به گزارش خبرگزاری حوزه، حضرت آیت الله جوادی آملی در بخشی از جلسه درس خارج امروز خود که به مباحث فقهی قضاء و شهادت می پردازند، اظهار داشتند: خداوند در قرآن میفرماید که ﴿وَ مَنْ لَمْ یَحْکُمْ بِما أَنْزَلَ اللَّهُ فَأُولئِکَ هُمُ الْکافِرُونَ﴾، یک وقت است انسان حکم میکند بغیر ما أنزل الله، این بین الغی است. یک وقتی در جایی که باید حکم بکند بما أنزل الله، ساکت است. این حدیث، مطلب حقی است هر چند مستقیماً از امام معصوم نقل نشده باشد که «السَّاکِتُ عَنِ الْحَقِّ شَیْطانٌ أَخْرَسٌ» کسی که باید این حق را الآن بگوید ولی ساکت است این یک شیطان دهان بسته است. الآن بسیاری از کشورهای غربی شیطان دهان بسته اند در برابر غزه. اینکه ذات اقدس الهی فرمود یک عده از حیوانات پست ترند، به خاطر این امور است.
ببینید:
تصاویر آغاز درس خارج آیت الله العظمی جوادی آملی در سال تحصیلی جدید
ایشان ادامه دادند: کلام الهی سرتاسر حق است ﴿الْحَقُّ مِنْ رَبِّکَ﴾، ذات اقدس الهی معاذالله مگر غیر از حق چیزی میگوید؟ طنز در او هست؟ مبالغه است؟ شاعرانه سخن میگوید؟ ممکن است یک شعری، شعر خیلی خوبی باشد 99 درصدش برهان باشد یک درصدش ذوقی و تشبیه و امثال ذلک باشد، این نیز از حرم امن وحی دور است. فرمود ما شاعر نیستیم. ما حرفمان صد درصد است ﴿الْحَقُّ مِنْ رَبِّکَ﴾. این ذات اقدس الهی فرمود که یک عده از حیوانات پست ترند. شما در این فیلم ها و مستندها میبینید وقتی یک گرگی یک گوسفندی را درید وقتی میبیند این مادر هست او را رها میکند، اما این صهیونیست از او به مراتب بدتر است. اینکه فرمود: ﴿أُولئِکَ کَالأنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ﴾ برای همین است و یک عده هم نگاه میکنند و به او اسلحه میدهند و اینها اینجور لبنانیهای عزیز را، حزب الله عزیز را، مسلمانهای عزیز را به این صورت به خاک و خون می کشند.
معظم له بیان داشتند: خدای کریم فرمود به اینکه اگر خدا را فراموش کردید گرفتار میشوید به یک چیز دیگری و آن این است که خودتان را فراموش می کنید! ﴿لاَ تَکُونُوا کَالَّذِینَ نَسُوا اللَّهَ فَأَنسَاهُمْ أَنفُسَهُمْ﴾ فرمود اگر الله را فراموش کردید خودتان را گم میکنید، این صهیونیست و غرب به فکر همه چیز هستند به فکر خودشان نیستد، اینها خودشان را فراموش کرده اند.
حضرت آیت الله جوادی آملی افزودند: سیدنا الاستاد مرحوم علامه طباطبایی می گوید، یک هماهنگی بین حدیث معروف «مَنْ عَرَفَ نَفْسَهُ فَقَدْ عَرَفَ رَبَّهُ»، با این آیه نورانی برقرار است، قرآن میگوید: اگر کسی خدا را فراموش کرد خودش را فراموش میکند. حدیث میگوید: «مَنْ عَرَفَ نَفْسَهُ فَقَدْ عَرَفَ رَبَّهُ»، عکس نقیض، یعنی منطقی حرف زدن، یعنی دو دو تا چهار تا گفتن. این یعنی قرآن را منطقی معنا کردن. این یعنی قرآن و عترت هماهنگ بودن. این حدیث نورانی و آن کلام طیب و نورانی، یکی اصل است و دیگری فرع که اگر کسی خدا را فراموش کند، خود را فراموش می کند و اگر می خواهید خود را بشناسید، اول خدای خود را بشناسید!.
نظر شما