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ " این افراد چند خصلت دارند و افرادی که کار خوب و حسن انجام می دهد خداوند اجر کار خوب را به آنها می دهد و بیش از اندازه آن کار خوب، اجر می دهد و در روز قیامت این افراد صورت های سیاه ندارند و سرافکنده نیستند و داخل بهشت می شوند.
نماینده ولی فقیه در اصفهان با تاکید بر این که انسان در حین انجام کار خوب باید از آلوده شدن به گناه نیز پرهیز کند تصریح کرد: بنابراین کار خوب باید معرفی شود و البته مشروط بر این که کار خوب را با کار ناپسند مخلوط نکنند، زیرا اگر کار خوبی با کار ناپسند همراه باشد؛ آن کار خوب را بی اثر می کند، یعنی اگر انسان برخی از گناهان را انجام دهد، کار خوب نیز نزد خدا قبول نمی شود.
وی اضافه کرد: توجه داشته باشید که کارهایی که انجام می دهید همراه با نیت خوب انجام باشد و با این نیت کارهای خود را انجام دهید که کشور ما تنها کشور شیعه در جهان است و تنها کشوری است که در برابر دنیای کفر ایستاده است به دلیل آن که امر خداوند است و به همین دلیل ایستاده ایم و کار خدایی انجام می دهیم و کشوری هستیم که می خواهیم با کار خود به دیگران بفهمانیم که مسلمانان قادر به اداره امور و کشور خود هستند.
امام جمعه اصفهان فراگیری علوم مختلف از دیگران برای رفع نیاز کشور را امری پسندیده و درست دانست و گفت: البته در برخی از امور و فعالیت ها، کشورهای دیگر از ما جلوتر هستند، که در این مسائل از آنها نمونه برداری می کنیم و خود آن را تولید می کنیم، هم چنان که امیرمومنان(ع) می فرماید: "عالم ترین انسان ها فردی است که علم دیگران را در خود جمع کند".
وی خاطر نشان کرد: باید کاری کنیم که در هیچ امری نیاز به دیگران نداشته باشیم، زیرا اگر در مسئله ای نیاز وجود داشته باشد همان را دریغ می کنند و اگر کمکی نیز بدهند در برابر آن چیزی از ما دریافت می کنند.
گفتنی است در این دیدار برخی از محققان و فعالان شرکت های دانش بنیان گزارشی از فعالیت ها و اقدامات این شرکت ها ارائه کردند.
دکتر دادار ، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان به ضرورت توجه بیشتر به شرکت های دانش بنیان در حوزه کشاورزی تاکید نموده و اظهار داشت: در بخش شرکت های دانش بنیان در حوزه کشاورزی در کل کشور در ردیف های پایین قرار داریم که در حدود کمتر از پنج درصد شرکت های دانش بنیان تا سال 1401 جز شرکت های دانش بنیان کشاورزی بوده اند.
وی افزود: با تمهیداتی که اندیشیده و پیگیری هایی که انجام شد در سال 1402 توانستیم تعداد شرکت های دانش بنیان در حوزه کشاورزی را تا حدود 9 درصد افزایش دهیم و رسیدن به جایگاه 20 درصد نیاز به حمایت، پشتکار و برنامه ریزی دارد، هم چنین آشنایی با فعالیت های شرکت های دانش بنیان در حوزه کشاورزی و حمایت هایی که در زمینه ها و در جلسات مختلف صورت می گیرد می تواند کمکی راهگشا در جهت توسعه این شرکت ها باشد.
این مقام مسئول در این دیدار به برخی از مشکلات و موانع شرکت های دانش بنیان در حوزه کشاورزی نیز اشاره کرد و گفت: از جمله یکی از مشکلات عمده ای که در شرکت های دانش بنیان با آن مواجه هستند صدور مجوزها است، با توجه به این که بخشی از قوانین و مقررات بروز نبوده، به عنوان مثال برای 40 تا 50 سال پیش است.
