به گزارش خبرگزاری حوزه از کرمان، آیین رونمایی از کتاب «مثل یک فرمانده لشکر» خاطرات زندگی و رشادتهای سردار شهید حاج مهدی طیاری به قلم علی علویان با حضور معاون سازمان بسیج مستضفان، نماینده ولی فقیه در استان، جمعی از مدیران فرهنگی کرمان، مسئولین استانی، خانواده این شهید و سران طوایف این شهید در سالن موزه دفاع مقدس کرمان رونمایی شد.
این کتاب با حمایت حوزه هنری انقلاب اسلامی کرمان و توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است.
معاون هماهنگ کننده سازمان بسیج مستضعفین در این آیین گفت: من دست این نویسنده عزیز، آقای علویان را میبوسم، حقیقتاً این کاری ماندگار خواهد بود، در هواپیما که بودم بیشتر این کتاب را مطالعه کردم و بسیار عالی بود و بسیار خوب خلقیات این شهید عزیز را به تصویر می کشید، شهید طیاری باهر کس رفیق می شد حرمت رفاقت را نگه میداشت و اخلاق خوب زیاد داشت.
سردار حسین معروفی با اشاره به ارزشمند بودن نوشتن درباره شهدا افزود: کتاب ماندگار است و از تحریفات در این زمینه نیز جلوگیری می کند؛ کتاب هایی که درباره حاج قاسم نوشته شده است، هم نقل قول اند و هم صوت به بیانی دیگر یعنی آنها زنده هستند.
وی تصریح کرد: سردار طیاری، شهید مظلومی که فراموش شده بود او شهید پایداری هست که وقتی به شهادت رسید در کنار خودم بود و نتوانستیم پیکر را عقب ببریم.
معاون هماهنگ کننده سازمان بسیج مستضعفین ادامه داد: او در بیشتر عملیاتها فاتح بود در کربلا ۵، کانال ماهی را فتح کردیم و هیچکس باورش نمیشد در همین راستا حاج قاسم در یکی از صحبت هایش گفت اگر ۳ نفر مثل طیاری داشتم، یک لشکر داشتم.
علی علویان، نویسنده کتاب در این مراسم علت نگارش این کتاب ۳۶ سال بعد از شهادت شهید طیاری را مهجوریتزدایی دانست و گفت: این کتاب حاصل یک سال و نیم مطالعه و مصاحبه و نگارش است که در ۱۲ فصل تنظیم شده است.
وی افزود: من در این کتاب از مردی نوشتم که در سختترین معرکهها، دفاع از انقلاب اسلامی را فراموش نکرد ولو اینکه به قیمت پرپر شدن دختر سه سالهاش زینب در مقابل دیدگان خود و همسرش باشد.
این نویسنده در ادامه سخنانش گفت: سردارحاج قاسم سلیمانی در پاسخ به اینکه دوست داشتی در نبرد با داعش کدام یک از فرماندهان کنار شما بود؟ پاسخ دادند طیاری و حاج قاسم پس از شهادت حاج مهدی گفت نه فقط ما که انقلاب او را از دست داد.
محمد علی نظری، فرمانده سپاه ثارالله در حاشیه آیین رونمایی از کتاب مثل یک فرمانده لشکر در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: نوشتن کتاب شهدا سرگذشت شهدا خیلی در تبیین را شهدا موثر است یعنی خانوادههای شهدا، همسران، فرزندان، پدران و مادران شهدا هرچی که از سرگذشت شهدا ما برای نسل جوان بگویند خود جهاد تبیین است.
وی تصریح کرد: بازگو کردن رشهادتها، روحیه غیرت مردانگی و ایثارگری برای نسل جدید موثر است نسل جدید باید آشنا شوند که با چه روحیاتی و با چه امکاناتی توانستیم دفاع کنیم و از خاک و تمامیت ارضی و ناموسمان دفاع کنیم.
فرمانده سپاه ثارالله خاطر نشان کرد: امروز ما باید با همان روحیات و ایثارگری باید دفاع کنیم و این رژیم غاصب را زیر پا له کنیم.
گفتنی است، شهید طیاری، در سال ۱۳۳۸ در روستای طوهان جیرفت و در خانواده ای متدین متولد شد و دوران کودکی را در روستا گذراند. این شهید والا مقام دوران ابتدایی را در دبستان عنبرآباد طی کرد و سپس به هنرستان کشاورزی جیرفت آمد، همزمان با آغاز جنگ تحمیلی با دیگر همرزمان خود به جبهه رفت و در عملیات بیت المقدس فرمانده گردان دلاور ۴۱۹ بود که اصابت گلوله خمپاره نقطه سرخی بر پایان زندگی زمینی او گذاشت.