به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، آیتالله سیدیوسف طباطبایینژاد در دیدار با وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: آموزش افراد در جمهوری اسلامی باید دارای نقشه راه، هدفمند و برنامه ریزی شده باشد و از دوره ابتدایی تا پایان تحصیلات این موضوع در نظر گرفته شود.
وی افزود: اهمیت گزینش در آموزش و پرورش بالاتر گزینش قاضی است لذا باید آموزش و پرورش در تربیت معلمان در دانشگاه فرهنگیان و استخدام نیروهای آموزشی دقت نظر بیشتری داشته باشد چون این انتخاب و گزینش مستقیم با سرنوشت آینده فرزندان سرزمین ارتباط دارد، بنابراین ضروری است نظارت مستمر بر شرایط نیروهای استخدامی داشته باشید.
امام جمعه اصفهان گفت: آموزش و پرورش باید آدم بسازد و در هر طریقی برای انسان سازی قدم بردارد، البته این کار با استفاده از نیروهای آموزشی متعهد و نظارت همیشگی به دست خواهد آمد.
وی اضافه کرد: معلمان، انسان ساز هستند که دولت باید از نظر مادی هم به این قشر توجه ویژه ای داشته باشد.
آیت الله طباطبایی نژاد خاطرنشان کرد: نیروی انسانی خوب، مهمترین موضوع در هر کشور و جامعه ای است و تمام تلاش ما از مدرسه تا دانشگاه باید با هدف تربیت و آموزش انسانهای خوب باشد و این امر بدون داشتن معلمهای خوب امکانپذیر نیست.
وی با اشاره به تغییر دولت و رئیس جمهور ادامه داد: مدیران، لباس نیستند که بخواهیم آنها را با هرتغییری، عوض کنیم، در عین حال دولت باید تکلیف رفتن یا ماندن مدیران کنونی را در اسرع وقت مشخص کند تا آنها از بلاتکلیفی خارج شوند و کار مردم بر زمین نماند.
نماینده ولی فقیه در استان اصفهان اذعان داشت: تغییر صد در صدی مدیران در کشور کار اشتباه و خطرناکی است که با تغییر دولت ها انجام میشود، چرا که بر اساس مبانی دین، اسلام و انسانیت نباید مدیرانی که کارهای خوبی انجام داده اند، را تغییر داد.
وی بیان کرد: کارهای ارزشمندی در آموزش و پرورش اصفهان انجام شده که در هیچ جای کشور انجام نشده و این مسیر صحیح باید تداوم یابد.
تمرکز ما روی فعالیت پرورشی، تحول آموزشی و دانشگاه فرهنگیان است
در ادامه جلسه علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: شک نیست که نظام تعلیم و تربیت یک مجموعه فرادستگاهی تامین کننده نیروی انسانی کل کشور است و مسیر توسعه جامعه نیز جز از طریق آموزش و پرورش نمیگذرد.
وی اظهار کرد: ریشه اغلب معضلات فرهنگی که امروز همه از آن نگران هستیم، ناشی از بیتوجهی و کمتوجهی به حوزه تعلیم و تربیت کشور و راهکار حل آن نیز در گرو توجه جدی به نظام آموزش و پرورش است.
کاظمی خاطرنشان کرد: تجربه جهانی نشان میدهد که تمام کشورهایی که به سمت توسعه رفتهاند، آموزش و پرورش را مبنای خود قرار دادهاند و بعد از جنگ جهانی دوم، مسیر توسعه بیشتر کشورها از آموزش و پرورش گذشته است.
وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: تمرکز ما روی سه حوزه«فعالیت پرورشی و فرهنگی و آسیبهای اجتماعی»، «برنامهریزی درسی و تحول در نظام تعلیم و تربیت» و «دانشگاه فرهنگیان است که گلوگاههای اصلی نظام تعلیم و تربیت محسوب میشوند.
وی با بیان اینکه به عنوان نمونه در حوزه فرهنگی تمرکز ما بر روی این دو مساله بر پرکردن خلاهای موجود در این زمینه است، گفت:در حوزه نماز سه مسیر شامل «اقامه نماز»، «فعالیت تبلیغی، ترویجی، انگیزشی، تکریمی، تجلیلی و تجربهگردانی برای فعالان این عرصه» و «تمرکز روی مسائل معرفتی نماز» است، به عبارتی فلسفه و چرایی نماز که در سه سطح ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم بر روی آن کار میشود.