چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۶
روایت زندگی شهید فخری‌زاده در «از مهاباد تا مهاباد»

حوزه/ کتاب «از مهاباد تا مهاباد؛ زندگی و فعالیت‌های علمی شهید محسن فخری‌زاده» با پژوهش و تالیف امیرحسین نباتی در انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی به چاپ رسید.

به گزارش خبرگزاری حوزه، کتاب «از مهاباد تا مهاباد؛ زندگی و فعالیت‌های علمی شهید محسن فخری‌زاده» با پژوهش و تالیف امیرحسین نباتی در انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی به چاپ رسید. این کتاب پنجمین جلد از مجموعه کتاب‌های شهدای هسته‌ای است که در این انتشارات منتشر شده است.

در بخشی از مقدمه کتاب آمده است: «بیش از دو دهه از چالش هسته‌ای میان جمهوری اسلامی ایران و غرب می‌گذرد و بسیاری از تحولات تاریخ معاصر ایران بر مبنای این چالش رقم خورده است. دشمنان جمهوری اسلامی ایران در این مدت با بهره‌گیری از تمامی شیوه‌ها، تلاش نموده‌اند تا پیشرفت علمی نظامی ایران در این عرصه را متوقف نموده و در راه رسیدن به هدف خود، حتی به ترور دانشمندان ایرانی نیز روی آورده‌اند.

مرکز اسناد انقلاب اسلامی بنابر رسالت خود در تبیین تاریخ انقلاب اسلامی و اهمیت مسئله هسته‌ای در تاریخ این انقلاب، پژوهش‌های مختلفی را در این حوزه منتشر کرده است. پرداختن به زندگی‌نامه و خدمات علمی شهدای هسته‌ای را شاید بتوان یکی از قطعات تکمیل‌کننده پازل تاریخ این دانش در ایران معاصر دانست که با الطاف الهی، مرکز اسناد انقلاب اسلامی اکنون به این مهم نائل آمده است. مجموعه پیش رو، با تکیه به آرشیو غنی مرکز در زمینه خاطرات، با استفاده از روش تاریخ شفاهی و بر پایه‌ی مصاحبه با افراد نزدیک به شهدا به زیور طبع آراسته گردیده است.

محسن فخری‌زاده در تاریخ ۷ آذر ۱۳۹۹ در منطقه آبسرد دماوند ترور شد. بر اساس اطلاعات رسمی منتشر شده او در عملیات تروریستی پیش آمده جان خود را از دست داد و به شهادت رسید. تلاش پزشکان برای احیای وی ناکام ماند.

فخری‌زاده عضو ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران بود. بر اساس قطعنامه ۱۷۴۷ شورای امنیت که در تاریخ ۲۴ مارس ۲۰۰۷، علیه فعالیت‌های هسته‌ای ایران تصویب شده نام وی جزو افراد تحریم شده قرار داده بود. نام محسن فخری‌زاده به عنوان یکی از پنج شخصیت ایرانی که در فهرست ۵۰۰ نفره قدرتمندترین افراد جهان که از سوی نشریه آمریکایی فارن پالیسی منتشر شده‌است.

آمریکایی‌ها، وی را صندوقچه اسرار برنامه هسته‌ای ایران قلمداد می‌کردند که همواره در تعیین موضع ایرانی‌ها در مذاکرات، نقشی مخفیانه ولی مؤثر داشته‌است. بر طبق نظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تا زمانیکه با فخری‌زاده گفتگوی مستقیم انجام نشود، نمی‌توان در میزان ورود ایران به دانش هسته‌ای، اظهار نظر کرد. او به همراه سیدعباس شاهمرادی زواره استاد دانشگاه صنعتی شریف، مهم‌ترین نام‌های مطرح از افرادی هستند که غربی‌ها به دنبال مصاحبه بودند.

نام فخری‌زاده تحت عنوان «دانشمند ارشد وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و رئیس پیشین مرکز تحقیقاتی فیزیک (PHRC)» در تاریخ ۲۴ مارس ۲۰۰۷ میلادی، در فهرست تحریم شدگان ایران توسط شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفت.

کتاب «از مهاباد تا مهاباد؛ زندگی و فعالیت‌های علمی شهید محسن فخری‌زاده» با پژوهش و تالیف امیرحسین نباتی در ۱۰۲ صفحه به بهای ۴۵ هزار و پانصد تومان در انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی روانه بازار نشر شد.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha