شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 16, 2024
حجت الاسلام والمسلمین سید علی رضا حسینی عارف

حوزه/ مدیر مرکز آموزش زبان حوزه های علمیه با بیان اینکه از سال ۹۴ تاکنون بیش از ۷۰۰ استاد مکالمه عربی در تمام استانهای کشور تربیت شده است، گفت: باید زبان عربی معاصر به آموزشهای حوزه اضافه بشود ، تا بتواند در عرصه تبلیغ و پژوهش و فرآورده های علمی ، با جهان عرب تعامل کند.

حجت الاسلام حجت الاسلام والمسلمین سید علی رضا حسینی عارف ، در حاشیه برگزاری سومین کارگاه اساتید حوزوی ادبیات عرب، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری « حوزه » در کرمانشاه، اظهار کرد: باید زبان عربی معاصر به آموزشهای حوزه اضافه بشود ، تا در عرصه تبلیغ و پژوهش و فرآ ورده های علمی ، با جهان عرب تعامل کند.

روند برگزاری گردهمایی اساتید ادبیات عرب در استانها

وی گفت: اولین گردهمای اساتید ادبیات عرب با مسئولین مجتمع آموزشی، پژوهشی بین الملل حوزه های علمیه ، اردیبهشت سال گذشته در کاشان برگزار شد که این اساتید به مدارس علمیه شهرستان قم و منطقه کاشان حضور داشتند.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی عارف ، گفت: دومین گردهمایی در آذر ماه سال گذشته در شهر تبریز برگزار شد که اساتید ادبیات عرب، یعنی صرف و نحو و بلاغت استانهای شمال غرب کشور،آذربایجان های شرقی ، غربی و اردبیل در آن شرکت داشتند.

مدیر مرکز آموزش زبان حوزه های علمیه ، خاطر نشان کرد: این سومین گردهمایی بود، به میزبانی حوزه علمیه کرمانشاه که با حضور اساتید ادبیات عرب مدارس علمیه استان کرمانشاه، ایلام و کردستان برگزار شد.

تأکید رهبر معظم انقلاب به فراگیری زبان عربی

حجت الاسلام والمسلمین حسینی عارف ، گفت: یکی از تأکیدات همواره رهبر معظم انقلاب اسلامی و بزرگان دین ، مراجع عظام تقلید ، مدیر حوزه های علمیه، رئیس شورای عالی و اساتید بزرگ حوزه، که باید زبان عربی معاصر به آموزشهای حوزه اضافه بشود.

وی با بیان اینکه زبان عربی کلاسیکی که الان در قالب (صرف و نحو و...)، خوانده می شود، البته لازم بوده، ولی در عرصه استنباط کمک می کند، گفت: طلبه ای که بخواهد مجتهد بشود و ادله شرعیه را از منابع استنباط کند، باید ادبیات عرب قدیم را بخواند که بتواند قرآن و حدیث را بفهمد.

مدیر مرکز آموزش زبان حوزه های علمیه ، با بیان اینکه طلبه مسلط به زبان عربی معاصر، امروزه می تواند با جهان عرب ، چه حوزوی و دانشگاهی در تعامل باشد، گفت: با تأکیدات رهبر معظم انقلاب در سال ۷۴ در سفری که به قم داشتند ، شورای عالی را بر صدور مصوبه ای وا داشت که اساتید در کنار صرف و نحو و بلاغت و لغت ، درس مکالمه عربی را در برنامه های دروس اجباری، الزاما تدریس کنند.

تربیت ۷۰۰ استاد زبان عربی

حجت الاسلام والمسلمین حسینی عارف ، از موانع گسترش فراگیر زبان عربی که تا بحال انجام نشده، نبود استاد مکالمه عربی به اندازه کافی، ذکر کرد و یاد آور شد: ما در مرکز آموزش زبان، و آموزشهای تخصصی بین الملل از سال ۹۴ شروع به تربیت استاد کردیم که شکر خدا امروز، بیش از ۷۰۰ استاد مکالمه عربی در تمام استانهای کشور داریم، علاوه بر اینها زیر ساختها هم آماده کردیم و با داشتن زیر ساخت آموزش مجازی ، برای داخل و خارج کشور آموزش برگزار می کنیم.

وی با نگرانی از اینکه همچنان در بعضی از مدارس ، مدیران و اساتید اهمیت فراگیری زبان عربی را درک نکرده اند، اظهار کرد: این خود مشکل دیگری است که آموزش زبان، نمی تواند فراگیر باشد که به آن اشکال فرهنگی می گوییم.

مدیر مرکز آموزش زبان حوزه های علمیه ، استقبال از آموزش زبان عربی را در حوزه علمیه کرمانشاه، امیدوار کننده دانست و گفت: کرمانشاه و سایر استانهای همجوار با کشور عراق ، مدام در مراسم عظیم اربعین و مواقع دیگر با حوزه های علمیه و زوار عراقی، ایرانی و موکبدارانی که به عتبات عالیات تردد دارند، در ارتباط بوده که خود امتیازی در پیشبرد کار خواهد بود.

اساتید ادبیات عرب پیشران فراگیری زبان

حجت الاسلام والمسلمین حسینی عارف ، با اشاره به اینکه اساتید ادبیات عرب، به دو دلیل می توانند در این مشکل فرهنگی به ما کمک کنند ، گفت: بعد از دوره تثبیت و پذیرش ماه های اول که انجام شد، پایه اول ، اولین استادی که می بیند استاد صرف است و ۳ سال با اساتید ادبیات عرب زندگی می کند و نقش اساسی در ضرورت یادگیری زبان عربی را داشته و مسیر خودش را می باید.

وی دلیل دوم برای یادگیری زبان عربی در سالهای اول طبلگی، تئوسط اساتید ادبیات عرب، دانست و گفت: اینکه اساتید ادبیات عرب آمادگی بیشتری دارند، برای یاد گیری مکالمه عربی و خودشان هم می توانند به این عرصه بیایند، شکر خدا جلسه کاشان و جلسه تبریز ، منتج به نتیجه شد و اساتید در حال فراگیری مکالمه عربی هستند.

مدیر مرکز آموزش زبان حوزه های علمیه ، گفت: از مدیریت ، معاونین حوزه علمیه کرمانشاه و استانهای همجوار که زمینه حضور اساتید ادبیات عرب را در این جلسه را فراهم کردند تقدیر و تشکر می نمایم.

خبرگزاری حوزه مرجع اول در اخبار علما و بزرگان

حجت الاسلام والمسلمین حسینی عارف ، گفت: خبرگزاری حوزه امروزه به اصل و اساس مرجع اول، در اخبار علما و بزرگان ، فضلا و فعالیتهای حوزوی ، تبدیل شده ، همچنین از مسئول دفتر خبرگزاری حوزه در کرمانشاه که از اول جلسه فعالانه بدنبال عکسبرداری و تهیه خبر بودند، تشکر می کنم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha