به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، حجتالاسلاموالمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، شامگاه هفتم بهمنماه در مراسم افتتاحیه چهلویکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم که در تالار قدس حرم مطهر رضوی برگزار شد، به پرسشهای مهم و اساسی عصر حاضر در مورد حکمرانی اشاره کرد و گفت: یکی از پرسشهای مهم که در دنیا، از آسیا تا اروپا، از آمریکا تا استرالیا مطرح است، مسئله حکمرانی است. از دهه ۱۹۸۰ این مسئله مطرح شد و نظریههای مختلفی درباره آن در سراسر جهان ارائه گردید.
وی افزود: در سوسیالیسم، فمینیزم، فاشیسم و دیگر ایدئولوژیها، هیچکدام نتوانستهاند این مسئله را حل کنند. یکی از تناقضها و پارادوکسهای اساسی حکمرانی، رابطه میان اختیارات دولت و آزادی مردم است. این مسئله هنوز در جهان حلنشده باقیمانده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه برای پاسخ به این چالشها باید به قرآن کریم مراجعه کنیم، ادامه داد: قرآن کریم از نخستین سورههای نازلشده تا آخرین آنها، الگوهای حکمرانی صحیح را ارائه داده است. سورههای علق و قلم، انسانسازی و حکمرانی را در مقابل جهالت معرفی میکنند، و این در حالی است که هیچیک از مکاتب بشر نتواستهاند این مشکلات را حل کنند.
حجتالاسلاموالمسلمین خسروپناه در ادامه سخنان خود با اشاره به سورههای مزمل و مدثر بیان کرد: قرآن کریم حکمرانی را بهعنوان یک فرایند سنگین معرفی میکند که ابتدا باید حکمرانان به خودسازی بپردازند تا بتوانند به حکمرانی صحیح دست یابند. در قرآن کریم تأکید ویژهای بر شبزندهداری و ارتباط با خدا برای حکمرانان وجود دارد.
وی همچنین به سورههای اعلی، لیل، فجر، ضحی و انشراح اشاره کرد و گفت: این سورهها بهوضوح بیان میکنند که حکمرانی موفق، نیازمند خودسازی حکمرانان، جامعهپردازی و توجه به مردم است. حکمرانی باید در پیوند با خدا و مردم باشد و این ارتباط باید از طریق نماز و زکات برقرار شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه به سوره مائده اشاره کرد و افزود: در سوره مائده، قرآن کریم ولایت الهی و پیوند میان حکمرانی اسلامی و ایمان به خدا را مطرح میکند و تأکید دارد که مسلمانان نباید کفار را ولی خود قرار دهند.
وی با اشاره به سورههای دیگر قرآن و حکمرانی پیامبران مانند ابراهیم، موسی و دیگر انبیا، تصریح کرد: قرآن کریم حکمرانی فرهنگی و انسانسازی پیامبران را معرفی میکند و بر اساس این اصول، باید به حکمرانی و سیاستگذاری در جوامع اسلامی پرداخته شود.
حجتالاسلاموالمسلمین خسروپناه خطاب به مهمانان قرآنی این مراسم خود که قرآن را از منظر حکمرانی و راهحلهای آن برای چالشهای معاصر مطالعه کنند، تأکید کرد: اگر به الگوهای حکمرانی قرآن عمل کنیم و حکمرانی پیامبران را در نظر بگیریم، میتوانیم از بحرانهای حکمرانی در دنیای امروز عبور کنیم و جامعهای اسلامی و موفق بسازیم.
نظر شما