به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، خانم سیده زهره برقعی همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی و بزرگداشت روز کتابدار با کتابداران و مسئولان کتابخانه جامعه الزهرا سلاماللهعلیها دیدار و از آنان تجلیل کرد.
کتابخوانی، آرامش را در جامعه ساری و جاری میکند
مدیر جامعةالزهرا سلاماللهعلیها در این دیدار، ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام شهادت بانوی دو عالم حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا سلاماللهعلیها و گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی و روز کتابدار، تصریح کرد: همه ما باید تلاش کنیم کتابخوانی در جامعةالزهرا سلاماللهعلیها و کل جامعه رشد پیدا کند.
برقعی افزود: حضرت علی علیه السلام میفرمایند: "مَن تَسَلّی بِالکُتبُ لَم تَفُتهُ سَلوَةٌ؛ کسی که با کتاب آرامش یابد، هیچ آرامشی را از دست نداده است". کسی که با کتابها آرامش پیدا کند، هیچ تسلی دهنده ای نیاز ندارد.
وی بیان کرد: شما کتابداران میتوانید با کتابخوان کردن افراد، آرامش را در جامعه ساری و جاری کنید، اما شرط، آن است که شما خودتان اهل کتابخوانی باشید. اگر کتاب میتواند به ما آرامش دهد، اول خودمان باید با کتاب انس بگیریم.
کتابداران باید با سیره حضرت زهرا سلاماللهعلیها آشنا شوند
مدیر جامعةالزهرا سلاماللهعلیها توصیه کرد: نباید به عنوان شغل به کتابداری نگاه کنید، بلکه به عنوان عبادت به کار خود نگاه کنید و با عنایت از خداوند متعال، با کتاب و کتابخوانها مانوس شوید.
برقعی با اشاره به ایام فاطمیه و شهادت حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها، یادآور شد: حضرت زهرا سلاماللهعلیها تنها یک سیره علمی و اخلاقی و اثرگذار اجتماعی نبود، بلکه حضرت فاطمه سلاماللهعلیها آموزهها و سخنانی دارد که برای ما درس آموز هستند.
وی با بیان اینکه کتابداران حافظ دانش و معارف دینی هستند، تصریح کرد: کتابداران باید با سیره حضرت زهرا سلاماللهعلیها آشنا شوند و دیگران را با کتابخوانی و معارف دین و اهل بیت علیهمالسلام آشنا کنند.
مدیر جامعةالزهرا سلاماللهعلیها توصیه کرد: کتابهای جدیدی که منتشر میشود، به مخاطبان خاص آن کتاب معرفی شود، مثلا کتابهای مربوط به مدیریت به مدیران، کتابهای فلسفه به اساتید فلسفه و غیره معرفی شود.
برقعی تأکید کرد: عنایت و لطف الهی است که خادم خانه حضرت زهرا سلاماللهعلیها شدیم، بنابراین قدر بدانیم و در خدمتگزاری تلاش کنیم.
هیچ مکتبی همانند اسلام به کتابخوانی اهمیت نداده است/ تلاش جهت افزایش سرانه کتابخوانی در جامعه
وی با بیان اینکه هیچ مکتبی همانند اسلام به کتابخوانی اهمیت نداده است، گفت: کتابهای زیادی در طول تاریخ اسلام نوشته شد و کتابخانههای زیادی وقف شد؛ از جمله حضرت آیت الله مرعشی نجفی کتابخانه عظیمی را وقف کرد که آثار و برکات زیادی به همراه داشته است.
مدیر جامعةالزهرا سلاماللهعلیها با توصیه بر اینکه سرانه کتابخوانی را افزایش دهید، تصریح کرد: همواره به این موضوع بیندیشید که چه کنیم که مراجعه کنندگان با کتابخوانی بیشتر مانوس شوند تا سرانه کتابخوانی در جامعةالزهرا سلاماللهعلیها افزایش پیدا کند.
کتاب، روح انسان را به ابدیت پیوند میدهد
در این مراسم، صدیقه شاکری معاون پژوهش جامعةالزهرا سلاماللهعلیها ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام فاطمیه و شهادت حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها و گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی، عنوان کرد: این روزها بهانه ای برای گرامیداشت کتابداران و اهمیت کتاب و کتابخوانی است.
معاون پژوهش جامعةالزهرا سلاماللهعلیها با بیان اینکه کتاب، روح انسان را به ابدیت پیوند میدهد، تصریح کرد: شما کتابداران، راهنما و همراه برای افرادی هستید که این اتفاق صورت بگیرد.
شاکری با بیان اینکه دعا روش زندگی را به ما آموزش میدهد، گفت: اسلام برای ما برنامه دارد و یکی از راهکارهای اهلبیت علیهمالسلام برای اینکه زندگی برای ما معنادار شود، ارائه راهکارهای روش زندگانی است که در قالب دعا بیان شده است.
وی افزود: یکی از تعقیبات مشترک نماز، دعای «اَللّهُمَّ انْفَعْنا بِالْعِلْمِ وَزَیِّنّا بِالْحِلْمِ وَجَمِّلْنا بِالْعافِیَةِ وَکَرِّمْنا بِالتَّقْوی اِنَّ وَلِیِّیَ اللَّهُ الَّذی نَزَّلَ الْکِتابَ وَهُوَ یَتَوَلَّی الصّالِحینَ» است که در این دعا ما از خداوند متعال میخواهیم که علم نافع به ما عطا کند و علم نافع در این کتابها حاصل میشود. همچنین شما کتابداران به زینت حلم آراسته هستید و با مخاطبان با صبر و حلم برخورد میکنید.
در این مراسم، ملیحه لباف استاد و مشاور جامعةالزهرا سلاماللهعلیها ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام شهادت حضرت زهرا سلاماللهعلیها به بیان حدیثی درباره این ایام پرداخت.
در پایان این مراسم، خانم برقعی و خانم شاکری معاون پژوهش جامعةالزهرا سلاماللهعلیها از کتابداران این مجموعه تجلیل کردند.
انتهای پیام
نظر شما