به گزارش خبرگزاری حوزه، کتاب «تم هایی از فلسفه ابن سینا؛ شناخت، ذهن، زبان» نوشته نصیر موسویان به تازگی با ترجمه یاسر پور اسماعیل توسط انتشارات هرمس منتشر و روانه بازار نشر شده است.
این کتاب شامل ترجمه ۵ مقاله انگلیسی، دو پیوست فارسی و یک مقاله فارسی است. نویسنده در این مقالات، جز در موارد معدود، خود را به ادبیات ابن سینا پژوهی در زبان انگلیسی و در دوره معاصر محدود کرده است. به بیان دیگر بررسی تفاسیر فلسفه ابنسینا در فارسی، عربی، لاتین یا سایر زبانها را در نظر نداشته است.
کتاب «تم هایی از فلسفه ابن سینا؛ شناخت، ذهن، زبان» شامل سه بخش از جمله: ۱- شناخت؛ که شامل دو مقاله با عنوان «ابن سینا، تجربه گرایی و عقل گرایی» و «قضایای اولیه: بخشی از بنیاد دانش» است. ۲- ذهن؛ که شامل دو مقاله با عنوان «پیدایش نفس و رابطۀ آن با بدن» و «خودآگاهی و انواع آن» است. ۳- زبان؛ که شامل دو مقاله با عنوان «سمانتیک "معنا"» و «گفتار در باب بعضی از آنچه نیست» است.
در بخشی از متن این کتاب می خوانیم:
نتیجه پژوهش گوتاس مهم و جذاب است. بااینحال، فارغ از پاسخ گوتاس به پرسش «آیا ابنسینا تجربهگرا است؟»، ممکن است کسی بپرسد: آیا طرح این سؤال درباره ابنسینا خود نمونهای از زمانپریشی نیست؟ آیا مفاهیمی چون «ایده»، «ذهن»، «علم» (/ دانستن یا دانش)، «شناخت» (یا معرفت)، و «تجربه» در فلسفه ابنسینا یافت میشوند؟ منظور همان مفاهیمیاند که در پسزمینه فلسفه دکارت و لاک وجود دارند و چارچوبی را فراهم میآورند که در آن میتوان گفت دکارت عقلگرا است و لاک تجربهگرا. به عبارت دیگر آیا میتوان آن چارچوب نظری را به فلسفه ابنسینا نیز گسترش داد؟ همان چارچوبی که طرح پرسش عقلگرا یا تجربهگرا بودن را ممکن میسازد.
این کتاب با ۳۶۱ صفحه و قیمت ۴۳۰ هزار تومان عرضه شده است.
نظر شما