به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اصفهان، آیت الله سیدابوالحسن مهدوی، در ایام فاطمیه و در مسجد علی قلی آقا به معانی بیشتری از خیر کثیر پرداخت و به لزوم شکرگزاری بلافاصله پس از دریافت نعمات الهی اشاره کرد.
وی گفت: حتی نعمتهای کوچک، مانند سلامت چشمان یا دیگر اندامها که در زندگی روزمره به سادگی از آن عبور میکنیم، نیاز به شکر و پاسداشت دارند.
امام جمعه موقت اصفهان تأکید کرد: نماز شکر و سپاسگزاری در برابر نعمت ها باید بوسیله نماز خواندن انجام داد که در سوره کوثر به آن پرداخته شده است.
حجت الاسلام والمسلمین مهدوی در ادامه، به آموزههای سوره کوثر پرداخت و از اهمیت اقامه نماز شکر پس از دریافت نعمات الهی سخن گفت و افزود: نماز شکر میتواند به صورت دو رکعت نماز یا فقط یک سجده شکر انجام شود.
آیت الله مهدوی با ذکر روایتی از پیامبر اسلام توضیح داد که چگونه پیامبر در میان راه، با شنیدن خبرهایی از جبرئیل درباره الطاف خداوند، پنج بار سجده شکر به جا آورد.
استاد اخلاق همچنین با اشاره به انحراف عصب پلک در یکی از افراد، اهمیت شناخت و شکرگزاری برای نعمتهای سادهتری مانند توانایی چشمگشودن و بستهشدن پلکها را یادآور شد.
وی به مومنان توصیه کرد: در دعاهای خود، برای شفای بیماران و دیگر نیازمندان دعا کنند و شکرگزاری را فراموش نکنند، او با ذکر اهمیت دعا برای دیگران، ضمن تشکر از نعمت سلامتی از خدا، برای بهبود حال بیماران، به خصوص آنهایی که فرصت حضور در اجتماعات مذهبی را ندارند نیز دعا کنند.
امام جمعه موقت اصفهان اظهار داشت: در قرآن کریم، ترتیب با مهلت معمولاً با کلمه (ثم) نشان داده میشود، اما در جایی که ترتیب بدون مهلت مدنظر باشد، از حرف (ف) استفاده میشود؛ در اینجا (فصل) دلالت بر اهمیت و ضرورت نماز فوری و پس از دریافت نعمت الهی دارد.
وی در تفسیر واژه (وانحر) بیان کرد: واژه (وانحر) در این سوره دو تفسیر عمده دارد که یک معنا مربوط به ذبح شتر به عنوان عقیقه برای حضرت فاطمه (س) به پاس این نعمت بزرگ و معنای دیگر آن به معنای "گودی گلو است، یعنی حرکت دست در هنگام شروع نماز خواندن از گودی گلو به سمت عقب حرکت کند که نمادی از فروریختن دنیا و تقرب یافتن به خداوند محسوب میشود، این حرکت خاص هنگام گفتن (الله اکبر) در نماز صورت میگیرد.
امام جمعه موقت اصفهان گفت: در آیه آخر سوره (ان شانئک هو الابتر)، خداوند به پیامبر میگوید کسانی که با تو دشمنی کردند و تو را "ابتر" خطاب کردند خودشان نسلشان ابتر میشود برخلاف تصور آنان که پیامبر را ابتر میخواندند، نسل پیامبر از طریق حضرت فاطمه (س) تداوم خواهد یافت.
استاد اخلاق تصریح کرد: بسیاری از حضار ممکن است نسبتی از طریق مادر با حضرت فاطمه زهرا (س) داشته باشند، حتی اگر این نسب در اسناد ثبت نشده باشد، در نزد خداوند محفوظ است و اگر حضرت فاطمه (س) و فرزندان شریف ایشان وجود نداشتند، شاید هیچکدام از ما امروز حضور نداشتیم.
آیت الله مهدوی در ادامه خاطرنشان کرد: اکنون سادات، سادات "بنی هاشم" هستند که این تبار از طریق فرزندان پسر ادامه یافته است که دارای اهمیت و احترام خاصی در جامعه اسلامی هستند.
نظر شما