به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد نقیب، رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم به مناسبت هفته قرآن و دانشگاه ضمن حضور در منزل استاد شهریار پرهیزکار، با این استاد قرآنی دیدار و گفت و گو کرد.
در این دیدار حجت الاسلام والمسلمین نقیب به معرفی دانشگاه پرداخت و اظهار کرد: این دانشگاه با دارا بودن ۱۸ دانشکده علوم قرآنی در کشور، به عنوان تنها دانشگاه تخصصی قرآن کریم است که بخشی از آن، از طریق موقوفات قرآنی کشور اداره میگردد.
وی بیان کرد: در این دانشگاه با توجه به اینکه مزین به نام قرآن کریم میباشد، در کنار فعالیتهای علمی، آموزشی، برنامههای ویژهای جهت تقویت آموزههای دینی، فرهنگی و قرآنی برای دانشجویان برنامه ریزی و اجرا میگردد.
نقیب افزود: برگزاری دورههای مختلف تربیت مربی قرآن کریم، روخوانی و روانخوانی و دورههای حفظ بخشی از برنامههای جانبی دانشگاه میباشد. اختصاص شرایط ویژه تحصیلی و اهدای جوایز مختلف به حافظانی که برای ادامه تحصیل به این دانشگاه میآیند و یا کسانی که اقدام به حفظ قرآن کریم مینمایند، نمونه ای از حمایتهای دانشگاه از این عزیزان است.
وی همچنین به بیان توضیحاتی در خصوص دیگر اقدامات دانشگاه همچون برگزاری جایزه کتاب سال قرآنی، تألیف کتب و مجلات علمی، احیای نسخ خطی قرآن کریم، طرح پایش قرآنی دانشجویان و ... پرداخت.
استاد شهریار پرهیزکار نیز ضمن ابراز خرسندی از اقداماتی که در این دانشگاه در جهت اشاعه فرهنگ قرآنی در جامعه، انجام میشود، از رئیس این دانشگاه خواست تا حتما گزارشی از این اقدامات را به محضر رهبر معظم انقلاب ارسال نمایند چراکه ایشان قطعا از انجام فعالیتهای موثر قرآنی در کشور خشنود میگردند.
وی اظهار کرد: انجام این گونه فعالیتها بسیار خوب است اما توجه به نتیجه و خروجی کار بسیار ضروری و مهم میباشد. بنابراین تنها انجام برنامههای قرآنی کافی نیست و باید پیگیر دانشجویانی که تربیت کرده اید باشید که بعد از پایان تحصیلات، این راه را ادامه دهند .
این استاد قرآنی با بیان اینکه متاسفانه امروز خیلیها برای دریافت مدرک وارد دانشگاه میشوند، به بیان مشکلات و معضلاتی که امروز در جامعه نسبت به فرهنگ سازی قرآنی وجود دارد، پرداخت.
پرهیزکار وضعیت قرآنی و فرهنگی در جامعه و به خصوص برخی از دانشگاههای کشور را بسیار ناراحت کننده عنوان کرد و افزود: متأسفانه امروز در دانشگاهها و مراکز علمی، اکثر دانشجویان و حتی برخی استادان نسبت به کمترین و ساده ترین مبانی و مفاهیم قرآنی و دینی بیاطلاع هستند و این برای نظامی که پایه و ستون تشکیل آن، همین آیات نورانی وحی بوده است، خوشایند و برازنده نیست.
وی افزود: بنده سالیان پیش در یکی از دانشگاههای مطرح کشور به عنوان مدرس حضور داشتم. سطح معلومات قرآنی دانشجویان به حدی ضعیف و پایین بود که بنده پس از یک ترم تدریس نتوانستم این حجم از عقب ماندگی فرهنگ قرآن کریم در میان جوانان را تاب بیاورم ومجبور به انصراف از تدریس شدم.
پرهیزکار تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب سالها پیش از ما جامعه قرآنی کشور خواستند که ۱۰ میلیون حافظ قرآنی تربیت کنیم ، اما با گذشت این همه وقت و با حضور این تعداد موسسات و مراکز قرآنی ، متاسفانه این امر هنوز محقق نشده است.
این استاد قرآنی، دوری جامعه از مبانی قرآن کریم را عامل بسیاری از مشکلات و گرفتاریهای کشور عنوان کرد و افزود: این دوری ما از قرآن به عنوان جامعه شیعی، باعث شد تا وهابیت با روی آوردن ظاهری به قرآن و صرف هزینههای هنگفت، هر گونه تحریف و بلایی را که بخواهند بر سر جوامع اسلامی بیاورند.
وی در پایان تصریح کرد: باید همه مراکز فرهنگی و قرآنی، قاریان و استادان و پژوهشگران و تمامی دلسوزان این کتاب آسمانی، با جدّیت وارد عمل شده و با حمایتهای دولت، مجلس و دیگر ارگانهای تصمیم گیرنده، راهکاری جهت برون رفت از این وضعیت، ترسیم و اجرا نمایند.
انتهای پیام