وی ادامه داد: با عنایت به این که استان اصفهان با کم آبی مواجه است، یکی از راهکارهای مقابله با این مشکل، ایجاد زمینه های کشاورزی کم آب بر است، از جمله تولید پرندگان زینتی و تولید زالو که در عین این که می تواند بسیار ارزآور و درآمدزا باشد، نیاز آبی ویژه ای ندارد و برخی از شرکت های دانش بنیان در این مرکز مشغول به این فعالیت هستند.
مدیر کل اداره منابع طبیعی با تاکید بر این که رفع مشکلات و موانع بر سر راه پیشرفت شرکت های دانش بنیان در حوزه کشاورزی می تواند به رونق هر چه بیشتر کشاورزی و دامپروری کمک کند، بیان کرد: بیشترین مشکل شرکت های دانش بنیان را در خصوص صدور مجوزها با اداره کل دامپزشکی، سازمان غذا و دارو و سازمان جهاد کشاورزی است .
وی تأکید کرد: ظرفیت هایی در استان اصفهان وجود دارد که متاسفانه به هدر می رود، در حالی که می توان با همت جمعی از این ظرفیت ها استفاده نمود، مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان به دنبال ایجاد شهرک علمی تحقیقاتی کشاورزی بوده و البته شهرک علمی تحقیقاتی صنعتی وجود دارد، اما به دلیل آن که بیشتر در حوزه صنایع فعال است به حوزه کشاورزی چندان اهمیت داده نمی شود، لذا با ایجاد این شهرک، بسیاری از مشکلات شرکت ها از نظر فضا، مکان و امکانات رفع می شود.
در ادامه دکتر چیت ساز رئیس دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان گزارشی از ظرفیت این دهکده کرد و اظهار داشت: در پارک علم و فناوری، دوره های مختلفی برای شرکت های فناور و دانش بنیان برگزار می شود و در مرکز رشد کشاورزی و دهکده فناوری، شرکت های مختلفی پذیرش می شوند.
وی افزود: در این دهکده 14 شرکت رشد یافته وجود دارد که برخی از این شرکت ها دانش بنیان بوده و در شهرک های صنعتی دارای کارگاه و کارخانه هستند.
ئیس دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان در ادامه به زمینه فعالیت و تولیدات برخی از شرکت های دانش بنیان پذیرش شده اشاره کرد و گفت: از جمله شرکت های دانش بنیان که دراین مجموعه در حال فعالیت تحقیقاتی و اشتغال زایی برای فارغ التحصیلان هستند شامل شرکت تولید داروهای گیاهی با تولید مکمل های گیاهی، شرکت تولید کود بیولوژیک، شرکت تولید سبزی و صیفی، شرکت تولید انواع مکمل ها برای زنبورعسل، شرکت تولید کننده ضدعفونی کننده ها و شرکت تولید گیاهان زینتی است.
وی خاطر نشان کرد: یک شرکت دانش بنیان که از شرکت های بزرگ در حوزه دامپروری است در این مجموعه فعال است و هم چنین شرکت های دانش بنیان در زمینه آموزش گیاهان دارویی، تولید انواع کودهای گیاهی، تولید سیستم های آبیاری هوشمند و تولید ژل و سایر فرآورده های گیاه آلوئورا و اصلاح و تولید بذر گیاهان نیز در این مرکز مشغول فعالیت هستند.
گفتنی است در این نشست محققان و مدیران شرکت های دانش بنیان مستقر در مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان به برخی از ظرفیت ها و هم چنین دغدغه های خود در این عرصه اشاره کردند، از جمله نبود فضا و مکان کافی و مناسب برای تولید، سخت گیری برخی دستگاه ها و وجود قوانین تاریخ گذشته در صدور مجوزها، عدم پرداخت وام به شرکت های تازه تاسیس دانش بنیان و موانعی که بر سر راه صادرات محصولات تولیدی شرکت های دانش بنیان وجود دارد.