به گزارش خبرگزاری حوزه، نشست علمی «اصول زندگی بر اساس زندگانی امام علی(ع) و حضرت زهرا(س)» با حضور عذرا حصاوی مدیر مؤسسه فرهنگی و هنری نوجوانان آینده ساز و فعال فرهنگی ویژه کودک و نوجوان و مربی قرآن و با حضور جمعی از طلاب در مدرسه علمیه حضرت زینب (س) امیدیه برگزار شد.
خانم حصاوی ضمن تبریک میلاد با سعادت اسوه صبر حضرت زینب (س) گفت: اصول زندگی دارای ۱۴ اصل است و این اصول را می توان از مطالعه زندگانی امام علی (ع) و حضرت زهرا (س) دریافت کرد. این اصول عبارتند از: اصل خدا محوری و عبادت خانوادگی، قرآن گرایی، ساده زیستی و زهد خانوادگی، اصل ایثار و انفاق خانوادگی، اصل پاک نگه داری محیط خانه و خانواده از گناه، اصل جهاد و فدایی بودن تمام اعضای خانواده، اصل دفاع همه جانبه از حریم ولایت و امامت، اصل دانش پژوهی خانوادگی، اصل عفت ورزی و عفاف محوری، اصل حضور در اجتماع به هنگام ضرورت، اصل تقسیم کار، اصل برقراری ارتباط خانواده با مسجد، اصل همسایه داری، اصل استفاده از لذت های روا.
مدیر مؤسسسه فرهنگی هنری نوجوانان آینده ساز گفت: یکی از مهمترین این اصول، اصل خدا محوری است که اولین و مهمترین اصل زندگی است و در پی این اصل، اصلهای دیگر محقق خواهد شد.
وی در ادامه حدیثی از امام علی(ع) بیان کرد و گفت: حضرت علی (ع) می فرمایند: دوستی و حب خدا آتشی است که بر هر چه بگذرد می سوزاند و بر هیچ چیز نمی تابد مگر اینکه آن را روشن و نورانی می نماید. با دقت در این حدیث می توان دریافت که خدا محوری از بزرگترین و مهمترین اصول زندگی است که همواره در زندگی حضرت زهرا(س) و امام علی(ع) جاری و ساریست.
مبلّغ و فعال فرهنگی سؤالاتی را مطرح کرد و گفت: چرا باید عبادت کرد؟ چگونه می توان خلیفه الله شد؟ با وجود اینکه خداوند انسان را آفریده که در دنیا لذت ببرد و هرآنچه را خلق کرده برای اوست تا در تسخیر او باشد، آیا در واقع اینگونه است که همه چیز در اختیار و مسخر ماست؟ آیا آنگونه که خداوند فرموده ما از زندگی لذت می بریم؟ آسایش روحی داریم؟
خانم حصاوی در پاسخ به این سؤالات گفت: برای رسیدن به تمام این موارد باید به منبع اصلی که خداوند است متصل شد. اگر انسان به خدا وصل شود می تواند از زندگی لذت ببرد بدون اینکه سراغ سرگرمی های پوچ برود زیرا در این مواقع است که گناه در چشم او کوچک و خدا بزرگ می شود.
مربّی قرآن افزود: اگر این اتصال حقیقی برقرار شود انسان می تواند قابلیت مثبتی پیدا کند چون به منبع نور الهی وصل است، این نور در او هم تجلی خواهد یافت و کل وجود او الهی خواهد شد به این خاطر تمام زندگی او رنگ خدایی خواهد یافت و حکمت بر زبانش جاری می شود و مصداق آیه «صِبغَةَ ٱللَّهِ وَمَنأَحسَنُ مِنَ ٱللَّهِ صِبغَه وَنَحنُ لَهُۥ عَبِدُونَ» میشود.
وی در پایان گفت: طلبه الگوی یک جامعه است باید تلاش کند به منبع حقیقی وصل باشد و از مادیات فاصله بگیرد اگر این گونه شد خداوند در ذهنمان بزرگ و گناه کوچک خواهد شد. آنگاه است که میتوانیم ادامه دهنده راه اهل بیت باشیم چون در دل او نور الهی است و تمام افعال و کردار او خدا نمایان است.