به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، سید هادی سیدافقهی، در نشست تخصصی با محوریت تحلیل شرایط کنونی منطقه غرب آسیا، که در جمع مبلغان، سخنرانان و کارشناسان پاسخگویی حرم مطهر رضوی در سالن همایشهای آستان قدس رضوی برگزار شد، به بررسی چالشهای کنونی غرب آسیا و تأثیرات آن بر آینده منطقه پرداخت و با نگاهی به تحولات اخیر، رویدادهای جاری را در بستر تاریخی و سیاسی منطقه مورد بررسی قرار داد.
کارشناس مسائل غرب آسیا با با تأکید بر جنگ جهانی اول و سقوط خلافت عثمانی، به تأثیرات ویرانگر این تحولات بر ساختار قدرت در این مناطق اشاره کرد و گفت: این وقایع نهتنها منجر به فروپاشی قدرت دفاعی شد، بلکه یک نظام اقتصادی و سیاسی جدید را بر اساس منافع غرب ایجاد کرد.
وی به نقش استعمارگران در تضعیف هویت اسلامی و فرهنگی کشورهای مسلمان اشاره کرد و بیان کرد: این وضعیت، موجب شکلگیری نظامهایی شده است که بیشتر در خدمت منافع غرب عمل میکنند تا تأمین نیازهای اساسی مردم خود،ایجاد مرزهای مصنوعی و تقسیمات سیاسی نادرست، منجر به بروز تنشها و درگیریهای داخلی در این کشورها شده است.
سیدافقهی با بیان این که ابرقدرتها با تأسیس مراکز آموزشی و فرهنگی در کشورهای اسلامی، سعی در تغییر نگرش و رفتار نسلهای جدید داشتند، یادآوری کرد: این جنگ نرم، بهصورت یک عملیات تشکیلاتی و فرماندهیشده در حال انجام است و نیاز به هوشیاری عمیق دارد. دشمنان از طریق رسانهها، فضای مجازی و فرهنگسازی، در تلاشند تا باورها و ارزشهای اسلامی را تضعیف کنند و جوانان را به سمت الگوهای غربی سوق دهند.
وی در ادامه به نقش کلیدی اسرائیل بهعنوان حافظ منافع غرب دراین منطقه پرداخت و گفت: اسرائیل بهعنوان ابزاری برای حفظ سلطه و نفوذ غرب عمل میکند و عملیات «طوفان الاقصی»، بهعنوان یک واکنش تاریخی و ضروری از سوی نیروهای فلسطینی، نشاندهنده قدرت و اراده ملت فلسطین برای ایستادگی در برابر این رژیم منحوس است. وضعیت امنیتی رژیم صهیونیستی در حال حاضر بهشدت متزلزل شده و حملات مکرر گروههای مقاومت نشاندهنده ضعفهای جدی این رژیم است.
کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان این که عملیات طوفان الاقصی به عنوان یک تحول مهم در عرصه مقاومت، چهار رکن اساسی رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد گفت: اولین رکن که قدرت نظامی رژیم صهیونیستی است به شدت تحقیر شده و عملیات طوفان الاقصی نشاندهنده توانمندیهای نظامی گروههای مقاومت و ضعفهای محسوس ارتش اسرائیل بود.
سیدافقهی خاطرنشان کرد: رکن دوم که امنیتی و اطلاعاتی است و نفوذ به شبکههای امنیتی آن، ضعفهای جدی در زیرساختهای اطلاعاتی را نمایان ساخت. این موضوع، نه تنها امنیت داخلی اسرائیل را به خطر انداخت، بلکه نشاندهنده کارایی پایین سیستمهای نظارتی آن نیز بود.
وی با اشاره به این که در رکن سیاسی هم طرحهای عادیسازی و پیمانهای صلح رژیم با کشورهای عربی به شکست انجامید، ادامه داد: این مسئله نشاندهنده عدم توانایی رژیم صهیونیستی در برقراری روابط پایدار و مؤثر در سطح بینالمللی است. رکن فرهنگی و اجتماعی رژیم هم آسیب دید، تخریب زیرساختهای فرهنگی و اجتماعی رژیم صهیونیستی، به شدت بر روحیه جامعه اسرائیلی تأثیر گذاشت و در نهایت منجر به کاهش اعتماد عمومی به نظام سیاسی و نظامی اش شد.
کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: با توجه به خونهای گرانبهایی که در این مسیر ریخته شده است، باید از تجربیات درس بگیریم و با هوشیاری کامل، در برابر تهدیدهای رژیم صهیونیستی ایستادگی کنیم. وضعیت امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی در سالهای اخیر با چالشهای جدی روبهرو شده و حملات مستمر گروههای مقاومت، ضعفهای استراتژیک و انتقادات به نظام سیاسی آن در داخل، همگی به بحران های امنیتی این رژیم دامن زدهاند.
سیدافقهی با اشاره به اهمیت دیپلماسی در این وضعیت گفت: کشورهای مسلمان باید با اتحاد و همبستگی، بهویژه در برابر تهدیدات اسرائیل و ابرقدرتها، راهکارهای مشترکی را اتخاذ کنند. اسرائیل در چندین جبهه به چالش کشیده شده، این تحولات، فرصتی برای بازنگری در استراتژیهای منطقهای و تقویت همبستگی میان کشورهای اسلامی را فراهم میآورد.
کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان این که دولت اسرائیل باید بداند که دیگر توانایی ایجاد آشوب ندارد و ما نباید اخبار را بزرگنمایی کرده و در زمین دشمن بازی کنیم، اظهار کرد: وزارت جنگ اسرائیل نگرانیهایی درباره وعدههای صادق دارد و باید دید رژیم صهیونیستی چگونه به این چالشها واکنش نشان میدهد؛ این حوادث لزوم تقویت اطلاعات و هوش امنیتی را در برابر تهدیدات روزافزون،نشان میدهد.
سیدافقهی با اشاره به ترور و فقدان شهیدان سردار سلیمانی،اسماعیل هنیه و سید حسن نصرالله، بر لزوم هوشیاری و اتحاد در برابر تهدیدات دشمن تأکید کرد و گفت: باید از خونهای گرانبهایی که در راه آزادی و استقلال دادهایم پاسداری کنیم و با عزم راسخ در برابر چالشها ایستادگی کنیم و بر این باور باشیم که اگر کشورهای اسلامی بتوانند با یکدیگر متحد شوند و بهدنبال راهکارهای مشترک باشند، میتوانند به پیروزیهای چشمگیری درمقابل رژیم جعلی صهیونیستی، دست یابند.