چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۳
ضرورت حفظ و ترویج سنت‌های کارآمد حوزه‌های علمیه

حوزه/ معاون پژوهشی کارگروه سنت‌های کارآمد حوزه علمیه خراسان گفت: اگر سنت‌های حوزوی مورد پژوهش، بازآرایی و بومی‌سازی قرار نگیرد، هویت تاریخی حوزه به تدریج فراموش خواهد شد.

حجت‌الاسلام مهدی عصمتی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در مشهد، در تبیین و ضرورت پرداختن به سنت‌های اصیل حوزوی و اهتمام به آن عنوان کرد: بررسی سنت‌های مختص حوزه‌های علمیه و چگونگی زیست علمی، عملی، فردی و اجتماعی حوزویان از مسائلی است که کمتر مورد توجه و تحلیل واقع شده است.

وی نسبت به سنت‌هایی که طلاب از بدو ورود به حوزه با آن مأنوس شده‌اند و زندگی خویش را بر اساس آن تنظیم نموده‌اند، خاطرنشان کرد: با تغییر و تحول شرایط جامعه و سرعت تحولات اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، برخی سنت‌های حوزوی نیز دستخوش تغییرات شده است، که اگر این سنت‌ها مورد پژوهش، بازآرایی و بومی‌سازی قرار نگیرد، هویت تاریخی حوزه به تدریج فراموش خواهد شد.

حجت‌الاسلام عصمتی افزود: در همین راستا کارگروه سنت‌های کارآمد با تاکید منویات مقام معظم رهبر، مراجع تقلید و بزرگان حوزه‌های علمیه، ابتدا جهت ترویج گفتمان‌سازی همایش‌ها و نشست‌هایی را در این زمینه برگزار و در مرحله بعد به شناسایی سنت‌های اصیل حوزه پرداخت که تاکنون ۳۵۰ سنت را شناسایی و احصا نموده است.

معاون پژوهشی کارگروه سنت‌های کارآمد حوزه در خصوص تولید محتوا با توجه به تغییر شرایط نیازمندی‌ها و اقتضائات برخی سنت‌ها که قابلیت اجرا به صورت گذشته را ندارد گفت: اجرا و نهادینه سازی ایــن سنت‌ها، مستلزم متناسب سازی و بومی‌سازی آن در حوزه علمیه امروزی است، که نیازمند پژوهش است.

وی گفت: به جهت پراکنده بودن و عدم امکان دسترسی پژوهشگران و مؤلفین به منابع مرتبط و نبودن کتابخانه تخصصی غنی در زمینه حوزه و روحانیت، با مشورت اساتید و بزرگان حوزوی برآن شدیم تا کتابخانه‌ای در این زمینه گردآوری نماییم که نتیجه تلاش‌های دو ساله این مجموعه، کتابخانه تخصصی البساتین است که فاز اول این کتابخانه دارای ۵۰۰۰ جلد کتاب و ۲۲۴۰ مجله و ۵۰۰ پایان نامه است که در فاز دوم، این تعداد بالغ بر ۱۰ هزار عنوان خواهد رسید

وی در پایان یادآور شد: این کتابخانه در نوع خود در سطح کشور کم نظیر می‌باشد و علاقه مندان به این مباحث می‌توانند از این کتابخانه استفاده نمایند.

لازم به ذکر است؛ علاقه‌مندان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت حوزه علمیه، سنت‌های کارآمد به نشانی www.hzsk.ir و یا به کانال رسمی این مجموعه در پیام‌رسان ایتا به نشانی https://eitaa.com/hzsk_ir مراجعه نمایند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha