شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۸
دو معیار برای هدایت خاص خداوند لازم است

حوزه/ عضو خبرگان رهبری گفت: دو معیار برای هدایت خاص خداوند وجود دارد، در وهله اول تلاش و پس از آن تلاش برای خدا است.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان ، آیت الله سیدابوالحسن مهدوی صبح امروز در جلسه اخلاق که در مدرسه علمیه حضرت صاحب الزمان(عج) برگزار شد به تبیین آثار اخلاص در تشخیص حق از باطل در زندگی پرداخت و اظهار داشت: همه در حوزه علمیه انتظار داریم پروردگار، عنایت ویژه ای درباره ما داشته باشد و به آنچه رضایت دارد هدایت کند و در این هدایت بر اساس رضایت، سوالات زیادی برای ما وجود دارد.

وی افزود: از جمله این سوالات پیرامون انتخاب بهترین مدرسه، درس، کتاب و استاد است، هم چنان که گاهی یک استاد تاثیر فراوانی در هدایت انسان دارد.

عضو خبرگان رهبری عنوان کرد: در گذشته بسیاری از طلاب در حوزه قم و نجف همراه و پای درس امام(ره) بودند و بسیاری از طلاب نیز در دروس دیگر شرکت می کردند، اما اطلاع نداشتند که آن افرادی که پای درس امام می آیند آینده خوبی در پیش دارند و در همان زمان برخی توفیق داشته و با امام(ره) ارتباط داشتند.

این استاد حوزه با بیان انتظارات افراد برای دریافت عنایت خاص پروردگار گفت: برخی سوال می کنند چه کاری انجام دهیم تا خدای متعال عنایت ویژه خود را در حق ما داشته باشد و بتوانیم مسیر را به خوبی جلو برویم و البته این سوال مختص تحصیل در حوزه نیست و در امور دیگر زندگی نیز وجود دارد.

آیت الله مهدوی با اشاره به آیه شریفه " وَالَّذینَ جاهَدوا فینا لَنَهدِیَنَّهُم سُبُلَنا ۚ وَإِنَّ اللَّهَ لَمَعَ المُحسِنینَ "افزود: در زمان اهل بیت(ع)، افراد درباره انجام یا عدم انجام امور خود سوال می کردند و این آیه، پاسخ به این سوال است، یعنی اگر تلاش خالصانه کنید ما انسان را هدایت می کنیم.

وی خاطر نشان کرد: بنابراین دو معیار برای هدایت خاص خداوند وجود دارد، در وهله اول تلاش و پس از آن تلاش برای خدا است.

عضو خبرگان اضافه کرد: در این بین برخی افراد تلاش می کنند، اما خالصانه نیست و برای خودنمایی است، در حالی که همان خدایی که ضمانت هدایت را کرده است، فرموده تلاش خالصانه کنید.

وی افزود: ذیل آیه ۶۹ سوره عنکبوت، روایتی از حضرت فاطمه(س) نقل شده است که حضرت می فرماید: " مَنْ أصْعَدَ إلی اللّهِ خالِصَ عِبادَتِهِ، أهْبَطَ اللّهُ عَزَّوَجَلَّ لَهُ أفْضَلَ مَصْلَحَتِهِ "یعنی راه دستگیری خداوند از انسان این است که خالص ترین عمل خود را برای پروردگار انجام دهد و پس از آن خداوند بهترین مصلحت را نازل می کند.

عضو خبرگان رهبری تاکید کرد: خداوند این امر را ضمانت فرموده و حضرت زهرا(س) آن را تفسیر کرده است و این روایت از حضرت بسیار مشکل گشا بوده و باید دائم جلوی چشم باشد.

آیت الله مهدوی در ادامه به تبیین دو عبارت خالص و اخلص پرداخت و عنوان کرد: حضرت در این روایت فرموده " خالِصَ عِبادَتِهِ " یعنی خالص ترین عمل را انجام دهید، که در مقابل ریا است و امام صادق(ع) نیز در روایتی می فرماید: "گاهی یک نفر را نصیحت می کنید، اما در واقع می خواهید آن را مرید خود کنید ، یعنی برای خدا این کار را انجام نمی دهید".

وی خاطر نشان کرد: زمانی که انسان برای خدا کار می کند دوگونه اتنظار دارد یا جزای آن را از خدا می خواهد و یا اجر آن را از خدا طلب نمی کند و در این مورد اخیر، عمل خالص تر است و خالص ترین عمل، عملی است که انسان اجر آن را نخواهد، لذا باید دید خداوند از چه عملی خوشنود می شود و آن را انجام داد.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha