خانم نجیبه خاتون کرمی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در اراک به تبیین اهمیت کتاب خوانی در نگاه مقام معظم رهبری پرداخت و گفت: مقام معظم رهبری فرمودند« اسلام پرچمدار کتابخوانی است» و بعد ایشان در جملهای دیگر بیان کردند «من هر زمانی که به یاد کتاب و وضع کتاب در جامعه خودمان می افتم قلبا غمگین و متاسف میشوم.»
وی اظهار داشت: غمگین شدن رهبر انقلاب پیرامون کتاب، انسان را بسیار متاثر و نگران و ناراحت می کند. ناراحتی رهبر معظم انقلاب به این دلیل است که اسلام در واقع اهمیت کتاب و کتاب خواندن را ترویج میکند در حالی که دشمنان اسلام این مسئله مهم را برعکس ترویج میدهند. به این نحو که جامعه ایران ما که بسیار علاقمند به فرهنگ کتاب و دانشمندان و نویسندگان بسیار زبردست ایرانی است ولی دشمنان اسلام این افسانه کتاب سوزی و کتاب ستیزی را بر علیه اسلام و کشور ما ترویج میکنند.
کرمی تأکید کرد: طبق فرمایش رهبر انقلاب «اسلام» پرچمدار کتابخوانی است. نکته مهم این است که در کتابهای دینی، بیشتر توانمند شویم، از این جهت که معارف دینی کتاب ها را به نسل های بعدی انتقال دهیم و این فرهنگ کتابخوانی را بتوانیم در نسل جدید افزایش دهیم.
مدیر موسسه آموزش عالی ریحانة الرسول (س) ساوه گفت: رهبر انقلاب بیان کردند «من در خانواده همیشه به فرزندانم توصیه میکنم کتاب بخوانند» و خود مقام معظم رهبری کتابهای دوره های متفاوتی را در این مسیرهای یک ربعی به هر جایی که میخواستند بروند، میخواندند.
وی بیان کرد: این سنت حسنه را باید ترویج کنیم و هر چقدر که ما بخواهیم ببینیم که یک ملت چقدر به فرهنگش علاقه دارد و چقدر فرهنگ قوی دارد، میتوانیم به کتاب خواندن آن ها و آثار علمی نوشته شده آن ها در آن جامعه توجه داشته باشیم .
کرمی در ادامه گفت: کشور ما ایران افرادی مثل ابوعلی سینا و خواجه نصیرالدینها و مفسرینی مثل مرحوم طبرسی و مثل علامه طباطبایی و آیت الله جوادی آملی که از علمای معاصر هستند را دارد، این شخصیت ها همه آثار و بیاناتشان را در کتابهایی می ببینیم که دارای فرهنگ ژرف و عمیقی است.
وی تصریح کرد: چه بسا کتاب خواندن سلامت فکری انسان را تامین میکند و البته بعضیها از کتابها که مضر هستند، همان طور که شهید مطهری بیان کرد که هر کتابی حداقل سزاوار است یک بار خوانده شود حتی آن کتاب مضری که خوراک معنوی را به انسان نمیدهد سزاوار است که خوانده شود.
کرمی افزود: تا می توانیم در گعده های مهمانی و دوستانه خودمان محفل کتابخوانی داشته باشیم و با گفتگو ، محتوای مناسبی از کتاب را به نقد بگذاریم و کتابها را در نوعش سازماندهی کنیم و حتماً برای آن زمان بگذاریم و کتابخوانی را برای خودمان وظیفه بدانیم تا فرصتی برای خواندن داشته باشیم و با توجه به نیازها و خلاهای جامعه در آن خصوص کتابها را بیشتر مطالعه کنیم تا به فهم عمیق و تحلیل درستی برسیم.
وی در پایان اضافه کرد: مثل ایران قوی که دارای فرهنگ قوی است، سعی کنیم تیراژه کتابها را بالا ببریم و با پشتیبانی مراکز مهم و فرهنگی هم سنت کتابخوانی را ترویج دهیم و هم کتابها را بیشتر در بین خودمان برای مطالعه قرار بدهیم و چه بسا سیر مطالعاتی داشته باشیم.