به گزارش خبرگزاری حوزه، کتاب «نهجالبلاغه جوانان»، چهره ای متفاوت از کتاب ارزشمند نهجالبلاغه به کوشش حسین دانشوند گردآوری شده است.
بر اساس این گزارش، این کتاب که به همت بوستان کتاب و با چینشی نو، ترجمه ای روان و روایتگری امام علی (ع) به چاپ رسیده، در دو جلد می باشد که جلد اول آن با موضوع «تاریخ به روایت امام علی علیه السلام» هم اکنون به چاپ رسیده و جلد دوم آن نیز به زودی با موضوع «سبک زندگی از زبان امام علی علیه السلام» منتشر خواهد شد.
«نهجالبلاغه از نگاه مقام معظم رهبری»، «میوه ممنوعه»، «بعثت پیامبران»، «ظهور اسلام»، «پس از آخرین رسول»، «بازگشت حق به حق دار (بیعت با من)»، «فتنه مجاهدان زیاده خواه (ناکثین)»، «فتنه فسادطلبان شامی (قاسطین)»، «فتنه عابدان نادان (مارقین)»، «گزینه تحمیلی (فتنه مصر)» و «دنیای پس از من» از سرفصل های مهم این کتاب می باشد.
در توضیح این کتاب آمده است:
اثر پیش رو می کوشد با بروزرسانی کتاب ارزشمند نهجالبلاغه، فاصله زمانی میان نسل جوان و این کتاب ارزشمند هزار ساله را حذف کند و جوان امروزی را با شوقی فزون تر به پای این کتاب انسانساز بنشاند؛ کتابی که به باور عالمان راستین، «نمودار اسلام» است و فهم قرآن کریم بدون آن امکان ندارد.
گردآورنده در این اثر کوشیده است با تغییر چینش مطالب و ارائه متنی یکدست و فارغ از دسته بندی رایج «خطبه، نامه و حکمت» و نیز روان سازی ترجمه، افزودن حواشی بزرگان دین و انقلاب و ایجاد قالبی داستانی، نهجالبلاغه را برای نسل امروز خواندنیتر کند.
در بخشی از مقدمه کتاب نیز می خوانیم:
چند سال قبل - با شروع همه گیری کرونا - فرصتی پیدا کردم تا به عنوان یک جوان شیعه، برای اولین بار در زندگیم، یک دور کامل نهجالبلاغه را بخوانم؛ قبل از آن، هر از مدتی چند خطی خوانده بودم؛ اما این بار قصد داشتم از ابتدا تا انتها، آن را مطالعه کنم.
پس از شروع، چند صفحه ای بیشتر نخوانده بودم که احساس خستگی کردم؛ با اینکه عباراتش بسیار ادبی و زیبا بود؛ اما تغییر سریع و دائمی موضوعات، ذهنم را خسته از ادامه مسیر کرد.
تصمیم گرفتم تا نهجالبلاغه را از اعماق تاریخ به زمان حال منتقل کنم و آن را برای خودم و جوانان دیگر خواندنیتر کنم؛ مسیری که چهار سال طول کشید و روز به روز با ایده هایی کاملتر شد.
پس از مدتی دریافتم که اساسا این کتاب ارزشمند هزارساله، با هدف وجود نظم و ربط معنایی بین عبارات مختلفش گردآوری نشده و هدف اصلی مرحوم رضی (رضی الله عنه) صرفا تألیف کتابی ادبی از بیانات أمیرالمؤمنین (ع) بوده است تا حتی در خانه اهل سنت نیز جای داده شود.
اما چیزی که برای من و هم نسلی هایم اهمیت دارد، دسترسی به منظومه فکری و شناختی نگاه کلی امام (ع) به موضوعات مختلف است؛ نه صرفا مطالعه عباراتی ادبی و زیبا از امام (ع)؛ برای همین تصمیم گرفتم تا ساختار نهجالبلاغه را بر اساس موضوعات مختلف تغییر دهم و سپس بر خلاف نهجالبلاغه های موضوعی موجود در بازار، عبارات مختلف موجود در هر موضوع را به گونه ای در کنار هم چینش کنم تا متنی یک دست و روان فراهم شود.