یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ |۲۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 24, 2024
ایرانی علماء و محققین کا دارالعلوم دیوبند کا دورہ

حوزه/ استقبال پرشور از علمای ایرانی و محققین در دارالعلوم دیوبند؛ گفتگو بین رهبران دینی ایران و هند درباره علوم و فنون اسلامی و تاریخ دارالعلوم دیوبند انجام شد.

به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری حوزه، دیوبند/ هیئتی متشکل از ۱۳ نفر از علمای دانشگاه ادیان و مذاهب ایران (قم) روز گذشته از مدرسه دینی مشهور دارالعلوم دیوبند بازدید کرده و با مهمان‌نوازی سنتی توسط روحانی اهل سنت، مولوی مفتی ابوالقاسم نعمانی، مدیر دارالعلوم، و مولوی سید ارشد مدنی، رئیس جمعیت علمای هند، استقبال شدند. در این دیدار، درباره علوم و فنون اسلامی گفتگوی جامعی انجام شد.

در طول بازدید، به مهمانان خدمات و تاریخ طلایی دارالعلوم دیوبند به‌تفصیل معرفی شد. پس از آن، مسئولان هیئت ایرانی را به بازدید از کتابخانه‌های نادر و نفیس دارالعلوم، مدرسه تاریخی نودرہ، دارالحدیث باشکوه، مسجد رشید و کتابخانه شیخ‌الهند بردند.

هیئت ایرانی اعلام کرد که ایران به خشونت مذهبی معتقد نیست. پس از انقلاب اسلامی، فضای این کشور تغییر کرده و با وجود اقلیت بودن جمعیت اهل‌سنت در ایران، مساجد اهل‌سنت به تعداد زیادی در این کشور وجود دارد و در مراکز آموزشی نیز تعداد زیادی از دانشجویان اهل‌سنت مشغول به تحصیل هستند.

در این دیدار، حجت الاسلام و المسلمین ابوالحسن نواب، معاون دانشگاه ادیان، و پروفسور حسن نوری از دیدن بناهای قدیمی و تاریخی دارالعلوم دیوبند ابراز خرسندی کردند.

حجت الاسلام و المسلمین مبلغی در این بازدید بیان کرد که دارالعلوم دیوبند نقش مهمی در گسترش علوم اسلامی ایفا می‌کند و برکات علمی بزرگان دیوبند در سراسر جهان گسترش یافته است.

وی افزود که بناهای تاریخی دارالعلوم دیوبند بیانگر اخلاص و نیت خالص بنیان‌گذاران این مرکز است. دکتر فریدالدین فرید عصر، مشاور فرهنگی ایران در دهلی نو، و حجت الاسلام و المسلمین سید صادق حسینی نیز در ترجمه سخنان مهمانان همکاری داشتند.

در این دیدار، روحانی اهل سنت، مفتی ابوالقاسم نعمانی و مولوی سید ارشد مدنی با مهمانان در مورد علوم و فنون و مسائل جهانی گفتگو کردند.

حجت الاسلام و المسلمین سید صادق حسینی، نماینده مجمع تقریب مذاهب اسلامی در هند، اظهار داشت که هیئت ایرانی با رضایت کامل از دارالعلوم دیوبند بازگشته است.

وی افزود که مفتی ابوالقاسم نعمانی و مولوی سید ارشد مدنی به گرمی از علمای ایرانی استقبال کردند و پس از مذاکرات طولانی، از سید ارشد مدنی دعوت شد تا به ایران سفر کند.

حجت الاسلام و المسلمین سید صادق حسینی بیان کرد: برای وحدت ملی، این‌گونه دیدارها و مذاکرات بر اساس تفاهم ضروری هستند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha